H Eβδομάδα Μόδας του Παρισιού κατέβασε από την πασαρέλα τα πολύ αδύνατα μοντέλα | 0 bovary.gr
H Eβδομάδα Μόδας του Παρισιού κατέβασε από την πασαρέλα τα πολύ αδύνατα μοντέλα | 0 bovary.gr
27|09|2017 15:30
SHARE
ΠΑΡΙΣΙ

H Eβδομάδα Μόδας του Παρισιού κατέβασε από την πασαρέλα τα πολύ αδύνατα μοντέλα


Κάτι άλλαξε στη φετινή εβδομάδα μόδας του Παρισιού.

Η εβδομάδα μόδας του Παρισιού ξεκίνησε τη Δευτέρα με όλα τα βλέμματα στραμμένα τόσο στα ίδια τα μοντέλα όσο και σε αυτά που φορούσαν, φυσικά. Φέτος όμως, κάτι άλλαξε.

Δύο από τους μεγαλύτερους παίκτες της μόδας αρνήθηκαν να χρησιμοποιήσουν μοντέλα υπερβολικά αδύνατα και ανήλικα στις πασαρέλες τους.

 Οι δύο μεγαλύτεροι παίκτες της γαλλικής μόδας, LVMH και Kering δήλωσαν αυτό το μήνα πως απαγόρευσαν τα εξαιρετικά λεπτά και ανήλικα μοντέλα από τις πασαρέλες τους.

Οι δύο εταιρείες- που ελέγχουν μια σειρά από γνωστούς οίκους, όπως Christian Dior, Louis Vuitton, Saint Laurent και Balenciaga, υποσχέθηκαν πως θα χρησιμοποιούν μόνο μοντέλα ηλικίας 16 ετών και άνω από εδώ και πέρα, ενώ τα κορίτσια αυτά θα πρέπει να φορούν τουλάχιστον νούμερο 34. 
 

Σύμφωνα όμως με το γαλλικό νόμο που ψηφίστηκε τον Μάιο, τα μοντέλα θα πρέπει επίσης να διαθέτουν ιατρικό πιστοποιητικό που να αποδεικνύει πως είναι υγιή και δεν είναι υπερβολικά λεπτά. 

Αν και η δέσμευση των δύο εταιρειών, που κυριαρχούν στην παγκόσμια αγορά μόδας, ήρθε εγκαίρως για τις εβδομάδες μόδας στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και το Μιλάνο, το Παρίσι είναι αυτό που θα δείξει αν θα ακολουθήσει κι άλλη εταιρεία.

Φωτογραφίες: AP Images