7 εκπληκτικές limited edition τσάντες με την υπογραφή της Zaha Hadid | 0 bovary.gr
7 εκπληκτικές limited edition τσάντες με την υπογραφή της Zaha Hadid | 0 bovary.gr
21|06|2017 10:50
SHARE
PERRIN PARIS

7 εκπληκτικές limited edition τσάντες με την υπογραφή της Zaha Hadid


Όλα ξεκίνησαν με μια φιλοφρόνηση. Tο 2015, η Sally Perrin, Creative Director του γαλλικού οίκου αξεσουάρ, Perrin Paris, έτυχε να ανοίξει στον υπολογιστή της τους Financial Times και να πέσει πάνω σε μια συνέντευξη με τη θρυλική αρχιτέκτονα, Zaha Hadid.

Ξαφνικά βλέπει την ερώτηση «ποιο είναι το πιο αγαπημένο δώρο που πήρατε φέτος»; Η απάντηση της Hadid «Μια τσάντα-γάντι Perrin Paris», την έκανε να αισθανθεί ρίγη συγκίνησης.

«Πάντα ήμουν φαν της Zaha και με συγκίνησε τόσο πολύ αυτή της η απάντηση. Έτσι αποφάσισα να την προσεγγίσω για να δω αν ήταν δυνατή κάποια συνεργασία» είπε στο Harper’s Bazaar η  Creative Director του γαλλικού οίκου.

Στις αρχές του 2016 η Perrins συναντήθηκε με τη Zaha Hadid και την ομάδα της για brainstorming. Λίγες εβδομάδες αργότερα, ο κόσμος θα συγκλονιζόταν από τον θάνατο της Hadid. Το project φυσικά σταμάτησε.

 

Αρκετούς μήνες αργότερα, η ομάδα της Zaha Hadid επανήλθε, καθώς τα μέλη της θεώρησαν ότι αυτό θα ήθελε η διάσημη αρχιτεκτόνισσα.

Με επικεφαλής τον Διευθυντή Σχεδίασης Maha Kutay, δημιούργησαν επτά clutches σε περιορισμένη έκδοση με τρία διαφορετικά γλυπτά κομμάτια.

«Ήταν πολύ σημαντικό για μένα η Zaha να είναι παρούσα σε αυτή τη συλλογή, όσο το δυνατόν περισσότερο. Eπίσης, ζήτησα από την ομάδα να ονομάσει τα τρία κομμάτια κι έτσι βγήκαν τα ονόματα «Straße» «Loop» και «Μοbi», εξηγεί η Perrin. 

 

Η capsule συλλογή θα είναι διαθέσιμη στο Farfetch.com, στα καταστήματα Perrin στο Παρίσι, καθώς και σε επιλεγμένες γκαλερί. Οι τιμές ξεπερνούν τα 2.000 δολάρια.