Το ντύσιμο γραφείου μόλις ανέβηκε επίπεδο -Αυστηρό και θηλυκό, αυτό το κομμάτι δεν θα το βαρεθείς ποτέ | 0 bovary.gr
Το ντύσιμο γραφείου μόλις ανέβηκε επίπεδο -Αυστηρό και θηλυκό, αυτό το κομμάτι δεν θα το βαρεθείς ποτέ | 0 bovary.gr
19|09|2017 11:00
SHARE
PANTSUIT

Το ντύσιμο γραφείου μόλις ανέβηκε επίπεδο -Αυστηρό και θηλυκό, αυτό το κομμάτι δεν θα το βαρεθείς ποτέ


Είναι πλέον ξεπερασμένη η άποψη ότι το κοστούμι είναι μέρος μόνο του office look.

Τη φετινή σεζόν, η μόδα το φέρνει στην πρώτη γραμμή και το κάνει το απόλυτο staple της γυναικείας γκαρνταρόμπας για εμφανίσεις που δεν περιορίζονται σε ένα γραφείο.

Το pantsuit (ή και trouser suit δηλαδή παντελόνι και σακάκι) έκανε την εμφάνισή του το 1920.

Ενας μικρός αριθμός γυναικών τόλμησε τότε να υιοθετήσει το ανδρόγυνο look και να φορέσει, ήταν για εκείνες μια μικρή επανάσταση.

Λίγες δεκαετίες μετά, το 1960, η φήμη και η δύναμη του pantsuit εξαπλώνεται.

Oι Foale and Τuffin από το Λονδίνο και η Luba Marks από την Αμερική το αναβαθμίζουν και αναδεικνύουν την δυναμική του. Το 1966, ο Yves Saint-Laurent εισάγει στη βιομηχανία της μόδας το «Le Smoking», το γυναικείο κοστούμι που μοιάζει με ανδρικό tuxedo.

 

Η Χίλαρι Κλίντον έκανε το pantsuit «σύμβολο» δυναμισμού και αυτό έγινε αναπόσπαστο κομμάτι των εμφανίσεών της. Το κοστούμι είναι πια απενοχοποιημένο.

Το Φθινόπωρο του 2016 είδαμε μια μεγάλη «έκρηξή» του στις πασαρέλες: έγινε μέρος του layering, το είδαμε σε έντονα χρώματα, σε χαλαρή γραμμή.

Το pantsuit του 2017 έχει αναφορές από τη δεκαετία του 80’. Ηermes, Jacquemus, Maison Margiela, Bottega Veneta, Paco Rabanne, The Row είναι οι οίκοι που ανέδειξαν το pantsuit σε απόλυτη επιλογή της σεζόν. Button-up pantsuits, blazers σε έντονα χρώματα και παντελόνια στο ίδιο χρώμα που δημιουργούν έναν απόλυτα «συγχρονισμένο» συνδυασμό, pantsuits συνδυασμένα με T-Shirts ή πουκάμισο, stripped, velvet και πουά pantsuits.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TAGS