shutterstock
shutterstock
ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ

Αυτά είναι τα παπούτσια που δεν πρέπει να λείπουν από τη βαλίτσα των διακοπών σου


Σε πόσες διακοπές έχετε κουβαλήσει ρούχα και παπούτσια από τα οποία, τελικά, δεν φορέσατε ούτε τα μισά; Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να (ξε)διαλέξετε αυτά που πραγματικά σας χρειάζονται.  

Θυμάστε τότε που καταστράφηκαν οι διακοπές σας επειδή δεν είχατε πάρει μαζί σας εκείνο το εμπριμέ φόρεμα; Ή τότε που περάσατε χάλια στην έξοδο στο νησί επειδή δεν είχατε μαζί σας τα ασημί σας σανδάλια; Αλλά και τότε που πήγε στράφι το τριήμερο στην Σύρο επειδή παραλείψατε να βάλετε στη βαλίτσα τις πουά εσπαντρίγιες; Φυσικά και δε το θυμάστε γιατί, Ποτέ. Κανενός. οι διακοπές δεν χάλασαν επειδή δεν πήρε μαζί του κάτι από τη ντουλάπα του! 

Το να πακετάρεις μια βαλίτσα είναι από αυτές τις περιπτώσεις όπου η εγκράτεια, η φειδώ και η οικονομία χώρου, δηλαδή οι 3 πιο απαραίτητες αρετές για να την ετοιμάσετε, πάνε περίπατο. Αντιθέτως βάζετε, εχρμμ στριμώχνετε εννοούσαμε, μέσα όλη τη στοίβα με τα μπλουζάκια, καμιά δεκαριά φορέματα και 5 σορτς. Δηλαδή ρούχα που, ούτε στην τυπική σας καθημερινότητα δεν θα προλαβαίνατε να φορέσετε.

Ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει όταν έρχεται η ώρα των παπουτσιών και σκέφτεσε ποια ζευγάρια αξίζουν μια θέση. «Όλα», σκέφτεστε και μπορεί να βγάλετε και νέο σακ-βουαγιάζ για να τα ρίξετε όλα μέσα. Φυσικά, μερικές ημέρες αργότερα ούτε τα μισά από αυτά δεν έχουν δει το φως της ημέρας.  

Το υπερβολικό πακετάρισμα από φόβο μήπως χρειαστούμε κάτι και δεν το έχουμε στις διακοπές μας είναι μια «πάθηση» από την οποία υπεφέρουμε σχεδόν όλοι. Αλλά γι' αυτό είμαστε εδώ σήμερα. Για να σας βοηθήσουμε να βάλετε μια τάξη στη σύγχυση που επικρατεί στο κεφάλι και στο δωμάτιο σας καθώς ετοιμάζετε τη βαλίτσα σας και επιλέγετε ποια παπούτσια θα πάρετε μαζί σας.
Δεν είναι ότι δε σας καταλαβαίνουμε. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα μας χρειαστεί ακριβώς και σίγουρα θέλουμε να είμαστε στιλιστικά προετοιμασμένες για κάθε είδους κατάσταση που μπορεί να προκύψει. Ε λοιπόν με αυτά τα 3 ζευγάρια θα είστε. 

Να θυμάστε ότι βασικός κανόνας είναι να περιοριστείτε σε πιο basic, πασπαρτού και ασφαλείς επιλογές. 

 

 

1. Το λευκά σας sneakers 

Φορέθηκαν τόσο το χειμώνα, όσο και την άνοιξη και συνεχίζουν ακάθεκτα και το καλοκαίρι με μίνι αέρινα φορέματα, σορτσάκια και οποιοδήποτε κάζουαλ ντύσιμο. Παράλληλα, θα αποτελέσουν σωτήρια λύση για εκείνη τη μέρα που η παρέα θα κανονίσει περπάτημα ή κάποια πεζοπορία ή κάποια άνοδο σε πλαγιά (ή οποιαδήποτε δραστηριότητα απαιτεί περπάτημα τέλος πάντων). Επειδή όμως κλειστά παπούτσια+ ζέστη= εγγυημένες φουσκάλες στα πέλματα, μη ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας κάλτσες! 

 

 

 

 


2. Τα αγαπημένα σας φλατ σανδάλια 

Γιατί ταιριάζουν με κάθε λουκ και για κάθε ώρα της ημέρας. Απο το πρωί στην παραλία με το μαγιό σας κι ένα καφτάνι, μέχρι το απόγευμα στη βόλτα με ψηλόμεσο σορτς και τοπ, αλλά και το βράδυ στο μπαρ με μια παντελόνα και ένα crop top, μπορείτε να βγάλετε όλη τη μέρα με αυτά και μάλιστα με τον πιο σικ τρόπο. Φροντίστε λοιπόν να πάρετε μαζί σας ένα σχέδιο, είτε σε αρχαιοελληνικό στιλ, είτε sliders που να ταιριάζει με όλα. 

 

 

 

 

3. Τα χαμηλοτάκουνα πέδιλα 

Είναι η καλοκαιρινή (και νησιώτικη) εκδοχή των ψηλοτάκουνων για εκείνα τα βράδια που θα θέλετε να φορέσετε το αγαπημένο σας φόρεμα (αυτό που ξέρετε ότι σας κολακεύει) ή -ακόμα καλύτερα- σε περίπτωση που έχετε να πάτε σε γάμο. Είναι πιο πρακτικά από τα δωδεκάποντα, τόσο για να περπατήσετε, όσο και για να χορέψετε πάνω σε αυτά, αλλά το ίδιο κομψά και stylish (δείτε ακόμα περισσότερες ιδέες εδώ).