AP
AP
26|05|2017 16:19
SHARE
LAURA BIAGIOTTI

Laura Biagiotti: Ποια ήταν η Iταλίδα σχεδιάστρια μόδας, που έφυγε από τη ζωή


Στα 73 της χρόνια, η Laura Biagiotti, άφησε την τελευταία της πνοή έχοντας όμως καταφέρει να κατακτήσει τον κόσμο του σχεδίου μόδας με τις μοναδικές και πολυτελείς υφές των ρούχων της.

Tο γεγονός έλαβε χώρα στο σπίτι της, την Τετάρτη, όπου υπέστη καρδιακό σοκ. Μέχρι να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, είχε ήδη υποστεί σοβαρές εγκεφαλικές βλάβες και έτσι οι γιατροί δεν μπόρεσαν να τη σώσουν. Τον θάνατό της, ανακοίνωσε, σήμερα, η κόρη της, Lavinia Biagiotti, στο Twitter συνοδεύοντας την είδηση με ένα απόσπασμα από τη Βίβλο.

Γεννημένη το 1943, η Biagiotti ονειρευόταν να γίνει αρχαιολόγος, αλλά εγκατέλειψε αυτό το πλάνο ζωής για να βοηθήσει τη μητέρα της η οποία είχε βιοτεχνία ρούχων. Έτσι, τα πρώτα χρόνια της επαγγελματικής της ζωής, ταξίδευε συχνά στην Αμερική για να εκπαιδευτεί στη διοίκηση επιχειρήσεων.

Η ίδια, ξεκίνησε να σχεδιάζει τη δεκαετία του '60 για ιταλικούς οίκους όπως όπως Shubbert και Capucci και το 1972 σχεδίασε και παρουσίασε την πρώτη της συλλογή, στη Φλωρεντία. 

Πολύ σύντομα επεκτάθηκε και εμπλούτισε τις συλλογές της plus size σειρές ρούχων (Laura Piu), αντρικές και παιδικές συλλογών (Baigiotti Junior). Και όχι μόνο. Στις συλλογές της μπορεί να βρει κανείς από αξεσουάρ όπως γυαλιά ηλίου μέχρι αρώματα, όπως το διάσημο Roma, το οποίο είναι ένας φόρος τιμής στην πόλη που έζησε.


Ήταν πάντα περήφανη για την ιταλική της καταγωγή και για πολλά χρόνια φορούσε ένα κασμιρένιο φουλάρι στα χρώματα της σημαίας της Ιταλίας, δηλαδή κόκκινο, λευκό και πράσινο. «Είμαι πεπεισμένη ότι η επιγραφή «Made in Italy» στα ρούχα και τα παπούτσια είναι αληθινό χρυσωρυχείο για τη χώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά το 2011.

Το 1988 έγινε η πρώτη Ιταλίδα σχεδιάστρια που διεξήγαγε το fashion show της στην Κίνα με κομμάτια από μετάξι και κασμίρι. Μερικά χρόνια αργότερα, θα ήταν και η πρώτη που θα παρουσίαζε τη συλλογή ρούχων της μέσα στο Κρεμλίνο, στη Μόσχα. 

Η ίδια έμενε σε ένα κάστρο του 14ου. αιώνα σε έναν λόφο έξω από τη Ρώμη και το οποίο ταυτόχρονα αποτελούσε τα κεντρικά της εταιρείας της.

Είχε δηλώσει πολλές φορές ότι με τη δουλειά της είχε έρωτα. «Το να είσαι σχεδιάστρια μόδας είναι σαν να δίνεις όρκο. Γίνεται η θρησκεία σου».