Εβδομάδα Μόδας, Αθήνα: Ολα όσα έγιναν μέσα από 45 φωτογραφίες -Η BOVARY ήταν εκεί  | 0 bovary.gr
Εβδομάδα Μόδας, Αθήνα: Ολα όσα έγιναν μέσα από 45 φωτογραφίες -Η BOVARY ήταν εκεί | 0 bovary.gr
08|04|2017 21:12
SHARE
ΑΧDW

Εβδομάδα Μόδας, Αθήνα: Ολα όσα έγιναν μέσα από 45 φωτογραφίες -Η BOVARY ήταν εκεί


Η γιορτή της μόδας στην Αθήνα στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. Τέσσερις ημέρες γεμάτες λάμψη, ομορφιά, δημιουργικότητα, υψηλή αισθητική.

Η 21η Εβδομάδα Μόδας πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Καταξιωμένοι σχεδιαστές, fashion brands και ανερχόμενα σχεδιαστικά ταλέντα, παρουσίασαν τις νέες τάσεις της μόδας. Η AXDW υποδέχτηκε ως επίτιμους προσκεκλημένους τους DSQUARED2 σε ένα μοναδικό special appearance. Η δημιουργικότητα, το ταλέντο, οι λαμπερές παρουσίες, τα happenings και τα παράλληλα δρώμενα συνέθεσαν ένα φαντασμαγορικό τετραήμερο, το οποίο κορυφώθηκε με ένα φιλανθρωπικό fashion show event, το Starwalk for a Cause by Bioten για τη στήριξη του MDA Hellas.

Τη “Wild Romance” παρουσίασαν οι γνωστοί οίκοι μόδας Kathy Heyndels και Giannetos Handmade στην οποία πρωταγωνίστησαν βραδινά φορέματα και ανδρικά κοστούμια υψηλής ραπτικής. Θηλυκές διαφάνειες και δαντέλες, ιδιαίτερες λεπτομέρειες και δημιουργίες σε λευκό και μπεζ χρώμα, οι οποίες συνοδεύονταν από ανδρικές κλασικές και sur mesure δημιουργίες που εντυπωσίασαν το κοινό. Οι επικεφαλής των δύο οίκων κατά τη διάρκεια του fashion show τους μας απέδειξαν πως τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα: Ο μικρός Κωνσταντίνος από το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) συμμετείχε στο εντυπωσιακό fashion show ως μοντέλο, περπάτησε στην πασαρέλα της AXDW και πραγματοποίησε το δικό του όνειρο, προκαλώντας το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων! Στην επίδειξη μόδας συμμετείχαν με guest εμφάνιση οι Νίνα Λοτσάρη, Σόφη Πασχάλη, Γιώργος Ντάβλας, Φρέντυ Καλομπράτσος, Ρένος Ρώτας, Μάνος Πίντζης, Ελισάβετ Δοβλιατίδου.

Το fashion brand .LAK, με την υπογραφή του Λάκη Γαβαλά, παρουσίασε τη συλλογή με τίτλο "just woke up" με μοντέρνες πυζάμες και εσώρουχα, σε ένα πρωτοποριακό setup, που η είσοδος των μοντέλων γινόταν πίσω από ένα ειδικά σχεδιασμένο για το show κρεβάτι που η Bed & Bath με ένα εντυπωσιακά ψηλό κεφαλάρι. Την επίδειξη άνοιξε η ηθοποιός Σοφία Μουτίδου η οποία υπό τους ήχους ενός ξυπνητηριού προσπαθούσε να «ξυπνήσει» τον κόσμο, που κάθονταν σε αναπαυτικά στρώματα King Koil.

Η 21η Athens Xclusive Designers Week είχε την τιμή να φιλοξενήσει τους Dean & Dan Caten, ιδρυτές και creative directors του διάσημου brand DSQUARED2, οι οποίοι παρουσίασαν επιλεγμένα κομμάτια της F/W 2017 συλλογής τους για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η εντυπωσιακή, εξωτερική σκάλα του Ζαππείου Μεγάρου μετατράπηκε σε ένα live fashion show installation για την παρουσίαση της συλλογής “Glunge”, όπου μοντέλα πόζαραν με τις εντυπωσιακές δημιουργίες των Σχεδιαστών. Οι Dean & Dan Caten εντυπωσίασαν τους ενθουσιώδεις προσκεκλημένους που κατέκλυσαν το Ζάππειο την Παρασκευή το βράδυ. Η Τόνια Φουσέκη, Founder και CEO της Athens Xclusive Designers Week προλόγισε το special appearance, καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους και ευχαρίστησε τους Dean & Dan Caten για την παρουσία τους στην Ελληνική Εβδομάδα Μόδας. Οι Dean & Dan Caten ευχαρίστησαν και στα Ελληνικά την κα Φουσέκη, ενθουσιασμένοι για την πρόσκληση, εξέφρασαν την αγάπη τους για την Ελλάδα, την ελληνική μόδα και δήλωσαν ότι νιώθουν τη χώρα μας σαν δεύτερο σπίτι τους.

Out of space μας ταξίδεψε η Parthenis A/W 2017, έντονα επηρεασμένη από «μεγάλες» διαστημικές ταινίες όπως το Gravity και το Interstellar. Τρισδιάστατα τεχνικά υφάσματα, επαναλαμβανόμενα μοτίβα σε κλασικά σχέδια και εναλλαγές σε μονοχρωμίες, βελούδινες, ολόσωμες φόρμες και ογκώδη πανωφόρια κυριάρχησαν στο catwalk.

Shirtdresses και πουκάμισα που κυρίαρχο στοιχείο τους ήταν οι ρίγες, παρουσίασε η Evi Grintela σε πράσινο και γαλάζιο χρώμα. Τα ιδιαίτερα prints τα οποία σχεδίασε ειδικά για τη σειρά από πυτζάμες της σχεδιάστριας μία illustrator fashionista εντυπωσίασαν το κοινό.

Το ελληνικό fashion brand Brokers παρουσίασε τη F/W 2017-18 συλλογή του με μοντέρνα casual κομμάτια για άντρες που θέλουν να ξεχωρίσουν με την εμφάνιση τους. Skinny jeans με έντονες ραφές, t-shirts και μπλούζες με κεντήματα και στάμπες και πανωφόρια που ολοκλήρωναν το σύνολο των outfits συνέθεσαν την παρουσίαση της συλλογής. Με guest εμφάνιση συμμετείχε στην πασαρέλα ο ηθοποιός Σόλων Τσούνης.

Τη συλλογή με τίτλο “The Spring Butterflies” παρουσίασε η Olga Karaververi, για την οποία εμπνεύστηκε από την αέρινη ομορφιά της πεταλούδας. Κυρίαρχα χρώματα είναι τα παστέλ αλλά και έντονα χρώματα όπως μπλε, βαθύ πράσινο, χρυσό και ροζ.

Η Celia Dragouni παρουσίασε αέρινες δημιουργίες και φορέματα με έθνικ στοιχεία, σε κόκκινο, μαύρο, λευκό, πράσινο χρώμα, που θυμίζουν ελληνικό καλοκαίρι. Αντρικές καλοκαιρινές παντελόνες και πουκάμισα σε μαύρο και λευκό χρώμα τράβηξαν τα βλέμματα. Η Σχεδιάστρια εξέπληξε ευχάριστα τους προσκεκλημένους όταν περπάτησε και η ίδια στο catwalk της AXDW φορώντας μία εντυπωσιακή, ολόμαυρη δημιουργία της. Στην επίδειξη συμμετείχαν με guest εμφάνιση και οι Μαρία Ένεζλη και Λάμπρος Παπακώστας.

Η τρίτη μέρα της Διοργάνωσης ήταν αφιερωμένη στον μεγαλύτερο θεσμό της AXDW, τα New Designers Awards by Amstel Radler, όπου 12 ανερχόμενοι σχεδιαστές παρουσίασαν τις συλλογές τους στο κοινό, στην κριτική επιτροπή και σε εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης διεκδικώντας τα σημαντικά βραβεία Best Catwalk, Best Trendsetter, Best New Designer αλλά και το βραβείο κοινού, το Fashion Refreshment Award.

Πλήθος κόσμου τίμησε με την παρουσία του τους Νέους Σχεδιαστές παρακολουθώντας τις επιδείξεις τους αλλά και την απονομή των βραβείων που πραγματοποιήθηκε στο υπέροχο περιστύλιο. Παρουσιάστρια της λαμπερής βραδιάς ήταν η υπέροχη ηθοποιός, Ναταλία Δραγούμη.

Η Celia Dragouni παρουσίασε αέρινες δημιουργίες και φορέματα με έθνικ στοιχεία, σε κόκκινο, μαύρο, λευκό, πράσινο χρώμα, που θυμίζουν ελληνικό καλοκαίρι. Αντρικές καλοκαιρινές παντελόνες και πουκάμισα σε μαύρο και λευκό χρώμα τράβηξαν τα βλέμματα. Η Σχεδιάστρια εξέπληξε ευχάριστα τους προσκεκλημένους όταν περπάτησε και η ίδια στο catwalk της AXDW φορώντας μία εντυπωσιακή, ολόμαυρη δημιουργία της. Στην επίδειξη συμμετείχαν με guest εμφάνιση και οι Μαρία Ένεζλη και Λάμπρος Παπακώστας.

Η τρίτη μέρα της Διοργάνωσης ήταν αφιερωμένη στον μεγαλύτερο θεσμό της AXDW, τα New Designers Awards by Amstel Radler, όπου 12 ανερχόμενοι σχεδιαστές παρουσίασαν τις συλλογές τους στο κοινό, στην κριτική επιτροπή και σε εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης διεκδικώντας τα σημαντικά βραβεία Best Catwalk, Best Trendsetter, Best New Designer αλλά και το βραβείο κοινού, το Fashion Refreshment Award.

Η Πρόεδρος της Athens Xclusive Designers Week, Τόνια Φουσέκη, συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες των New Designers Awards by Amstel Radler και τόνισε ιδιαιτέρως πως σημαντικό οι νέοι σχεδιαστές να έχουν όραμα και όνειρα και να προσπαθούν να τα υλοποιήσουν. Αναφέρθηκε επίσης στα επιτεύγματα της Εβδομάδας Μόδας όλα αυτά τα χρόνια και στο πόσο σημαντικό ρόλο παίζει ο θεσμός των Νέων Σχεδιαστών στην ανάδειξη των μελλοντικών καταξιωμένων δημιουργών στην ελληνική μόδα.

Το κλείσιμο των επιδείξεων μόδας της τρίτης μέρας έκανε το brand ΘΕΟ του Θεόδωρου Ελευθεριάδη, παρουσιάζοντας τη συλλογή παπουτσιών με τίτλο “Wear the Luxury” με εντυπωσιακά παπούτσια, σε έντονα χρώματα, διακοσμημένα με κρυστάλλους Swarovski, και η Christina Zafeiriou που παρουσίασε κομψές και εκθαμβωτικές εντυπωσιακές δημιουργίες με ιδιαίτερες διαφάνειες, στρας και κρόσια.

Σε ένα ατμοσφαιρικό fashion show παρουσίασε ο Vassilis Zoulias τη demi couture συλλογή του με τίτλο “Women in the Garden”, στο Βικτωριανό κιόσκι του 1850 στον Εθνικό Κήπο. Εμπνευσμένη από την φίλη του Μάρα Δεσύπρη, οι εκλεκτοί καλεσμένοι παρακολούθησαν την παρουσίαση της συλλογής, η οποία τους μετέφερε σε μία ρομαντική εποχή εξυμνώντας τη θηλυκότητα και τη γοητεία των γυναικών εκείνης της εποχής. Οι μοναδικές δημιουργίες του σε μαύρο, λευκό και κόκκινο χρώμα, που αγκαλιάζουν το γυναικείο σώμα, οι ιδιαίτερες δαντέλες και τα εντυπωσιακά κοσμήματα σχεδιασμένα από τον Pericles Kondylatos έκλεψαν την παράσταση και δημιούργησαν μία ιδιαίτερα αισθησιακή και μυστηριώδη ατμόσφαιρα στον καταπράσινο Εθνικό Κήπο. Χορηγοί στο fashion show του Vassilis Zoulias ήταν η IWC Schaffhausen με τα πολυτελή ρολόγια της οικογένειας DaVinci, η αγαπημένη σε όλους Γαλλική βότκα Grey Goose, τα προϊόντα καλλυντικής περιποίησης Galenic και τα πολυτελή αφρόλουτρα Lux. Ιδιαίτερες δαντέλες, εντυπωσιακά πλεκτά, δέρματα καθώς και διάτρητα κρόσσια περιελάμβανε η ethnic συλλογή του Panos Apergis, σε καφέ, μαύρο και μπεζ χρώμα. Κομψά φορέματα που μπορούν να αναδείξουν τη θηλυκότητα κάθε γυναίκας που τα επιλέγει.

 Ο απόλυτος μοντερνισμός συνάντησε την θηλυκή χρηστικότητα με την S/S 2017 συλλογή της Zini Boutique. Ανάλαφρα υφάσματα προσδίδουν στοιχεία εξαιρετικής ποιότητας στις γυναικείες σιλουέτες. Πλούσια τροπικά χρώματα έφεραν μία εξωτική ζωντάνια και ένα άγγιγμα διασκέδασης στο catwalk της AXDW. Κρόσσια, κεντήματα, ιδιαίτερα θηλυκά κοψίματα, πολύχρωμες πουκαμίσες, τζιν σορτς, δερμάτινες λεπτομέρειες και εντυπωσιακές αέρινες φούστες και φορέματα ήταν μερικά από τα στοιχεία που περιελάμβανε η συλλογή του Tassos Mitropoulos. Κυρίαρχα χρώματα ήταν το γαλάζιο, το μαύρο, το λευκό, το πορτοκαλί και ανέδειξαν τις δημιουργίες του σχεδιαστή.