Instagram /olivier_rousteing
Instagram /olivier_rousteing
BALLET MEETS COUTURE

Τα κοστούμια του Olivier Rousteing για την Οπερα του Παρισιού


Ο δημιουργικός διευθυντής του οίκου Balmain και γκουρού των εντυπωσιακών ενδυματολογικών επιλογών διάφορων σελέμπριτις, όπως η Ριάνα και η Μπιγιονσέ, αλλά και συνεργάτης της L’ Oreal Paris και της αλυσίδας λιανικής πώλησης ενδυμάτων H&M, εκπλήσσει με τα νέα του σχέδια για λογαριασμό της Οπερας του Παρισιού.

Στρέφοντας το ενδιαφέρον του στους χορευτές μπαλέτου, ένα εντελώς διαφορετικό κοινό για εκείνον και τις παραδοσιακές παριζιάνικες ρίζες, ο Olivier Rousteing, ανέπτυξε ένα διάλογο μεταξύ των ρούχων, της μουσικής και του χορού και μοιράζεται με τους fashion addicts τα πρώτα κοστούμια για την παράσταση «Αναγέννηση» (κομμάτι ενός προγράμματος που θα περιλαμβάνει ανερχόμενα ταλέντα), του χορογράφου και χορευτή Σεμπάστιεν Μπέρτραντ, δημοσιεύοντας ο ίδιος μερικές φωτογραφίες στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

 

 

Τόσο ο σχεδιαστής, όσο και ο δημιουργικός διευθυντής του οίκου Balmain είναι ντυμένοι στα μαύρα, αλλά οι χορευτές, που βρίσκονται μαζί τους σε ένα στούντιο χορού γεμάτο καθρέφτες στο Παρίσι, δοκιμάζουν και φορούν πανωφόρια και ζακέτες σε beige-nude (η αγαπημένη απόχρωση του Olivier Rousteing), φούστες, κορμάκια, όλα διακοσμημένα με ασημένιες και χρυσές λεπτομέρειες, στρας, κρύσταλλα και μαργαριτάρια. Ενα έργο τέχνης που μας γυρνά πίσω στη φθινοπωρινή συλλογή του οίκου Balmain του 2012 που ήταν επηρεασμένη από ένα αυγό Faberge το οποίο χάρισε ο Ριτσαρντ Μπάρντον στην Ελίζαμπεθ Τέηλορ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Olivier Rousteing έχει υπάρξει θαυμαστής του μπαλέτου από μικρή ηλικία και έχει δηλώσει στο WWD για τη συγκεκριμένη του συνεργασία:

«Για να είμαι ειλικρινής, ήμουν πραγματικά έκπληκτος με αυτήν την πρόταση. Το πρότζεκτ αυτό αντιπροσωπεύει πραγματικά τη γαλλική κληρονομιά. Προφανώς, μου αρέσει ο κόσμος της ποπ, αλλά οι κλασσικές χορεύτριες και τα φορέματα τους, με γοήτευαν από τότε που ήμουν παιδί».