Shutterstock
Shutterstock
24|04|2017 12:58
SHARE
JIMMY CHOO

Προς πώληση ο κολοσσός πολυτελών υποδημάτων Jimmy Choo


Πιθανές προσφορές για την πώλησή της αναζητά, σύμφωνα με το BBC, η εταιρεία κατασκευής πολυτελών υποδημάτων Jimmy Choo.


Αν και δεν έχει λάβει ακόμη κάποια προσφορά, όπως αναφέρουν τα στελέχη, η εταιρεία είναι ανοιχτή και σε άλλες επιλογές. 

Η εταιρία ανέφερε σε ανακοίνωση: «Το Συμβούλιο της Jimmy Choo ανακοίνωσε σήμερα ότι αποφάσισε να διενεργήσει μια αξιολόγηση των διάφορων στρατηγικών επιλογών που υπάρχουν για την εταιρία προκειμένου να μεγιστοποιήσει την αξία για τους μετόχους και αναζητά προσφορές για την εταιρία».

 

Με ποσοστό 68% Jimmy Choo, η JAB Luxury, ανακοίνωσε ότι «δεν είναι βέβαιο ότι θα λάβει χώρα η πώληση του συνόλου ή μέρους της συμμετοχής της JAB Luxury στην Jimmy Choo, ούτε είναι βέβαιοι οι όροι βάσει των οποίων ίσως πραγματοποιηθεί μια συναλλαγή».
Εκτός από υποδήματα, η Jimmy Choo δημιουργεί μια γκάμα προϊόντων πολυτελείας, ωστόσο οι πωλήσεις της επιβραδύνθηκαν τα τελευταία χρόνια.

Η εταιρία, που έχει πάνω από 150 καταστήματα σε όλο τον κόσμο, εισήχθη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου το 2014. Η μετοχή της έχει ενισχυθεί πάνω από 20% φέτος, με την κεφαλαιοποίησή της να ανέρχεται στα 670 εκατ. Λίρες.

Οι πωλήσεις της Jimmy Choo αυξήθηκαν κατά 2% το 2016, συγκριτικά με 7% το 2015 και 12% το 2014, σημείωσαν αναλυτές της HSBC σε σημείωμά τους τον περασμένο μήνα.

Τη διαδικασία έχουν αναλάβει οι Bank of America Merrill Lynch και CitiGroup.