"© Getty Images / Ideal Image
"© Getty Images / Ideal Image
29|07|2017 20:22
SHARE
OIKOΣ BRIONI

Nina-Maria Nitsche: Για πρώτη φορά μια γυναίκα στο τιμόνι του οίκου Brioni


1945. Το όραμα των Nazareno Fonticoli και Gaetano Savini για έναν ανδρικό οίκο υψηλής ραπτικής που θα άφηνε για πάντα το αποτύπωμά του στη βιομηχανία της μόδας υλοποιείται.

Ο οίκος Brioni παίρνει το όνομά του από το κοσμοπολίτικο νησί της Τεργέστης.

Ο οίκος Brioni γίνεται γρήγορα σημείο αναφοράς. Ρούχα που αποπνέουν πολυτέλεια και εκλεκτική φινέτσα. Το ανδρικό στιλ αναβαθμίζεται. Ο οίκος επεκτείνει τη δυναμική του και παράλληλα διευρύνει τα όρια της αισθητικής στην ένδυση.

2017. Πρόκειται για μία κομβική και μεταβατική περίοδο για τον οίκο Brioni. Τον Ιούνιο άλλαξε καλλιτεχνικό διευθυντή -μετά από οκτώ μήνες χωρίς creative director στο τιμόνι-, αναθέτοντας το πόστο για πρώτη φορά σε γυναίκα, τη Nina-Maria Nitsche, που έχει προϋπηρεσία στον οίκο Maison Martin Margiela και διαδέχτηκε τον Justin O’Shea.

Η Νina Maria Nitsche θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «o κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση». Με μακρά καριέρα στη βιομηχανία της μόδας υπήρξε άνθρωπος-κλειδί για 23 χρόνια στον οίκο Maison Martin Margiela. Η διαδρομή της εκεί ξεκίνησε το 1989. Μετά την παραίτηση του σχεδιαστή το 2009, η Nitsche πήρε τη θέση της creative director.

«Είναι τιμή μου που συνεργάζομαι με τον οίκο Brioni. Xάρη στη μακρά πορεία του στο χώρο του ενδύματος, ο οίκος Brioni έχει τη δυναμική να επαναπροσδιορίσει τη θέση του ως μοναδικό luxury brand στη βιομηχανία της μόδας. Η φιλοσοφία του οίκου είναι βασισμένη σε μια πρωτοποριακή προσέγγιση του στην ανδρική ένδυση. Στόχος μου είναι να ενδυναμώσω και να ανανεώσω την μακρόχρονη παράδοσή του» δηλώνει η Nina Maria Nitsche.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να υποδεχτώ τη Νina Maria Nitsche στον οίκο Βrioni. Aπό το 1996 που την συνάντησα για πρώτη φορά, εντυπωσιάστηκα από τη δημιουργική της προσέγγιση. Η οπτική της θα οδηγήσει στην περαιτέρω ευημερία του brand και την μελλοντική του εξέλιξη» αναφέρει ο Fabrizio Malverdi, chief executive του οίκου Brioni.

Ο chef executive του διεθνούς luxury group, Κering, στο οποίο εντάσσονται κορυφαίοι οίκοι μόδας,François-Henri Pinault αναφέρει: «Η Νina-Maria έχει κατανοήσει εις βάθος το προφίλ που πρεσβεύει στην ανδρική ένδυση ο οίκος Brioni. Eίμαι σίγουρος ότι θα δώσει μια νέα δυναμική στον οίκο».

 

"© Getty Images / Ideal Image