Chanel: Διαφάνειες και αντιθέσεις σε ένα παραμυθένιο σόου με φόντο μια fashion ουτοπία | 0 bovary.gr
Chanel: Διαφάνειες και αντιθέσεις σε ένα παραμυθένιο σόου με φόντο μια fashion ουτοπία | 0 bovary.gr
04|10|2017 19:03
SHARE
CHANEL

Chanel: Διαφάνειες και αντιθέσεις σε ένα παραμυθένιο σόου με φόντο μια fashion ουτοπία


Το fashion show του οίκου Chanel στο Grand Palais του Παρισιού αποθέωσε τις διαφάνειες και το au naturel λουκ. 

Με φόντο ένα σκηνικό από επιβλητικούς βράχους, αναρριχώμενα φυτά και τρεχούμενα νερά σαν καταρράκτες που τέθηκαν σε κίνηση με την έναρξη του show, o οίκος Chanel παρουσίασε τη Ready-to-Wear συλλογή του για τη σεζόν άνοιξη-καλοκαίρι 2018 στα πλαίσια της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού.

Έμπνευση για αυτό το μαγικό σκηνικό που ταξίδεψε τους θεατές σε μια παράλληλη fashion ουτοπία ήταν το Gorges du Verdon, ένα διάσημο φαράγγι με καταρράκτες στην νότια Γαλλία.  

Το στοιχείο του νερού έδεσε αρμονικά όχι μόνο με το ύφος των φορεμάτων που είχαν μια πολύ «κυματιστή» κίνηση, αλλά με το βασικό υλικό της συλλογής που δεν ήταν άλλο από το αδιάβροχο PVC. Από τα καπέλα, μέχρι τα παλτά και τις μπότες, τα αξεσουάρ Chanel είναι φτιαγμένα από λούρεξ ύφασμα, αυτό το εύκαμπτο, διάφανο πλαστικό. 

Πρωταγωνιστές της χρωματικής παλέτας ήταν οι ιριδίζουσες αποχρώσεις. 

Οι ασημένιες, χρυσές και υπόλευκες αποχρώσεις των εντυπωσιακών φορεμάτων παραπέμπουν στα χρωματικά «παιχνιδίσματα» που κάνει ο ήλιος και το φεγγάρι όταν, οι ακτίνες και το φως του αντίστοιχα, αντανακλώνται στην επιφάνεια του νερού. 

Αυτή η λογική της χρήσης των χρωμάτων σε συνδυασμό με τις αδιάβροχες μπότες δημιούργησε μια όμορφη αντίθεση τόσο στιλιστική, όσο και ύλης, αφού συγκεράσσει τα φυσικά με τα τεχνητά υλικά. 

Το χρωματολόγιο της συλλογής δεν έμεινε μόνο στους ήπιους τόνους. Στη συλλογή ήρθαν να προστεθούν κομμάτια σε χρώματα όπως, έντονο μπλε, μεταλλιζέ πράσινο, αλλά και παστέλ ροζ και γαλάζιο.

Η συλλογή από φορέματα κάνει ειδική μνεία στο χαρακτηριστικό ύφασμα του οίκου το tweed, αλλά δίνει χώρο και σε υφάσματα όπως σιφόν και δαντέλα να πουν τη δική τους ιστορία. 

Οι γραμμές που κυριάρχησαν στα ρούχα ήταν αυστηρές. Φαρδείς και τετράγωνοι ώμοι των οποίων η αυστηρότητα έκανε αντίθεση με τα αιθέρια και αέρινα υφάσματα. 

Στη νέα κολεξιόν το tweed συνδυάζεται με το δέρμα και, εκτός από σακάκια, φτιάχνει εντυπωσιακά crop tops, μίνι φούστες, αλλά και φορέματα. 

Κυρίαρχο ρόλο σε αυτό το fashion show έπαιξαν και τα φαρδιά σακάκια που συνδυάστηκαν με cropped παντελόνες, αλλά και τα μακριά, ογκώδη παλτά που αποπνέουν αυτοπεποίθηση και νεανικό χαρακτήρα.  

Το ονειρικό στοιχείο της επίδειξης ενίσχυσαν τα φορέματα από γκοφρέ σιφόν ύφασμα, με επενδύσεις από κρύσταλλα και φουσκωτά μανίκια που ακολουθούν την κίνηση των κυμάτων της θάλασσας. 

Με διάθεση για ένα παιχνίδι αντιθέσεων χωρίς κανόνες, ο Karl Lagerfeld, συμπληρώνει το καλοκαιρινό στιλ του 2018 με καπέλα, γάντια που αφήνουν εκτεθημένα τα δάχτυλα, αλλά και μπότες μέχρι τους μηρούς από διάφανο, αδιάβροχο πλαστικό ύφασμα. Μάλιστα, η ψηλή μπότα από διάφανο πλαστικό, το παπούτσι που πρωταγωνίστησε στο fashion show, μπαίνει ως επικεφαλίδα στα trends της επόμενης σεζόν.  

Τα σκουλαρίκια του οίκου Chanel θυμίζουν σταγόνες νερού και τα περιδέραια έχουν υπερμεργέθεις κρυστάλλινες χάντρες οι οποίες ακολουθούν τη φυσική κίνηση του σώματος. 

Οι τσάντες ακολουθούν το ίδιο μοτίβο: Έτσι, για πρώτη φορά είδαμε τα σχέδια Chanel's Gabrielle και Boy στην διάφανη εκδοχή τους από ιριδίζον λούρεξ ύφασμα. 

Τη δημιουργική διάθεση του Karl Lagerfeld χειροκρότησαν από την πρώτη σειρά σπουδαίες φιγούρες της γαλλικής κουλτούρας όπως η Caroline de Maigret, η Anna Mouglalis, οι ηθοποιοί Monica Belucci, και Clémence Poésy, όπως επίσης και τα μοντέλα Cindy Crawford και Ines de la Fressange. 

Cindy Crawford 

Monica Bellucci

Matilda Lutz

Jeanette Aw

Belén Chavanne

Anna Brewster