MANGO SUMMER 2016: Julia Bergshoeff by Matteo Montanari
MANGO SUMMER 2016: Julia Bergshoeff by Matteo Montanari
15|07|2017 08:00
SHARE
BASICS

Basics: Τα κομμάτια που μπορείς να φοράς ξανά και ξανά χωρίς να το καταλάβει κανείς


Capsule wardrobe. Η ντουλάπα που έχει συγκεκριμένα και αυστηρά επιλεγμένα κομμάτια που μπορούν να συνθέσουν τις καθημερινές μας εμφανίσεις, σε διαφορετικές περιστάσεις. Κομμάτια-επένδυση που ταιριάζουν στο στιλ και το σωματότυπό μας, δίνοντας έμφαση στην άνεση.

«Υπάρχουν κομμάτια τα οποία θα μπορούσες να φοράς συνέχεια, καθημερινά;». Τα κομμάτια της capsule wardrobe απαντούν «ναι» σε αυτό το ερώτημα. Aυτά τα κομμάτια ταιριάζουν μεταξύ τους, δημιουργούν πολλούς και διαφορετικούς συνδυασμούς και σε βγάζουν από τη δύσκολη θέση «Τι να φορέσω σήμερα;».

Η style blogger Καρολίνα Ρέκτορ έχει πει μια ατάκα που αξίζει να θυμόμαστε κάθε φορά που μπαίνουμε σε διαδικασία να επιλέξουμε τα ρούχα που θα αγοράσουμε:

«Είναι προτιμότερο να ντυνόμαστε για τη ζωή που πραγματικά ζούμε και όχι αυτή που φανταζόμαστε ότι ζούμε ή θα θέλαμε να ζούμε αλλά δεν ζούμε».

Δηλαδή να έχουμε στην ντουλάπα μας ρούχα που ανταποκρίνονται στις πραγματικές μας ανάγκες, στις περιστάσεις της καθημερινότητάς μας και όχι ρούχα που μένουν καταχωνιασμένα στην ντουλάπα, με το καρτελάκι, χωρίς να τα έχουμε φορέσει ούτε μια φορά γιατί δεν ξέραμε πού να τα φορέσουμε.

Υπάρχουν κομμάτια (ρούχα, αξεσουάρ και παπούτσια) που μπορούν να φοριούνται συνέχεια χωρίς να φαίνεται… ότι τα φοράμε συνέχεια.

Που ακόμα κι αν επαναλαμβάνονται στις καθημερινές μας εμφανίσεις, δεν γίνονται βαρετά και ταιριάζουν σε όλες τις περιστάσεις. Ο τρόπος που θα συνδυαστούν μπορεί να τα κάνει να φαίνονται καινούρια. Ολα είναι θέμα έμπνευσης στη μόδα, γι’αυτό κι αν κάνετε μια βόλτα από τα προφίλ των πιο διάσημων fashion bloggers θα δείτε ότι φορούν συχνά τα ίδια κομμάτια, διαφορετικά συνδυασμένα.

Ποια είναι τα κομμάτια που μπορούμε να φοράμε συνέχεια, χωρίς να φαινόνται βαρετά;

1) Τζιν τζάκετ

2) Kαρό τοπ

3) Λευκό T-Shirt

 

4) Δερμάτινο τζάκετ

 

5) Λινό πουκάμισο 

 

6) Γυαλιά ηλίου

 

7) Off shoulder top 

 

8) Λευκά sneakers 

 

9) Δερμάτινη ζώνη

 

10) Straw bag 

 

 

11) Loafers 

 

12) Sailor pants 

 

13) Tζιν φούστα

 

 

 

14) Τζιν παντελόνι