ΑP Images
ΑP Images
NICOLL BLUE

Ο σχεδιαστής που έδωσε το όνομά του στο must χρώμα της σεζόν


Ο κόσμος της μόδας υποκλίθηκε στο σχεδιαστικό του ταλέντο. O Richard Nicoll ήταν ένας δημιουργός με σπάνιο ήθος, παθιασμένος με τα όνειρά του.

Η είδηση του θανάτου του, στις 21 Οκτωβρίου του 2016, προκάλεσε σοκ στη βιομηχανία της μόδας. Ο Richard υπέστη έμφραγμα στα 39 του χρόνια στο Σίδνεϊ, εκεί όπου μεγάλωσε.

«Ο Richard ήταν μια ήρεμη δύναμη στη μόδα. Ηταν ένας αληθινός gentleman, ένας υπέροχος φίλος και ένας αξιαγάπητος γιος. Οποιος είχε το προνόμιο να τον γνωρίσει, ήξερε ότι είχε μια χρυσή καρδιά, ευγένεια και ταπεινότητα σε βαθμό που μερικές φορές δεν του επέτρεπε να αντιληφθεί το εξαιρετικό δημιουργικό του ταλέντο. Αγαπούσε τη ζωή του στην Αυστραλία. Θα μας λείψει το όμορφο πρόσωπό του, η αίσθηση του χιούμορ του και η αγάπη του» είχε δηλώσει η οικογένειά του σε ανακοίνωσή της για το θάνατό του.

Ο Richard Nicoll αγαπούσε το μινιμαλισμό και τις καθαρές γραμμές, ήθελε οι δημιουργίες του να αναδεικνύουν το πιο θηλυκό κομμάτι κάθε γυναίκας.

Μεγάλη του αδυναμία το μπλε χρώμα, που χαρακτήριζε τις συλλογές του.

Φίλοι και συγγενείς του σχεδιαστή, θέλοντας να τιμήσουν την μνήμη του συνεργάστηκαν με την Pantone και δημιούργησαν την απόχρωση «Nicoll Blue».

Eνα «δροσερό», αέρινο και απαλό μπλε σαν ανοιξιάτικο άγγιγμα. 

«Το Nicoll Blue κλείνει μέσα του την φινέτσα και το ευαίσθητο πνεύμα του σχεδιαστή που εξέπεμπε καλοσύνη».

Μεγάλοι οίκοι συμπεριέλαβαν αυτή την παστέλ απόχρωση στις συλλογές τους για το φθινόπωρο και τον χειμώνα του 2017.

Η στενή φίλη του σχεδιαστή, Roksanda Illincic αποθέωσε το εν λόγω χρώμα στην πιο πρόσφατη συλλογή της για τον χειμώνα του 2017.

Σε φόρεμα, σε παντελόνι ή φούστα, σε αξεσουάρ όπως κασκόλ και γάντια, σε τσάντες, το Nicoll Blue είναι ένα χρώμα που το φετινό χειμώνα έχει ιδιαίτερη θέση στη βιομηχανία της μόδας για έναν πολύ ξεχωριστό λόγο. 

 

 

 

 

 

Παλτό Μango 

T-Shirt Topshop 

Parka Zara 

Πλεκτό New Look