Αν νομίζετε ότι τα ρούχα στο σόου του Saint Laurent ήταν εκπληκτικά, δεν είδατε τα παπούτσια | 0 bovary.gr
Αν νομίζετε ότι τα ρούχα στο σόου του Saint Laurent ήταν εκπληκτικά, δεν είδατε τα παπούτσια | 0 bovary.gr
SAINT LAURENT

Αν νομίζετε ότι τα ρούχα στο σόου του Saint Laurent ήταν εκπληκτικά, δεν είδατε τα παπούτσια


Υπό το άγρυπνο βλέμμα του Πύργου του Άιφελ, ένα μεγαλειώδες σόου άφησε το αποτύπωμά του στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού.

«Θέλω να πω την ιστορία του Saint Laurent και του Παρισιού- τίποτα περισσότερο από αυτό» δήλωσε ο Anthony Vaccarello που ετοίμασε ένα επιβλητικό σόου, ένα εικαστικό υπερθέαμα με δημιουργίες που έλαμψαν κάτω από τα φώτα του Παρισιού.

Ο οίκος Saint Laurent θέλησε να υμνήσει τη γυναίκα που χαίρεται τη ζωή.

«Το κορίτσι του Saint Laurent θέλει να διασκεδάζει. Δεν έχει θλίψη, θέλει να απολαμβάνει τη ζωή» δήλωσε ο σχεδιαστής.

Φτερά, glitter φορέματα, δερμάτινα φορέματα και σορτς, δαντέλα, διαφάνεια, black n’ white αντιθέσεις, ιριδίζουσα λάμψη και φλογερό κόκκινο. Το όνομα του Yves Saint Laurent έχει χαραχθεί με χρυσά γράμματα όχι μόνο στην ιστορία της μόδας αλλά και στη διαδρομή της «Πόλης του Φωτός» μέσα στο χρόνο. Είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο για εκείνη. Ενα σύμβολο φινέτσας, ερωτισμού. 

Με άρωμα πάρτυ από τα 80'ς και τα υφάσματα να στραφταλίζουν τόσο δυνατά όσο μια ντισκομπάλα, οι δημιουργίες σε αυτό το σόου μόδας αφέθηκαν στον τρελό ρυθμό της ζωντάνιας που πηγάζει από τη νιότη. 

Ο Anthony Vaccarello δημιούργησε το «εικαστικό έργο» του με μαύρο, λευκό, κόκκινο, magenta και μπλε.

Η γυναίκα του Yves Saint Laurent είναι πολυδιάστατη. «Ενας μαύρος άγγελος με ένα αισθησιακό look, φορά πούλιες που λαμπυρίζουν όπως οι δρόμοι μετά την βροχή» σχολίασε ο σχεδιαστής.

Το σόου του οίκου ήταν ένας φόρος τιμής στον Pierre Berge που άφησε την τελευταία του πνοή στα 86 του χρόνια, στον ύπνο του, στο σπίτι του στο Saint-Remy-de-Provence στις αρχές Σεπτεμβρίου. 

Υves Saint Laurent και Pierre Berge έζησαν σχεδόν 50 χρόνια κοινής ζωής, αν και δεν μπόρεσαν ποτέ να παντρευτούν. Ο επιχειρηματίας γνώρισε τον σχεδιαστή μόδας το 1958, αλλά ο έρωτας ήρθε το 1961, όπου και αποφάσισαν να ιδρύσουν τον διάσημο οίκο μόδας. Μαζί ανέδειξαν τo brand σε ένα από τα μεγαλύτερα και πιο αναγνωρίσιμα του κόσμου και, παρότι χώρισαν το 1976, παρέμειναν φίλοι και συνεργάτες μέχρι το 2008, όπου ο γνωστός μόδιστρος πέθανε νικημένος από τον καρκίνο.

Παρότι δεν ήταν μαζί εκείνη την χρονιά, λίγο πριν φύγει από την ζωή ο Yves Saint Laurent, ένωσαν τις ζωές τους με σύμφωνο συμβίωσης.