AP Images
AP Images
MISSONI

H Missoni μας έδειξε το νέο τρόπο να φορέσουμε παστέλ


Το fashion show του οίκου Μissoni στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου έμοιαζε με ένα μεγάλο πάρτι.

«Ρούχα για πάρτι» χαρακτήρισε και τις δημιουργίες της η Angela Missoni που βρίσκεται 20 χρόνια σε θέση creative director στον οίκο.

Διαφάνειες και γυαλιστερά υφάσματα. Το στιλ των πλεκτών (που αποτελούν σήμα κατατεθέν του οίκου) πήγε σε άλλο επίπεδο. Prints και απρόσμενοι χρωματικοί συνδυασμοί. Ηταν η πρώτη φορά που ο οίκος Missoni συνδύασε σε μια μόνο επίδειξη γυναικείες και ανδρικές δημιουργίες και σκοπός του είναι να καθιερώσει αυτή τη συνήθεια και σε επόμενες επιδείξεις.

Μια χρωματική παστέλ πανδαισία που έμοιαζε ένα ουράνιο τόξο διαπέρασε το catwalk: ροζ, μωβ, έντονο πορτοκαλί, πράσινο ήταν τα χρώματα που κυριάρχησαν.

Η Ροζίτα Μισόνι, η γυναίκα που καθιέρωσε τον οίκο στην βιομηχανία της μόδας και εκτίναξε την δημοφιλία του και μητέρα της Αngela Missoni δήλωσε: «Νιώθω συγκίνηση. Δεν ήθελα ποτέ να επεμβαίνω. Πάντα έλεγα: «Αφήνω την Αντζελα να κάνει τη δουλειά της γιατί ξέρω πόσο δύσκολο είναι να παίρνεις αποφάσεις και είναι κάτι που πρέπει να κάνεις όταν είσαι υπεύθυνος για κάτι».

Στη συλλογή του οίκου για την Ανοιξη του 2018, η Aντζελα Μισόνι θέλησε να δώσει έμφαση στα πλεκτά, τον «πυρήνα» της φιλοσοφίας του οίκου και μας έδειξε ένα νέο τρόπο να φορέσουμε παστέλ. 

 Aυτή τη φορά, η σχεδιάστρια δεν θέλησε να κάνει πολιτικές τοποθετήσεις. Στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου τον Φεβρουάριο που μας πέρασε ο οίκος θέλησε να εκφράσει πολιτικό μήνυμα.

Τα μοντέλα είχαν φόρέσει Pussyhats (ένα σύμβολο διαμαρτυρίας και γυναικείας αλληλεγγύης). Τα σκουφάκια αυτά με τα αυτιά γάτας πήραν το όνομα «pussy hats», θέλοντας να κάνουν ένα λογοπαίγνιο με τη λέξη «pussy», που στα αγγλικά σημαίνει γάτα (αλλά είναι και ένας τρόπος αναφοράς στα γυναικεία γεννητικά όργανα). Τη λέξη αυτή «pussy» είχε χρησιμοποιήσει ο Τραμπ στο βίντεο που είχε προκαλέσει σκάνδαλο όταν δημοσιοποιήθηκε τον Οκτώβριο, στο οποίο ακουγόταν να λέει ότι μπορεί να πληρώνει γυναίκες και να τις παρενοχλεί.

Οι δημιουργίες για την άνοιξη του 2018 θέλησαν να ντύσουν την γυναίκα με φωτεινότητα, με ένα αέρινο, «διάφανο» πολύχρωμο άγγιγμα και ιριδίζουσα λάμψη.

«Εχω ζήσει τόσες εκπληκτικές στιγμές στη ζωή μου. Νιώθω τόσο τυχερός άνθρωπος. Στο design, υπάρχει κάτι καινούριο που συμβαίνει κάθε τέσσερα ή πέντε χρόνια και είναι πολύ σημαντικό που ξεκίνησα εκεί και άλλαξα πορεία» δηλώνει η Αντζελα Μισόνι.

TAGS