Fendi SS 2018: Ιταλικός φουτουρισμός στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου | 0 bovary.gr
Fendi SS 2018: Ιταλικός φουτουρισμός στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου | 0 bovary.gr
FENDI

Fendi SS 2018: Ιταλικός φουτουρισμός στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου


Το fashion show του οίκου Fendi στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου έμοιαζε με ένα ταξίδι στο χρόνο.

Oχημα δεν ήταν μόνο οι υψηλής αισθητικής δημιουργίες του οίκου. Κάθε λεπτομέρεια των εμφανίσεων στο catwalk ήταν απόλυτα μελετημένη: μέρος μιας εικαστικής δημιουργίας με ιταλική φινέτσα, με την υπογραφή του Κarl Lagerfeld.

Ο σχεδιαστής άντλησε έμπνευση από τον ιταλικό φουτουρισμό: το κίνημα που εμφανίστηκε στην Ιταλία στις αρχές του 20ου αιώνα. Ιδρυτής του κινήματος ο Filippo Tommaso Marinetti και βασικές ιδέες του είναι η λατρεία προς την μηχανή και την ταχύτητα.

Η Silvia Venturini Fendi και η ομάδα της μπόρεσε να μετουσιώσει το όραμα του σχεδιαστή σε δημιουργίες που χαρακτηρίζονταν από ρίγες, καρό, λουλούδια και διαφάνεια. Αέρινα, stripped φορέματα με κοψίματα, ψηλόμεσες midi δερμάτινες φούστες, γούνινα jackets, το sock and heels trend σε πρώτο πλάνο, η διαχρονική δύναμη του denim και η έντονη παρουσία του πράσινου χρώματος και του ocean blue, bomber jackets και παλτό, statement bags. Μια αρτιστίκ και ρετρό διάθεση.

Τα μοντέλα (ανάμεσά τους είδαμε την Kaia Gerber, την Gigi και την Bella Hadid) έμοιαζαν με σπουδάστριες μιας σχολής καλών τεχνών μιας άλλης εποχής. Μια ιδιαίτερη λεπτομέρεια που χαρακτήρισε τα look στην πασαρέλα ήταν το μπλε χρώμα στα hair look που είδαμε στο catwalk. Ναι, το μπλε είναι το νέο μαύρο.

«Στον οίκο Fendi πάντα υπάρχει χώρος για μια κάτι που φέρει μια δόση εκκεντρικότητας» εξηγεί ο hairstylist Sam McKnight. Και σε αυτό το show οι εκκεντρικές κομμώσεις έκαναν ένα συμμετρικό contrast με τις δημιουργίες του οίκου που θέλησαν να κινηθούν σε κλασική γραμμή. Στο show του οίκου Fendi το παρελθόν συναντήθηκε με το μέλλον και η συνύπαρξή τους κατάφερε να γοητεύσει. 

TAGS