Stella McCartney S/S 2018: Με οικολογικό πνεύμα και 80s vibes το σόου του οίκου | 0 bovary.gr
Stella McCartney S/S 2018: Με οικολογικό πνεύμα και 80s vibes το σόου του οίκου | 0 bovary.gr
03|10|2017 09:00
SHARE
STELLA MCCARTNEY

Stella McCartney S/S 2018: Με οικολογικό πνεύμα και 80s vibes το σόου του οίκου


Πριν από λίγες ημέρες, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνου, πραγματοποιήθηκαν τα Green Carpet Awards: ένας θεσμός που γιορτάζει την βιωσιμότητα στη βιομηχανία της ένδυσης, με στόχο την αφύπνιση της οικολογικής συνείδησης στο χώρο της μόδας.

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και το fashion show της Stella Mc Cartney στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού. Ένα σόου με ιδιαίτερο συμβολισμό που αποτυπώθηκε σε κάθε λεπτομέρειά του, ακόμα και στην πρόσκλησή του που έγινε από, φιλικά προς το περιβάλλον, υλικά. Το περιβάλλον έγινε φίλος της μόδας και η μόδα φίλη του περιβάλλοντος.

Οργανικά υλικά συνέθεσαν τις δημιουργίες της σχεδιάστριας που δεν θέλησε να κινηθεί σε άλλους στιλιστικούς δρόμους από αυτούς που συνηθίζει στις επιδείξεις της.

H σχεδιάστρια θέλησε να δημιουργήσει ισορροπία μεταξύ άνεσης και πολυτέλειας.

Τα ρούχα οφείλουν να αγκαλιάζουν το σώμα, να το αφήνουν να αναπνέει: είδαμε oversized T-Shirts και parkas. Κομμάτια που μπορούν να φορεθούν από το πρωί μέχρι το βράδυ και δίνουν άλλη διάσταση στο καθημερινό ντύσιμο.

Η χρωματική παλέτα είχε κλιμακώσεις: μαύρο, κρεμ και τερακότα έδιναν ουδέτερο τόνο σε αρκετές δημιουργίες και η «ησυχία» αυτών των αποχρώσεων έμοιαζε να «ταράζεται» από φορέματα και φούστες με prints και δυνατά χρώματα.

Εντονη ήταν και η παρουσία των 80s, με ξεβαμμένα τζιν και kitten heel pixie boots. Η σχεδιάστρια έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα και στα αξεσουάρ που συνόδευαν τις δημιουργίες: φτιαγμένα από οργανικά υλικά και αυτά.

Όπως η ίδια έγραψε στο πρόγραμμα της επίδειξης, θέλησε να κάνει μια «χαρούμενη εξερεύνηση του βρετανικού στιλ».