Ανακαλύψαμε το μέρος όπου κάθε γυναίκα μπορεί να σχεδιάσει την τσάντα της όπως την έχει ονειρευτεί! | 0 bovary.gr
Ανακαλύψαμε το μέρος όπου κάθε γυναίκα μπορεί να σχεδιάσει την τσάντα της όπως την έχει ονειρευτεί! | 0 bovary.gr
HANDIBRAND

Ανακαλύψαμε το μέρος όπου κάθε γυναίκα μπορεί να σχεδιάσει την τσάντα της όπως την έχει ονειρευτεί!


Σε έναν κόσμο που εξελίσσεται διαρκώς με ταχύτατους ρυθμούς, σε αυτόν της μόδας, η ιστορία γράφεται μέσα από το πιο διαχρονικό και δημοφιλές γυναικείο αξεσουάρ, την τσάντα μας.

Κλασική, κομψή, άκρως απαραίτητη. Καθεμιά μια σελίδα μόδας και must item των μεγάλων σχεδιαστών.

Ωστόσο, η τσάντα δεν αποτελεί απλά ένα «κιτ επιβίωσης» αλλά ένα πολύτιμο αντικείμενο της γυναικείας γκαρνταρόμπας, μια πραγματική επένδυση, που άλλοτε χαρακτηρίζεται από ένα πιο κάζουαλ, άλλοτε ένα πιο κοσμοπολίτικο ή ένα vintage attitude.

Σήμερα, αυτό το φετίχ φέρει τη δική μας υπογραφή και συνδέεται άμεσα με τα συναισθήματα μας, το ταλέντο και τις αναμνήσεις μας. Εκείνες που μας γυρνούν πίσω στα παιδικά μας χρόνια και στις βελόνες της γιαγιάς, που έπλεκε ατέλειωτες ώρες καθισμένη στην κουνιστή της καρέκλα.

Οι βελόνες αυτές βγήκαν από τα μπαούλα και γίνται μοναδικό στολίδι στα χέρια κάθε γυναίκας που εκτιμά την αξία μιας χειροποίητης τσάντας.

Γιατί σύγχρονη γυναίκα πλέκει και δημιουργεί μοντέρνες και λειτουργικές τσάντες βάζοντας επάνω τους τις πιο προσωπικές τις «πινελιές» στο «ναό» αυτού του αξεσουάρ, τη Handibrand.

Ο πολύχρωμος και ζεστός αυτός χώρος είναι γεμάτος χαμόγελα και θετική ενέργεια. Δημιουργήθηκε όταν πολλές τέχνες και γνώσεις ενώθηκαν σε μια και πιο συγκεκριμένα, όταν οι επιρροές της Κατερίνας Λιβανού από τη ζωγραφική, την αγιογραφία, τη μουσική, τα χρώματα «παντρεύτηκαν» με τις σπουδές της στη θεατρολογία, τη σκηνοθεσία, το σχεδιασμό κοστουμιών, το μάρκετινγκ και τη διοίκηση επιχειρήσεων, έπειτα από μια αποκέντρωση της ίδιας της δημιουργού με το σύζυγο της στο Ρέθυμνο.

«Ολα ξεκίνησαν με αφορμή ένα βελονάκι, αλλά πάντοτε αγόραζα ακριβές τσάντες και μου άρεσε να τις αλλάζω, είχα το φετίχ και αποφάσισα ότι δεν με ικανοποιούσε καμία, για αυτό άρχισα να τις φτιάχνω. Το ατού μου είναι ότι αυτή μου τη δραστηριότητα μου άρεσε να τη μοιράζομαι. Μέσα σε έξι μήνες από το άνοιγμα του καταστήματος βρέθηκα να κάνω σεμινάριο στην Αθήνα. Πήρα μια γυναικεία επιχειρηματικότητα και με επιμονή και υπομονή περίμενα να πάρω τα πρώτα χρήματα για να κάνω τις πρώτες αγορές», εξηγεί στην Bovary η Κατερίνα Λιβανού.

Στη Handibrand βρήκαμε δερμάτινα, νήματα και άλλα προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας και αισθητικής πολλά από τα οποία σχεδιάζονται προσωπικά στο φυσικό κατάστημα με πολύ λεπτομέρεια και μεράκι, ολοκληρωμένες τεχνικές όπως η τεχνική του καμβά, το βελονάκι και η τεχνική με λωρίδες eco (όλα βατά σχέδια), αλλά και λύσεις, για να φτιάξουμε τη δική μας χειροποίητη τσάντα, όπως ακριβώς την έχουμε φανταστεί.

«Το βασικότερο όλων είναι πως τα περισσότερα υλικά είναι δικά μας σχέδια και δική μας παραγωγή. Προσπαθούμε να αγοράσουμε πρώτη ύλη, ότι υπάρχει βέβαια, από την Ελλάδα», λέει στην Bovary η Κατερίνα Λιβανού.

Παρακολουθώντας ειδικά σεμινάρια ήρθαμε σε επαφή με τα κατάλληλα εργαλεία και απομυθοποιήσαμε εκείνα που άλλοτε θεωρούσαμε ως «αντρικά», όπως για παράδειγμα τα κατσαβίδια, τα μεταλλικά κουμπώματα, το πιστόλι σιλικόνης.

Μάθαμε από την αρχή το σχεδιασμό, το στήσιμο και την ολοκλήρωση της, γίναμε δηλαδή οι ίδιες designers του αξεσουάρ που δεν αποχωριζόμαστε ποτέ και ταυτόχρονα, μας δόθηκε η ευκαιρία να εκφράσουμε την έμπνευση και τη φαντασία μας, να εξερευνήσουμε τις δυνατότητες μας, να ανταλλάξουμε απόψεις, να ξεχάσουμε κάθε άγχος και να εκτοξεύσουμε την αυτοπεποίθηση μας.

«Στη Handibrand θα βρει κανείς γυναίκες από 17- 18 χρονών μέχρι και 75. Είναι μια γυναικεία υπόθεση. Η τσάντα είναι ένα κομμάτι που έχεις κάθε μέρα μαζί σου. Πρεσβεύει τη γυναίκα ακόμα κι αν θεωρείται δεδομένο».

Η Handibrand κάθε σαιζόν φροντίζει να υπάρχει μία προσωπική συλλογή την οποία μοιράζεται με όλες τις γυναίκες που έχουν τις ίδιες δημιουργικές ανησυχίες για την πλεκτή τσάντα!

«Προτεραιότητα μου τουλάχιστον για μέχρι φέτος είναι να φτιάχνουν χειροποίητες πλεκτές τσάντες τα κορίτσια που ενδιαφέρονται για αυτό και επαγγελματικά. Παρόλα αυτά σε θετικούς και χαμογελαστούς ανθρώπους δίνουμε και τσάντες!».

Fab Stella bag, Round pochet raphia, Shopping bag large και Summer flap bag candy είναι μερικές μόνο από τις ιδέες που θα γίνουν η πηγή έμπνευσης και πλεξίματος ενός αξεσουάρ με μεγάλη συναισθηματική αξία και αυθεντικό χαρακτήρα που μπορείτε είτε να κρατήσετε για σας είτε να το δωρίσετε σε αγαπημένα σας πρόσωπα.

«Στη Handibrand κάνουμε κάτι όμορφο σε περίοδο κρίσης, αλλά δεν μου αρέσει η λέξη. Δεν μου αρέσει να το σκέφτομαι και να βλέπω τηλεόραση. Πρέπει να προσπαθούμε για το καλύτερο, δεν θα ζήσουμε αυτά που ζούσαμε πριν, αλλά δεν μπορούμε να καθίσουμε και σε έναν καναπέ να περιμένουμε για το καλύτερο. Θέλω να σκέφτομαι θετικά στη ζωή μου».

«Ο πιο αγαπημένος μου τύπος τσάντας, αυτός με τον οποίο είμαι συναισθηματικά δεμένη και δεν θα αποχωριζόμουν ποτέ είναι το τσαντάκι zipper, ήταν το πρώτο σχέδιο που έκανα μόνη μου!», αποκαλύπτει η Κατερίνα Λιβανού.

Η Handibrand εξέπληξε ευχάριστα την Bovary με τη νέα της χειροποίητη Strap Bag, ένα σχέδιο αφιερωμένο σε όλες τις αναγνώστριες!

Αν θέλετε να μυηθείτε κι εσείς στα μυστικά του κόσμου της Handibrand μπορείτε να κλείσετε θέση στα σεμινάρια με ένα τηλέφωνο στο κατάστημα της Αθήνας, στο 2121050952 ή στέλνοντας μήνυμα στην επίσημη σελίδα της στο Facebook Handibrand, για να δηλώσετε σίγουρη συμμετοχή. Ενώ για όσες από εσάς βρίσκεστε εκτός Αθηνών, η Κατερίνα Λιβανού δημιούργησε το βιβλίο «Η τέχνη της χειροποίητης τσάντας» που αποτελεί έναν πολύτιμο οδηγό, με σημαντικές πληροφορίες και πρακτικές συμβουλές, που θα σας μυήσει στις τεχνικές της πλεκτής τσάντας και της τσάντας με βασικό υλικό τον πλαστικό καμβά.

Handibrand

Φιλαρέτου 70, Καλλιθέα, τηλ. 2121050952