H ergon MYKONOS κάνει καφτάνι την ελληνική μυθολογία και παράδοση | 0 bovary.gr
H ergon MYKONOS κάνει καφτάνι την ελληνική μυθολογία και παράδοση | 0 bovary.gr
ERGON ΜΥΚΟΝΟS

H ergon MYKONOS κάνει καφτάνι την ελληνική μυθολογία και παράδοση


Mαίανδροι, κίονες, δούρειοι ίπποι και φούντες τσαρουχιού. Γνώριμες εικόνες της ελληνικής μυθολογίας, ιστορίας και παράδοσης, προσαρμοσμένες στη σύγχρονη αισθητική με pop διάθεση.

Αυτό είναι το ‘ergon MYKONOS. Ένα concept store ιδιαίτερης αισθητικής με μοντέρνα και φιλική ατμόσφαιρα, που σε προσκαλεί να αφήσεις τη φαντασία σου ελεύθερη και να γίνεις ο ίδιος δημιουργός του δικού σου προσωπικού αντικειμένου. Μια νέα ιδέα καλλιτεχνικής έκφρασης που γεννήθηκε στην κοσμοπολίτικη Μύκονο.  

Εμπνευστης αυτής της custom made έκφρασης είναι η Μαριέττα Καρπαθίου, επηρεαζόμενη από τις σπουδές της στις καλές τέχνες και την αγαπη της για την Ελλάδα.
Η δημιουργική  ομάδα συμπληρώνεται με τον Γιώργο Παυλάκη art director και την Μαργαριτα Δημητριαδη graphic designer.


Οι δημιουργίες της ‘ergon MYKONOS διατίθενται στο ομώνυμο κατάστημα στα Άνω Ματογιάννια, στο ergonMykonos.com και σε επιλεκτικά  shopping points στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

ergon MYKONOS
ergon MYKONOS


Μέσα από μια μεγάλη γκάμα χειροποίητων αντικειμένων - ρούχα με αναφορές από το παρελθόν  αλλά προσαρμοσμένα στο σήμερα , κοσμήματα, παπούτσια, γυαλιά ηλίου, αναμνηστικά έως και είδη σπιτιού – η ‘ergon MYKONOS καταφέρνει να φέρει την πλούσια ελληνική πολιτιστική κληρονομιά στην καθημερινότητα μας μ’ ένα μοναδικά γοητευτικό και σύγχρονο τρόπο. 

 

Έτσι o δούρειος ίππος γίνεται press papier, η αρχαία κουδουνίστρα μετατρέπεται σε κουμπαρά, το τσαρούχι γίνεται κόσμημα, ο κίονας μολυβοθήκη, ο τσολιάς γάντι κουζίνας, το κυκλαδικό ειδώλιο αλατοπίπερο, τα φτερά του Ερμή ξύλινο κάδρο, το μουστάκι σουβέρ, το ακροκέραμο του Παρθενώνα στήριγμα βιβλίων.

Ξύλο, πηλός, χρυσός, ασήμι, πολύτιμοι λίθοι, υφάσματα υψηλής ποιότητας παντρεύονται έξυπνα με τα ελληνικά σύμβολα από μια ομάδα έμπειρων καλλιτεχνών , δίνοντας ένα απόλυτα σύγχρονο αποτέλεσμα. 

Σ’ αυτό το σταυροδρόμι τοπικού χαρακτήρα και pop αισθητικής ο επισκέπτης της Μυκόνου προσκαλείται να πειραματιστεί και να δημιουργήσει το δικό του ‘ergon, κάνοντάς το, σήμα κατατεθέν του προσωπικού του στυλ, αφού στο ‘ergon MYKONOS καλλιτέχνης…. εσύ!

Αξεσουάρ, εσπαντρίγιες, σανδάλια, τσάντες, καπέλα, γίνονται καμβάς έκφρασης της διαφορετικότητας, και το μόνο που χρειάζεται είναι να αφήσει κανείς τη φαντασία του ελεύθερη και να δημιουργήσει on the spot. 
Και το δικό σου ‘ergon έτοιμο!

 

Ακολουθήστε το ergon MYKONOS στο Facebook