Getty Images / Ideal Image
Getty Images / Ideal Image
COLETTE

Colette: Τέλος εποχής για την πιο διάσημη μπουτίκ


Με ειδίκευση στα ιδιαίτερα ρούχα και αξεσουάρ, η μπουτίκ Colette, ο απόλυτος προορισμός για τις απανταχού λάτρεις της μόδας, ανακοίνωσε το κλείσιμό της μετά από 20 χρόνια, με το Παρίσι να χάνει ένα στιλιστικό του έμβλημα και τους ανθρώπους του χώρου να κάνουν λόγο για «τέλος εποχής».   

«Όπως όλα τα καλά έχουν ένα τέλος, έτσι και το Colette, μετά από 20 υπέροχα χρόνια θα κλείσει στις 20 Δεκεμβρίου του 2017. Η Colette Roussaux θέλει πλέον να ξεκουραστεί, και το Colette δεν υφίσταται χωρίς την Colette»,ανακοίνωσε η εταιρεία.

Το κατάστημα ιδρύθηκε το 1997 από την Colette Roussaux και τα τελευταία χρόνια διοικείται από την κόρη της Sarah Andelman, που είναι γνωστή για αιρετική της προσέγγιση στη μόδα.

H Andelman πρότεινε ανατρεπτικούς συνδυασμούς, έμπλεξε την υψηλή ραπτική με την αστική αισθητική, φιλοξένησε ανερχόμενους σχεδιαστές και ήταν από τους πρώτους που παρουσίασε συλλογές των Proenza Schouler, Mary Katrantzou και Rodarte, καθιερώνοντας το Colette στην πρώτη γραμμή της μόδας του Παρισιού.

Ακόμα και οι λευκές γυαλιστερές του σακούλες με τα μπλε χερούλια και το γνώριμο logo, έχουν τη δική τους πορεία στον κόσμο της μόδας, αφού εύκολα θα τις διακρίνει κανείς στα χέρια των παρευρισκόμενων στην εβδομάδα μόδας του Παρισιού.
 

Στο πιο trendy μαγαζί του κόσμου, όπως είχε χαρακτηριστεί από το Forbes, εκτός από τα ρούχα μπορεί κανείς να βρει τεράστια γκάμα προϊόντων όπως περιοδικά, λευκώματα, κεριά, αρώματα, ρολόγια και κοσμήματα.

«Είναι το μόνο κατάστημα που ψωνίζω γιατί έχουν πράγματα που δεν έχει κανείς άλλος»,  είχε δηλώσει πρόσφατα ο Karl Lagerfeld στο Business of Fashion.

Φέτος ανακοινώθηκε η συνεργασία ανάμεσα στο Colette και το H&M για τη δημιουργία της συλλογής «H&M Studio x Colette» που θα είναι διαθέσιμη στις 21 Αυγούστου, για δύο εβδομάδες, στο Colette αλλά και στο site του, μαζί με κάποια κομμάτια από τη βασική συλλογή «H&M Studio AW17».

 

 

 

 

 

 

Το κλείσιμο του μαγαζιού δεν θα επηρεάσει ούτε αυτή τη συλλογή αλλά ούτε τις υπόλοιπες συνεργασίες του Colette με Les Vacances de Lucien, Sacai, Thom Browne, Chanel και Saint Laurent.

Όσο για το ποιος θα «μετακομίσει» στο 213 της Rue Saint Honoré, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από την μεριά του οίκου Saint Laurent, ένα ενδιαφέρον στο οποίο ανταποκρίνεται και η πλευρά του Colette δηλώνοντας: «Διαπραγματευόμαστε με τον Saint Laurent και είμαστε πραγματικά πολύ ικανοποιημένοι καθώς πρόκειται για έναν οίκο με μεγάλη ιστορία στη μόδα, και με τον οποίο έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν αρκετές φορές».