Φτιάξε τις δικές σου χρωμοπαγίδες για το πλυντήριο -Τέλειο αποτέλεσμα με λιγότερο από ένα ευρώ | 0 bovary.gr
Φτιάξε τις δικές σου χρωμοπαγίδες για το πλυντήριο -Τέλειο αποτέλεσμα με λιγότερο από ένα ευρώ | 0 bovary.gr
27|07|2017 13:27
SHARE
ΕΞΥΠΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΡΟΥΧΩΝ

Φτιάξε τις δικές σου χρωμοπαγίδες για το πλυντήριο -Τέλειο αποτέλεσμα με λιγότερο από ένα ευρώ


Όλοι -εκτός κι αν είστε η Martha Stewart- κάνουμε λάθη στο νοικοκυριό. Συγκεκριμένα, στο πλύσιμο των ρούχων μπορούν να γίνουν επικές αποτυχίες και μία από τις πιο συχνές είναι να ξεβάψει ένα ρούχο και να χρωματίσει όλη τη μπουγάδα. 

Η αλήθεια είναι πως δεν έχετε πάντα το χρόνο να κάνετε ένα σωστό ξεχώρισμα στα ρούχα πριν τα τοποθετήσετε μέσα στον κάδο και επιλέξετε το πρόγραμμα πλύσης. Και κάπως έτσι, καθώς, αργότερα, απλώνετε τη μπουγάδα βλέπετε τα ρούχα σας να έχουν αποκτήσει διαφορετικό χρώμα από αυτό που είχαν πριν την πλύση.

Κόκκινα, μπλε, πράσινα, πορτοκαλί ρούχα, που είναι μερικοί από τους πιο βασικούς ενόχους, αφήνουν τεράστιους λεκέδες ανά σημεία ή δίνουν στα ρούχα σας μια υπόκωφη γκριζωπή απόχρωση που τα κάνει άτονα (και μίζερα).

Η λύση για να προστατέψετε τα ρούχα σας από τέτοια ανεπανόρθωτα χρωματικά λάθη είναι οι χρωμοπαγίδες. Εννοείται πως μπορείτε να βρείτε και στο εμπόριο, αλλά αυτό το ξέρετε ήδη. Ο λόγος που κάνατε κλικ στο άρθρο είναι για να μάθετε πως μπορείτε να φτιάξετε και μόνη σας αυτά τα θαυματουργά κομμάτια υφάσματος. Θα σας αποκαλύψουμε ευθύς αμέσως. 

Το καλό με το να φτιάξετε τις δικές σας χρωμοπαγίδες είναι πως εκτός του ότι θα «σώσετε» τα ρούχα σας, θα αξιοποιήσετε και τις παλιές πετσέτες που, απλώς,  πιάνουν χώρο στο ντουλάπι. 

Σε μια λεκάνη ρίξτε 1 φλ. ζεστό νερό και 1 κ.σ. μαγειρική σόδα. Ανακατέψτε και βυθίστε μέσα στο μείγμα τα κομμάτια πετσέτας. Αφήστε τις μέχρι να απορροφήσουν το μείγμα. Στη συνέχεια, στραγγίξτε τις και αφήστε τις να στεγνώσουν στον ήλιο. Αυτό ήταν!

Προσοχή όμως! Οι DIY χρωμοπαγίδες είναι μιας χρήσης. Για να ξαναδώσετε στην πετσέτα σας ιδιότητες χρωμοπαγίδας για επόμενες πλύσεις, πρέπει κάθε φορά να επαναλαμβάνετε την παραπάνω διαδικασία.