Lanvin: Ενα σόου σαν μελαγχολική σονάτα στο Παρίσι | 0 bovary.gr
Lanvin: Ενα σόου σαν μελαγχολική σονάτα στο Παρίσι | 0 bovary.gr
LANVIN

Lanvin: Ενα σόου σαν μελαγχολική σονάτα στο Παρίσι


Το σόου του οίκου Lanvin στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού έμοιαζε με μια μελαγχολική σονάτα μινιμαλισμού: το χρώμα που κυριάρχησε ήταν το μαύρο.

Πριν από λίγους μήνες, ο Olivier Lapidus ανέλαβε καθήκοντα creative director στον οίκο και το πρώτο «ραντεβού» ώστε να γνωρίσουμε τη σχεδιαστική δουλειά του έγινε στη γιορτή της μόδας στο Παρίσι. Το σχεδιαστικό όραμα του Olivier Lapidus δεν εκφράστηκε με όλες του τις προεκτάσεις στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού.

Logomania: Στη συλλογή του οίκου για την Άνοιξη του 2018 είδαμε ένα «παιχνίδισμα» με το εμβληματικό logo του οίκου κυρίως σε φορέματα και τσάντες. Η επανεμφάνιση των λογότυπων σε δημιουργίες υψηλής ραπτικής εκφράζει τη νοσταλγική διάθεση των σχεδιαστών για το παρελθόν. Τα 80s και τα 90s ζουν ξανά και τάσεις από εκείνες τις δεκαετίες έχουν επανέλθει δυναμικά.

Mια «πομπή» μαύρων φορεμάτων διαπέρασε το catwalk και ο σχεδιαστής θέλησε μέσα από τη συλλογή του να προβάλλει αντίσταση στο κύμα των έντονων χρωμάτων που κατέκλυσε τις Εβδομάδες Μόδας.

O σχεδιαστής κινήθηκε σε μίνιμαλ γραμμές, έδωσε έμφαση στο androgen στοιχείο, ενώ στη «μαύρη» συμφωνία της συλλογής είδαμε νότες πιο φωτεινών χρωμάτων όπως του neon pink και του κόκκινου.

Cocktail φορέματα και statement coats, επιβλητικά,φουσκωτά μανίκια με αναφορές στα 80s και το νεορομαντισμό τους και μια βικτωριανή πινελιά, blazers και black n’ white αντιθέσεις. Το σόου του οίκου Lanvin θέλησε να κάνει αντίθεση με προηγούμενα fashion shows στα οποία κυριάρχησε η λάμψη του glitter.

Ο Οlivier Lapidus έκανε την πρώτη του απόπειρα να αποτυπώσει το σχεδιαστικό του όραμα για τον οίκο: έδειξε ότι φιλοδοξεί να επαναδιατυπώσει με φρέσκια ματιά τη διαχρονικότητα. 

 

 

TAGS