Bonnie Young: H επί 16 χρόνια συνεργάτιδα της Donna Karan επανασυστήνεται  | 0 bovary.gr
Bonnie Young: H επί 16 χρόνια συνεργάτιδα της Donna Karan επανασυστήνεται | 0 bovary.gr
BONNIE YOUNG

Bonnie Young: H επί 16 χρόνια συνεργάτιδα της Donna Karan επανασυστήνεται


Η Bonnie Young βλέπει το σχέδιο μόδας σαν ένα εκφραστικό μέσο, σαν ποίηση. Γι'αυτό και οι δημιουργίες της έχουν θεατρικότητα, θέλουν να εκπέμπουν συναίσθημα.

Οταν έχεις εργαστεί από την αρχή της καριέρας σου πλάι σε κορυφαία ονόματα της βιομηχανίας της μόδας, (ο Ralph Lauren ήταν ο πρώτος που πίστεψε στο ταλέντο της) κάποια στιγμή νιώθεις ότι την έχεις μάθει αρκετά ώστε να πορευτείς μόνη σου.

Oταν η Bonnie Young ένιωσε ακριβώς αυτό το αίσθημα, αποφάσισε να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα: να δημιουργήσει τη δική της, προσωπική συλλογή ρούχων.

Η Bonnie Young, μετά από 16 χρόνια στενής συνεργασίας με τη Donna Karan (τα μισά από αυτά ως creative director του οίκου της) θέλησε να «επανασυστηθεί» και να ξετυλίξει το ταλέντο της, δείχνοντας τις εντυπωσιακές ικανότητές της στο σχέδιο μόδας. Ασχολήθηκε αρχικά με την παιδική ένδυση -στην αρχή για τα παιδιά των φίλων της- και στη συνέχεια δημιούργησε τη δική της, παιδική συλλογή που γνώρισε αμέσως μεγάλη απήχηση.

Οι γυναικείες συλλογές της έχουν αναφορές στη Βικτωριανή εποχή και τα 70s αλλά έχουν στο επίκεντρο τη γυναίκα του σήμερα που έχει πολλά, διαφορετικά πρόσωπα και ρόλους, την γυναίκα που είναι δυναμική γιατί είναι ευαίσθητη και το αντίστροφο. Τα ρούχα της θέλει να πιστεύει ότι έχουν μια «κοινωνική αποστολή». Είναι μέσο έκφρασης.

Η Donna Karan της έμαθε να χρησιμοποιεί το ταλέντο της για να ακουστεί η φωνή της. «Δεν σχεδιάζω μόνο ρούχα, θέλω να βοηθώ τους άλλους», δηλώνει η ίδια.

Η παρουσία της, επιβλητική. Τα μάτια της ακτινοβολούν και μοιάζουν βγαλμένα από πίνακα της Margaret Keane.

Η Bonnie Young απευθύνεται σε κάθε γυναίκα που πιστεύει στον εαυτό της και αυτό της αρκεί για να είναι δυνατή.