Shutterstock
Shutterstock
ΝΕΟ DEAL

Η LVMH αγοράζει την Christian Dior για το αστρονομικό ποσό των 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων!



Η LVMH (Moët Hennessy Louis Vuitton), το μεγάλο όνομα δηλαδή που κρύβεται πίσω από τα brand names των ειδών πολυτελείας όπως -φυσικά- Louis Vuitton, Belvedere, Moët et Chandon, TAG Heuer, Fendi, Céline, Donna Karan, Givenchy, Kenzo, Marc Jacobs και πολλές άλλες εταιρείες, ανακοίνωσε σήμερα πως πρόκειται να ενσωματώσει στον όμιλό της για 6,5 δισ. δολάρια, τον οίκο Christian Dior, στο πλαίσιο ενός στρατηγικού σχεδίου διεύρυνσης για την ενίσχυση του τμήματος μόδας και δερμάτινων ειδών.

Η εταιρεία δήλωσε πως η κίνηση θα πραγματοποιηθεί μέσω απλοποιημένης δημόσιας προσφοράς του Ομίλου της Οικογένειας Αρνό (Arnault Family Group) για τις μετοχές του οίκου Christian Dior -τις οποίες δεν κατέχει- και θα πάρει τη μορφή πρωτογενούς προσφοράς αξίας 172 ευρώ ανά μετοχή σε μετρητά και 0,192 μετοχές της Hermès International για κάθε μετοχή της Christian Dior. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σε δύο δευτερεύουσες προσφορές, σε μετρητά και σε μετοχές της Hermès αντίστοιχα.

Η συμφωνία σημαίνει πως η LVMH, η οποία κατέχει ήδη την Parfums Christian Dior, θα έχει πλέον στην ιδιοκτησία της την εταιρεία Christian Dior, όπως και τις επιχειρήσεις haute couture, δερμάτινων ειδών, ανδρικών και γυναικείων ενδυμάτων και υποδημάτων, που υπάγονται σε αυτήν.

Την τελευταία πενταετία τα έσοδα της Christian Dior έχουν διπλασιαστεί ενώ η κερδοφορία της βελτιώθηκε σημαντικά μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα, σημειώνοντας αύξηση κερδών σε ποσοστό 24% ανά έτος. Για τους τελευταίους 12 μήνες (με τελική ημερομηνία την 31η Μαρτίου), η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα άνω των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ και επαναλαμβανόμενο κέρδος ύψους 270 εκατομμυρίων ευρώ.