22|03|2017 22:30
SHARE
ΣΤΙΛ ΝΤΥΣΙΜΑΤΟΣ

Τα 8 βήματα για να βρεις το στιλ ντυσίματος που σου ταιριάζει


To προσωπικό στιλ δεν αποκτάται από τη μια στιγμή στην άλλη, αλλά βήμα βήμα. Χτίζεται κάθε μέρα μέσα από επιλογές.

Οι γυναίκες που κατάφεραν να αφήσουν εποχή με το ντύσιμό τους, ήξεραν απλά τι τους ταίριαζε πραγματικά και πώς να το υποστηρίξουν.

Ηξεραν τι αναδεικνύει το σωματότυπό τους, ποια κομμάτια είναι αυτά που θα τους εξασφαλίσουν γοητευτικές εμφανίσεις και ποια δεν θα πρέπει να φορέσουν ποτέ, πού πρέπει να «επενδύσουν», ποια χρώματα τους κολακεύουν και ποια όχι.

Υπάρχουν συγκεκριμένα βήματα που μπορούν να σε οδηγήσουν στο επιθυμητό για εσένα στιλιστικό αποτέλεσμα και να σε βοηθήσουν να ορίσεις τη δική σου «ταυτότητα» στον τρόπο που ντύνεσαι.

1) «Μελέτησε» το σωματότυπό σου: Το «κλειδί» είναι να καταλάβεις τι ταιριάζει στο σωματότυπό σου και ποια ρούχα το αναδεικνύουν καλύτερα. Μπορείς πχ. Να βγάλεις τον εαυτό σου φωτογραφία μπροστά στον καθρέπτη και δες αν αυτό που φοράς σε κάνει να φαίνεσαι κομψή, κρύβοντας ατέλειες, ή όχι.

 

2) Βρες τα δικά σου «signature» κομμάτια: Το δικό σου signature κομμάτι μπορεί να είναι ένα αξεσουάρ, ένα κομμάτι με συγκεκριμένο χρώμα ή print. Πχ. Η σιδηρά κυρία της Vogue, Αννα Γουίντορ δεν αποχωρίζεται τα γυαλιά της.

 

3) «Επένδυσε» σε κομμάτια που ξέρεις ότι θα φοράς συνέχεια: Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα των κομματιών που αγαπάς να φοράς. Ένα καλό τζιν, ένα καλό τζάκετ, μια εντυπωσιακή handbag πάντα θα σε κάνουν να νιώθεις σιγουριά για το ντύσιμό σου.

 

4) Προσδιόρισε τα κομμάτια που δεν σου αρέσουν και θα φόραγες ποτέ: Το θέμα είναι να καταλάβεις τι σου ταιριάζει, αλλά κυρίως τι δεν σου ταιριάζει.

 

5) Βρες τα χρώματα που σου ταιριάζουν: Είναι σημαντικό να ξέρεις ποιες αποχρώσεις σου ταιριάζουν. Κάνε δοκιμές και δες ποια χρώματα σε φωτίζουν και καλύπτουν τυχόν ατέλειες.

 

6) Μελέτησε το στιλ γυναικών που σε εντυπωσιάζουν: Ετσι μπορείς να πάρεις έμπνευση και να υιοθετήσεις στοιχεία που ξέρεις ότι σου ταιριάζουν.

 

7) Οργάνωσε σωστά την γκαρνταρόμπα σου: Οι fashion editors υπερσπίζονταν πάντα την άποψη ότι μια οργανωμένη ντουλάπα ξέρει να σε οδηγεί στις σωστές επιλογές ντυσίματος. Οργάνωσε τα κομμάτια της και κάνε τους σωστούς συνδυασμούς.

 

8) Κάνε διαφορετικούς συνδυασμούς και μην «κολλάς» σε εύκολες λύσεις: Μπορεί ένα τζιν, ένα Τ-Shirt και ένα ζευγάρι ankle boots να είναι ασφαλής συνδυασμός αλλά αν δεν κάνεις πειραματισμούς, δεν θα βρεις ποτέ το στιλ που θα κάνει τη διαφορά.