AP Images
AP Images
BALENCIAGA

Το παπούτσι που λανσάρει ο οίκος Balenciaga έχει διχάσει το κοινό της μόδας


Το σόου του οίκου Balenciaga τα είχε όλα τελικά: όχι μόνο δημιουργίες υψηλής ραπτικής, αλλά και εκπλήξεις.

Ενα παπούτσι που είδαμε στην κολεξιόν του οίκου για την άνοιξη του 2018 έχει καταφέρει να διχάσει τον κόσμο της μόδας. Ενα παπούτσι που έσκασε στο catwalk σαν στιλιστική βόμβα.

Θυμάστε τα crocs; E, λοιπόν αν είστε από εκείνες που λατρεύουν να τα μισούν, σχεδιαστής του οίκου Balenciaga μόλις σας έδωσε άλλον έναν λόγο.

O Demna Gvasalia σχεδίασε crocs σε βερσιόν flatforms. Σαν να μην έφτανε αυτό, τα συγκεκριμένα παπούτσια είχαν μικρές, girly λεπτομέρειες που φαίνεται ότι ο σχεδιαστής θεώρησε «απαραίτητες» για να απογειωθεί -κατά τη γνώμη του!- το στιλιστικό του εγχείρημα. Τα παπούτσια έχουν ύψος 10 εκατοστά και τα συναντάμε στις διόλου διακριτικές αποχρώσεις του ροζ και του κίτρινου.

Ο οίκος Balenciaga θέλησε με τον δικό του τρόπο να κάνει μια δήλωση: «Στη μόδα όλα επιτρέπονται, το τι θα επιλέξεις εξαρτάται από το προσωπικό σου γούστο και αισθητική».

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Demna Gvasalia δεν είναι ο πρώτος που επανέφερε τα crocs στο προσκήνιο μιας και τα είδαμε και στη συλλογή του Christopher Kane πριν από λίγους μήνες.

To ομολογουμένως ιδιόμορφο παπούτσι του οίκου έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια στη βιομηχανία της μόδας. Ο σχεδιαστής σε δήλωσή του αναφέρει ότι επέλεξε να συνεργαστεί με το brand Crocs γιατί θεωρεί τα παπούτσια του «καινοτόμα».