Hermès: Το ανακαινισμένο κατάστημα στη Βουκουρεστίου είναι ο ναός της τέχνης και της μόδας | 0 bovary.gr
Hermès: Το ανακαινισμένο κατάστημα στη Βουκουρεστίου είναι ο ναός της τέχνης και της μόδας | 0 bovary.gr
HERMES

Hermès: Το ανακαινισμένο κατάστημα στη Βουκουρεστίου είναι ο ναός της τέχνης και της μόδας


Με 158 επιπλέον τ.μ. η μπουτίκ Hermès άνοιξε και πάλι τις πόρτες της στο πιο εμβληματικό σημείο της Αθήνας. Τη γωνία Βουκουρεστίου και Σταδίου.

Το κατάστημα ανακαινίστηκε πλήρως, ώστε να αντανακλά τον πλούτο των 16 métiers του Παριζιάνικου Οίκου. Σε όλους τους χώρους, χρησιμοποιήθηκαν διακριτικά υλικά, που ικανοποιούν τόσο την όραση όσο και την αφή: Ευρωπαϊκή κερασιά με σατέν ματ φινίρισμα έχει επιλεχθεί για
τα έπιπλα, και όλες οι μεταλλικές επιφάνειες έχουν γραμμωτή υφή τύπου hairline. Παράλληλα, μια επιλογή από συνδυασμένα μεταξύ τους υφάσματα έχει χρησιμοποιηθεί για να ντυθούν οι βιτρίνες και οι προθήκες, ενώ φίνο δέρμα καλύπτει τον πάγκο, στο τμήμα με τα δερμάτινα προϊόντα. Όλα τα καθίσματα του καταστήματος προέρχονται απο την σειρά Shanghai.
Στην εντυπωσιακή είσοδο του καταστήματος, το ex libris του οίκου Hermès, κοσμεί το πάτωμα και προδιαθέτει για το  μοναδικό ταξίδι ανακάλυψης στον κόσμο της δεξιοτεχνίας και της εξαιρετικής τεχνογνωσίας της Hermès. Κοσμήματα, ρολόγια, πορσελάνες, γυναικεία μεταξωτά μαντήλια και αρώματα. 


 

Hermès
Hermès

Ο κεντρικός χώρος φιλοξενεί το ανδρικό τμήμα που περιλαμβάνει γραβάτες, μια επιλογή απο μεταξωτά φουλάρια, παπούτσια και αξεσουάρ. Στην προέκταση του καταστήματος, τα φωτιστικά οροφής Grecques, σχεδιασμένα για την Hermès το 1925, φωτίζουν τις δερμάτινες τσάντες, μικρά δερμάτινα είδη, είδη ιππασίας, καθώς και το γυναικείο τμήμα με την συλλογή ready-to- wear, παπούτσια και αξεσουάρ.

Τρεις ξεχωριστές βιτρίνες μεταμορφώνονται σε μοναδικά μικρο-περιβάλλοντα περίτεχνων ονειρικών μυθολογικών σκηνών, με θέματα του ζωομορφισμού των αντικειμένων στους πολιτισμούς της Μεσογείου, του εικαστικού Σωκράτη Σωκράτους. Aυτά θα συνυφαστούν με την εμπνευσμένη ερμηνεία του οίκου Hermès για τη θεματική του 2017 ‘Object Sense’.

Hermès
Hermès

Τοποθετώντας αντικείμενα που δίνουν έμφαση στη σχέση μεταξύ αρχαίας εικονογραφίας και αισθητισμού, κάθε εγκατάσταση συνοδεύεται και υποστηρίζεται παράλληλα από την παρουσία δημιουργιών Hermès. Τα αντικείμενα του Σωκράτους δεσμεύονται σε ενεργό διάλογο με αυτά του οίκου Hermès και δημιουργούν μια συναρπαστική και ευφάνταστη αφήγηση.

«Η απεριόριστη ανθρώπινη φαντασία που πάντα ενσωματώνει τις ζωόμορφες αναπαραστάσεις στην καθημερινή ζωή ξαφνικά μορφοποιείται σε τρισδιάστατα έργα που διαδοχικά μεταλλάσσονται σε τελετουργικά τεχνουργήματα. Και όπως στην περίπτωση του ρυτού, έτσι και τα εγκαίνια του νέου καταστήματος του οίκου Hermès στην Αθήνα δημιουργούν την ένωση της λειτουργικής υπόστασης της ουσίας του αντικειμένου και της εορταστικής διάστασης της ίδιας της ζωής”, αναφέρει ο Δρ Κώστας Πράπογλου.

Η Hermès άνοιξε για πρώτη φορά το κατάστημά της στην Αθήνα την 1η Νοεμβρίου 2005. To αρχιτεκτονικό γραφείο του Παρισίου RDAI, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Denis Montel, ήταν υπεύθυνο για την ανακαίνιση και επέκταση του καταστήματος. Η κληρονομιά του RDAI εκτείνεται πίσω στην ίδρυση του γραφείου το 1972 απο την Ελληνίδα σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων, Ρένα Dumas.

Από την ίδρυσή της το 1837, έξι γενιές ευρηματικών και παθιασμένων τεχνιτών έχουν συνεισφέρει στη διάδοση των αξιών της Hermès: τεχνογνωσία που προϋποθέτει την εφαρμογή εξαιρετικά υπολογισμένων και ανεπτυγμένων τεχνών με αφοσιωσή στα πιο ποιοτικά υλικά, η αγάπη για όμορφα αντικείμενα φτιαγμένα για να αντέξουν στον χρόνο, και το πνεύμα της συνεχούς καινοτομίας.

Hermès Βουκουρεστίου 1 & Σταδίου 4 Αθήνα