@ Κarl Lagerfeld
@ Κarl Lagerfeld
02|10|2017 20:11
SHARE
CHANEL

Chanel Cruise 2017/2018, η καμπάνια: Η Αρχαία Ελλάδα μέσα από τα μάτια του Karl Lagerfeld


Η καμπάνια για τη συλλογή CHANEL 2017/18 Cruise Collection είναι σκέτο έργο τέχνης! 

Με μια εικόνα απλή, που εκπέμπει γαλήνη, ηρεμία και ανεπιτήδευτη ομορφιά, ως σκηνικό, έχοντας ως μοντέλο μια γυναίκα με όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που παραπέμπουν στο πρότυπο της γυναικείας ομορφιάς κατά την ελληνική αρχαιότητα και φυσικά ρούχα εκπληκτικά, με έμπνευση από την Αρχαία Ελλάδα που επιδεικνύουν τη διαχρονικότητα, το πνεύμα και τη γοητεία της Chanel, ο Karl Lagerfeld και πάλι μετέτρεψε σε έργο τέχνης μια καμπάνια.

Ο λόγος για την καμπάνια της CHANEL 2017/18 Cruise Collection, La Modernité de l'Antiquité (The Modernity of Antiquity).

Το σκηνικό 

Το σκηνικό απλό, λιτό απέριττο, τέλειο φόντο για να αναδειχθεί η μοναδικότητα των δημιουργιών της νέας συλλογής: Τα παστέλ χρώματα που παίρνει ο ουρανός το σούρουπο καθώς στον ορίζοντα γίνεται ένα με τη θάλασσα.

Το μοντέλο

Αυτή τη σεζόν ο σχεδιαστής επέλεξε για μούσα του τη Γαλλίδα ηθοποιό Marine Vacth. H Marine Vacth έκανε το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο στο My Piece of the Pie του Cédric Klapisch, έχει βραβευτεί  με το Essence du Talent στο φεστιβάλ γαλλικού κινηματογράφου της Φλωρεντίας το 2013 για το ρόλο της στο Young and Beautiful και την επόμενη χρονιά ήταν υποψήφια στα César Awards στην κατηγορία «Most Promising» ηθοποιός. Το 2015 κράτησε ένα ρόλο στο «Families» του Jean-Paul Rappeneau και κέρδισε το SACD Prize, ενώ το 2016 κέρδισε το βραβείο καλύτερης ηθοποιού στο Sarlat Film Festival για το ρόλο της στο φιλμ The Confession του Nicolas Boukhrief, μαζί με τον Romain Duris. Φέτος έδωσε το «παρών» στο Φεστιβάλ των Καννών για την προβολή της ταινίας The Double Lover.

Οι εκπληκτικές δημιουργίες

Μπροστά σε αυτό το σκηνικό που μεταδίδει απόλυτη ηρεμία και γαλήνη η Marine Vacth ποζάρει με μοναδικές δημιουργίες της συλλογής CHANEL 2017/18 Cruise Collection, La Modernité de l'Antiquité.

Μίντι φορέματα φτιαγμένα από τουίντ στα χρώματα της ώχρας και της πέτρας, είτε με κεντρικό στοιχείο ένα φερμουάρ, είτε με κεντρικό στοιχείο τα κορδόνια και ζώνες φτιαγμένες από το ίδιο τουίντ ύφασμα, διακοσμημένες με χρυσούς κρίκους να τονίζουν τη μέση. 

@ Κarl Lagerfeld

@ Κarl Lagerfeld

Η ηθοποιός μοιάζει με αρχαία θεά, με το μακρύ φόρεμα από αψεγάδιαστο κρεπ. Η φαρδιά ζώνη μοιάζει σκαλιστή, ολόκληρη κεντημένη με πούλιες για να αντηχεί την όψη του μαρμάρου. 

@ Κarl Lagerfeld

Οι αυλακώσεις των κιόνων μεταμορφώνονται σε ένα jumpsuit από μεταξωτό ζέρσεϊ, ενώ το clutch από πλισέ χρυσό δέρμα γίνεται το αξεσουάρ που κάνει τη διαφορά. 

@ Κarl Lagerfeld
Στέμματα από χρυσά φύλλα, αλλά και το κλασικό σύμβολο της Chanel, το διπλό C, γίνονται τυπώματα σε ένα εκπληκτικό ζέρσεϊ μακρύ φόρεμα με ιδιαίτερο κόψιμο κάτω από το στήθος. 

@ Κarl Lagerfeld
Υπενθυμίζοντας τον πλούτο μιας κουλτούρας και μιας ιστορίας, τα κολιέ διακοσμούνται με γυάλινες χάντρες και τα αρχαία σύμβολα διακοσμούν το λαιμό, οι ζώνες είναι γιρλάντες με λουλούδια από χρυσό δέρμα, ενώ τα arm cuffs αποκτούν μια πιο μοντέρνα εμφάνιση... 

@ Κarl Lagerfeld

Η Marine Vacth έχει την ομορφιά μιας Ελληνίδας ηρωίδας. Τα χαρακτηριστικά του προσώπου της αναδεικνύονται με σκουλαρίκια βέλη και με άλλα διακοσμημένα με λουλούδια ή με την περίφημη κουκουβάγια της Αθηνάς. Τα μαλλιά της είναι τραβηγμένα πίσω με στέκες-κοσμήματα ή απλές κορδέλες, τα πόδια της είναι τυλιγμένα με τα δερμάτινα ή  φτιαγμένα από τουίντ κορδόνια των σανδαλιών της.

Ο Karl Lagerfeld, θαυμαστής του αρχαίου κόσμου, μεταφέρει με την Marine Vacth το όραμά του για την ιδανική Ελλάδα, της οποίας η σιλουέτα και η κομψότητα των ρευστών γραμμών είναι σε απόλυτη αρμονία με το πνεύμα και το λουκ της Chanel. 

@Olivier Saillant