ΑP
ΑP
ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

To στιλ της γοητευτικής συζύγου του Εμανουέλ Μακρόν


H Brigitte Trogneux, (και όχι Μαντάμ Macron) σύζυγος του Emmanuel Macron που είναι υποψήφιος στις γαλλικές προεδρικές εκλογές με το κόμμα En Marche, ήταν και η καθηγήτριά του στα γαλλικά. Ποια είναι όμως η ισχυρή γυναίκα που θα μπορούσε να είναι η επόμενη πρώτη κυρία της Γαλλίας.

Η κοινή ζωή του 39χρονου Macron με την 56χρονη Trogneux, μετρά 10 χρόνια, αφού το 2007 επισημοποίησαν τη σχέση τους.  

Η γνωριμία τους ξεκίνησε από τα μαθητικά χρόνια του γάλλου υποψήφιου, σε ένα ιδιωτικό γυμνάσιο στην Amiens Της βόρειας Γαλλίας. Εκεί συνάντησε την γοητευτική καθηγήτρια γαλλικών αλλά και ηθοποιό Brigitte Trogneux.

AP
AP

 Όσοι γνωρίζουν το ζευγάρι μιλάνε για έρωτα με την πρώτη ματιά – οι ίδιοι συνήθιζαν να συνομιλούν για ώρες, ενώ μέσα στην τάξη, η καθηγήτρια συνήθιζε να απαγγέλλει το έργο του Macron, καθώς «ήταν πολύ γοητευμένη με τις ικανότητές του στην γραφή», δήλωσε ένας πρώην συμμαθητής του στην εφημερίδα Le Parisien.

Όταν ο υποψήφιος πρόεδρος μετακόμισε στο Παρίσι σε ηλικία 18 ετών, η καθηγήτριά του τον ακολούθησε. «Ό, τι κι αν κάνεις, θα σε παντρευτώ» της είχε πει ο Macron όταν ήταν 17 ετών. 

Η διαφορά ηλικίας δεν υπήρξε ποτέ εμπόδιο στην σχέση τους. Και γιατί θα έπρεπε άλλωστε; Μια γαλλική έρευνα που έγινε τον Σεπτέμβριο κατέληξε στο αποτέλεσμα, ότι πολλές Γαλλίδες –και όχι μόνο- κάνουν σχέση ή παντρεύονται με νεότερους άνδρες. 

AP
AP

H Brigitte Trogneux, έβαλε την καριέρα της στην άκρη για να βοηθήσει τον Macron στην προσπάθειά του να γίνει ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας και ο ίδιος την θεωρεί αξιόπιστο σύμβουλο.

 «Ξοδεύει όλο το χρόνο δίπλα του, διαβάζει και ακούει όλα όσα λέγονται γι 'αυτόν, την ρωτάει και παίρνει τις συμβουλές της» γράφει το Paris Match.

Στη ζωή της πριν τον Macron, η Trogneux υπήρξε παντρεμένη με τρία παιδιά, τα οποία τώρα εργάζονται ως μηχανικός, καρδιολόγος και δικηγόρος αντίστοιχα, ενώ έχει και έξι εγγόνια.

Η οικογένειά της είναι γνωστή εδώ και 5 γενιές στην Amiens, για τις σοκολατερί τους οι οποίες αποφέρουν περίπου € 4 εκατομμύρια το χρόνο.  Λέγεται ότι έχουν τα καλύτερα μακαρόν στον κόσμο. 

Με ανήσυχο πνεύμα και κοφτερλη γλώσσα, η 56χρονη καθηγήτρια γαλλικών εντυπωσιάζει τους συνομιλητές, χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα, όταν ρωτήθηκε σε συνέντευξη  γιατί ο σύζυγός της ήταν «τόσο καλός στην πολιτική», απάντησε: «Είναι καλός σε όλα, όχι μόνο στην πολιτική, αλλά είστε αρκετά περιοριστικοί». Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Δεν έχω ακόμα βρει πού δεν είναι καλός».

AP
AP

Η Brigitte Trogneux, είναι αναμφισβήτητα μια πολύ γοητευτική γυναίκα. Οι στιλιστικές της επιλογές σχεδόν πάντα αναδεικνύουν το καλογυμνασμένο σώμα της και κυρίως τα πόδια που είναι το δυνατό της σημείο. Σέβεται το σώμα της και την ηλικία της, αλλά δεν αποκλείει τη μόδα και μοντέρνα κομμάτια. Φορέματα, λεπτά δερμάτινα παντελόνια, skinny jeans, σακάκια ή μακιριά στρατιωτικά μπουφάν είναι αναπόσπαστα κομμάτια της γκαρνταρόμπας της.

Τι θα μπορούσε να φέρει στο τραπέζι ως Πρώτη Κυρία;

Οι Γάλλοι θεωρούν ότι έχει αρκετές δεξιότητες ηγεσίας. «Ως καθηγήτρια γνωρίζω καλά τους νέους και νομίζω ότι είναι σημαντικό να τους έχουμε στο μυαλό μας», είπε σε συνέντευξή της στο Paris Match. «Θα αγωνιστώ για την εκπαίδευσή τους (...) Αν τους αφήσουμε μόνους στο δρόμο τότε θα καταστραφούν όλα». 

AP
AP