AP Images
AP Images
VALENTINO

Valentino: Με ρομαντική διάθεση και φουτουριστικές πινελιές, το σόου του οίκου


Η συλλογή του οίκου Valentino για την άνοιξη του 2018 ήταν εμπνευσμένη από ένα αναγεννησιακό ποίημα.

O Pierpaolo Piccioli που υπογράφει τη συλλογή άφησε το ποίημα «The Frenzy of Orlando» του Ludovico Ariosto που γράφτηκε το 1516 να αγγίξει την φαντασία του και να τον οδηγήσει σε νέα δημιουργικά μονοπάτια.

«Ημουν εντυπωσιασμένος από το μέρος που ο Ορλάντο χάνει το μυαλό του για την αγάπη και ο καλύτερός του φίλος πρέπει να πάει στο φεγγάρι για να ανακτήσει τη λογική του. Είναι σημαντικό γιατί το φεγγάρι είναι το μέρος όπου μπορείς να βρεις αυτό που χάνεται στην καρδιά. Μου αρέσει η ιδέα του φεγγαριού ως δεύτερη ευκαιρία» ανέφερε σε δηλώσεις του ο σχεδιαστής.

Ο Piccioli αφήνει τα ερεθίσματα που τον περιβάλλουν να εισβάλλουν στο έργο του: θεωρεί ότι η ψυχή έχει αποστολή να βρίσκει απαντήσεις και λύσεις γι’αυτά που την απασχολούν κάνοντας ταξίδια.

Φουτουρισμός και ρομαντισμός: δύο αντιθετικά ρεύματα μπόρεσαν να βρουν ισορροπία στη συλλογή του οίκου.

Ο φουτουρισμός χαιρετίζει τα νέα τεχνολογικά μέσα της εποχής ως μια νίκη του ανθρώπου απέναντι στη φύση ενώ από την άλλη ενώ ο ρομαντισμός βρίσκεται στον αντίποδα: είναι προσκολλημένος στις παλιές τεχνοτροπίες και δίνει έμφαση στο συναίσθημα.

Ο σχεδιαστής άφησε αυτά τα δύο ρεύματα να εισχωρήσουν στις δημιουργίες του.

Η πραγματικότητα δεν μπορεί να αλλάξει, αν δεν αλλάξει το βλέμμα μας σε αυτή. To «φεγγάρι» ήταν ένα στοιχείο που του έδωσε έμπνευση: γι’αυτό και οι δημιουργίες του πήραν άλλα σχήματα, ξέφυγαν από την κανονικότητα. 

«Zoύμε σε μια στιγμή που η μόδα μπορεί να κάνει συναρπαστικό το «απλό και καθημερινο» λέει ο σχεδιαστής. Στην πασαρέλα είδαμε μια πανδαισία χρωμάτων.

Οι γραμμές των ρούχων έγιναν περίτεχνες.

Κάθε δημιουργία έγινε ένα όχημα για ένα ταξίδι στο μέλλον με το ρομαντικό βλέμμα του παρελθόντος.

Kάρλα Μπρούνι και Mαριόν Κοτιγιάρ βρέθηκαν στο front row της επίδειξης. Ο οίκος έδειξε ότι τελικά η φαντασία έχει μεταμορφωτική δύναμη και μπορεί να επαναδιατυπώσει την διαχρονικότητα και κάνει τα καθημερινά ρούχα να φαίνονται βγαλμένα από ένα άλλο στιλιστικό σύμπαν: καθόλου μονότονο.

Φωτογραφίες: AP Images

TAGS