Το σόου του Olivier Rousteing για τον οίκο Balmain ήταν ένα γράμμα στον παιδικό εαυτό του | 0 bovary.gr
Το σόου του Olivier Rousteing για τον οίκο Balmain ήταν ένα γράμμα στον παιδικό εαυτό του | 0 bovary.gr
BALMAIN

Το σόου του Olivier Rousteing για τον οίκο Balmain ήταν ένα γράμμα στον παιδικό εαυτό του


"Προσπαθώ να εντυπωσιάσω τον εαυτό μου αλλά προσπαθώ να εντυπωσιάσω και το κοινό μου.

Oταν οι γονείς μου με υιοθέτησαν, το βράδυ όταν φορούσα τις πιτζάμες μου για να πέσω για ύπνο, με έπιανε φόβος ότι θα με πήγαιναν πάλι πίσω στο ορφανοτροφείο. Πάντα χρειαζόμουν αγάπη: να με αγαπούν και να με εκτιμούν".

Η ζωή του σχεδιαστή Olivier Rousteing δεν είναι αυτή που βλέπουμε να καθρεπτίζεται μέσα από τα social media.

Ο βαθύτερός του εαυτός είναι ένα άλλο σύμπαν, με ευαισθησίες που δεν έσβησαν μέσα στη λάμψη της βιομηχανίας της μόδας. Παραμένουν εκεί, μέσα του. Και το απέδειξε στο σόου του που πραγματοποιήθηκε στο μεγαλειώδες Palais Garnier, στην καρδιά του Παρισιού.

Το Palais Garnier είναι όπερα 1.979 θέσεων. Ηταν η πρωταρχική λυρική σκηνή στο Παρίσι, αλλά και έδρα του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού, μέχρι το 1989, όταν η Οpera Bastille άνοιξε τις πύλες της στην περιοχή της Bαστίλλης. Η αίθουσα του Palais Garnier χρησιμοποιείται πλέον κυρίως για παραστάσεις μπαλέτου.

Ο Olivier Rousteing ήταν μόλις 10 ετών όταν ταξίδεψε με τους γονείς του στο Παρίσι και επισκέφθηκε για πρώτη φορά το μέρος που 20 χρόνια μετά θα φιλοξενούσε το αποτέλεσμα της προσωπικής του δουλειάς. Μια εντυπωσιακή collection με κομμάτια που αποτυπώνουν το σχεδιαστικό του όραμα.

«Οταν επισκεφθήκαμε με τους γονείς μου για πρώτη φορά το Palais Garnier και παρακολούθησα μπαλέτο, εντυπωσιάστηκα και είπα «Αυτό θέλω στη ζωή μου, αυτό νιώθω... To γαλλικό μεγαλείο. Δεν πίστευα ότι 20 χρόνια μετά θα είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω την collection μου, εδώ. Ενα όνειρο που έγινε πραγματικότητα...».

Ο οίκος Balmain παρουσίασε μια συλλογή, σαν ταξίδι στην λάμψη του παρελθόντος αλλά και του μέλλοντος. Μοντέλα που μεσουράνησαν στις αρχές του 2000 φόρεσαν τα ρούχα του σχεδιαστή και έλαμψαν στο catwalk. Είδαμε την Nadia Vodianova (τη Ρωσίδα καλλονή που έχει αφιερώσει μέρος της ζωής της σε φιλανθρωπικά έργα) , τη Natasha Poly, την Karolina Kurkova και την Kasia Struss.

Mαζί τους περπαάτησαν στην πασαρέλα και οι «Άγγελοι» της Victoria’s Secret Alessandra Ambrosio, Elsa Hosk και Josephine Skriver.

Η συλλογή του Olivier Rousteing ήταν μια ωδή στον μαξιμαλισμό: παγιέτες, λαμπερά δέρματα, χρυσές αλυσίδες και χάντρες, κρόσσια, διαφάνεια.

Φορέματα που έχουν μια επίστρωση «πανοπλίας». Μπλε και κόκκινο. Πάντρεμα διαφορετικών patterns.

Less is bore.

 

TAGS