.stellamccartney.com
.stellamccartney.com
20|07|2017 13:17
SHARE
ΜΟΔΑ ΦΙΛΙΚΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η Stella McCartney έκανε τη φωτογράφιση της φθινοπωρίνης της συλλογής σε μια χωματερή


ΜΙα από τις πιο φιλικές προς το περιβάλλον σχεδιάστριες αποφάσισε να δείξει την πραγματικότητα της υπερκατανάλωσης με τον πιο ωμό τρόπο. 

Αυτή δεν είναι άλλη μια συλλογή ρούχων, αλλά μια συλλογή που έχει σκοπό να αφυπνίσει την περιβαλλοντική μας συνείδηση. Να μιλήσει για την υπερκατανάλωση, τα απόβλητα, το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμάτων και τις συνέπειες που έχουν όλα αυτά στο περιβάλλον.

Η σχεδιάστρια μόδας Stella McCartney, θερμή υποστηρικτής ενός τρόπου ζωής όσο το δυνατόν λιγότερο επιβαρυντικού προς το περιβάλλον, σχεδιάσε την καινούρια της συλλογή με γνώμονα τις περιβαλλοντικές της αρχές και δημιούργησε ρούχα που αποτελούνται από 53% φιλικά προς το περιβάλλον υλικά.  

Δεν έμεινε μόνο εκεί όμως. Για να δείξει την αφοσίωση του brand σε τεχνικές και υλικά που σέβονται το περιβάλλον και παράλληλα να ευαισθητοποιήσει, πραγματοποίησε την φωτογράφιση της καμπάνιας σε μια χωματερή της Σκωτίας. 

stellamccartney.com
stellamccartney.com

Το -αν μη τι άλλο- πρωτοποριακό πρότζεκτ έγινε σε συνεργασία με τη φωτογράφο Harley Weir και τον καλλιτέχνη Urs Fischer προκαλεί μια αντίθεση, μια δυσαρμονία στα μάτια των θεατών και «φωνάζει» την εναντίωση της σχεδιάστριας στην αδιαφορία του κόσμου για περιβαλλοντικά ζητήματα μείζονος σημασίας, όπως η κλιματική αλλαγή. 

Με φόντο ένα αποκαλυτπικό φόντο που μοιάζει με σκηνικό από κάποια κινηματιγραφική δυστοπία, τα μοντέλα ποζάρουν, ξαπλώνουν, περπατούν πάνω σε σωρούς σκουπιδιών φορώντας τα ρούχα της συλλογής της για το Φθινόπωρο του 2017. 

 

stellamccartney.com
stellamccartney.com

«Η ιδέα πίσω από την καμπάνια είναι να δείξουμε ποιοι θέλουμε να είμαστε και πως γινόμαστε αληθινοί υποστηρικτές της ιδεολογίας μας», δήλωσε η βρετανή σχεδιάστρια. «Οι κοινωνίες στις οποίες ζούμε είναι αποσυνδεδεμένες από τη φύση και αδιαφορούν εντελώς για τη συντήρηση του πλανήτη. Γι' 'αυτό υπάρχουν τόσα σκουπίδια».


H συλλογή χαρακτηρίζεται από σχετικά ουδέτερα και γήινα χρώματα σε απλές γραμμές, αλλά παράλληλα υπάρχουν κομμάτια που ξεχωρίζουν για το avant-garde τους χαρακτηρά. Το κοινό τους χαρακτηριστικό είναι ότι έχουν φτιαχτεί με σεβασμό προς το περιβάλλον. 

Το βίντεο της καμπάνιας