Γιώργος Γαλούνης: Ο Μυκονιάτης που φτιάχνει απίθανα ρολόγια από θαλασσόξυλα | 0 bovary.gr
Γιώργος Γαλούνης: Ο Μυκονιάτης που φτιάχνει απίθανα ρολόγια από θαλασσόξυλα | 0 bovary.gr
ΜΙΛΑ ΣΤΟ ΒΟVARY

Γιώργος Γαλούνης: Ο Μυκονιάτης που φτιάχνει απίθανα ρολόγια από θαλασσόξυλα


O Γιώργος Γαλούνης είναι βέρος Μυκονιάτης, αλλά δεν είναι τυχερός μόνο γι’αυτό.

Ο Γιώργος έχει επιλέξει να κάνει επάγγελμα ένα μεγάλο πάθος του: φτιάχνει ρολόγια-κομψοτεχνήματα και εξαντλεί όλο του το μεράκι στην κατασκευή τους. Εχοντας κάνει σπουδές στην Αρχιτεκτονική Τοπίου δημιουργεί ρολόγια από ξύλο, που σε γοητεύουν με την υψηλή αισθητική τους. Η φήμη των ρολογιών του έχει αρχίσει και κάνει ταξίδια εκτός συνόρων και ο Γιώργος είναι ευτυχής γι’αυτό.

Μιλά στο bovary.gr και μας «μυεί» στον κόσμο που έχει χτίσει ο ίδιος: έναν κόσμο που «υμνεί» την ομορφιά ενός ρολογιού.

"Όλα άρχισαν ένα δημιουργικό χειμώνα στην Μύκονο. Είχα αφιερωθεί στην κατασκευή γλυπτών από θαλασσόξυλα που μάζευα από παραλίες της Μυκόνου, σε συνδυασμό με το πάθος μου για την ωρολογοποιία, όπου από μικρός θαύμαζα όλα εκείνα τα εντυπωσιακά ρολόγια που τύχαινε να συναντώ. Παρατηρούσα την κίνηση που είχαν μέσα τους, σαν όντως να είχαν ζωή. Έτσι, καθώς τις ελεύθερες ώρες μου μελετούσα την μηχανική των ρολογιών και σχεδίαζα τα δικά μου μοντέλα, γεννήθηκε η ιδέα του να βάζω το θαλασσόξυλο σαν υλικό μέσα στο ρολόι. Οι σπουδές μου ήταν βασισμένες πάνω στην Αρχιτεκτονική Τοπίου η όποια συνδέει την φύση με την αρχιτεκτονική.

Από την φύση πήρα ένα από τα πιο ζωντανά υλικά για την κατασκευή των ρολογιών μας, το ξύλο, και από την αντίληψη της αρχιτεκτονικής, την αισθητική".

"Αυτό που κάνει το ρολόι μας ξεχωριστό, είναι η ποιότητα, η αντοχή και η προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια της κατασκευής του. Και μόνο η ιδέα ότι κάθε ρολόι ξεκινά, κυριολεκτικά, από κούτσουρο όπου με την κατάλληλη κατεργασία παίρνει μορφή και καταλήγει σε ένα αντικείμενο με χαρακτήρα και δική του συμπεριφορά, νομίζω είναι μαγικό.

"Η ομάδα της Originate αποτελείται από ανθρώπους παθιασμένους με την εξέλιξη και την καινοτόμο σκέψη. Είμαστε όλοι άνθρωποι πολύ δημιουργικοί που αναζητούν συνεχώς το καινούριο. Έτσι, καθημερινά, ανεξάρτητα από το κομμάτι των παραγγελιών, ένα κομμάτι του χρόνου το αφιερώνουμε, στην έρευνα και στον πειραματισμό".

"Ένα πρόβλημα το οποίο κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε ήταν η περιορισμένη πρόσβαση σε υλικά στην Ελλάδα, η όποια μας ανάγκασε να ταξιδέψουμε στο εξωτερικό ώστε να βρούμε τα υλικά τα οποία χρησιμοποιούμε μέχρι και σήμερα. Ένα εξίσου σημαντικό πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουμε εμείς, καθώς και πολλές ακόμη εταιρίες, είναι η έλλειψη επαγγελματικής συμπεριφοράς μεταξύ εξωτερικών συνεργατών".

Τα ρολόγια μας είναι πολίτες του κόσμου

"Θα έλεγα ότι τα ρολόγια μας είναι πολίτες του κόσμου, μιας και τα περισσότερα υλικά έρχονται από το εξωτερικό. Κάποια υλικά, για παράδειγμα, έρχονται από Ελβετία, όπως τα κρύσταλλα ζαφειριού και ο μηχανισμός που χρησιμοποιούμε, ενώ η εξωτική ξυλεία μας έχει ρίζες, κατά κόρον από Αφρική και Λατινική Αμερική. Παρόλα αυτά, τα θαλασσόξυλα και η κατεργασία ολόκληρου του ρολογιού γίνεται εδώ και αποκλειστικά από την ομάδα της Originate.

Έμπνευση αποτέλεσε και πάντα θα αποτελεί η Μύκονος, ο τόπος μου, απ’ όπου επηρεάζεται η αισθητική μου και μπορώ να αφήνω το μυαλό μου να φανταστεί ελεύθερα οτιδήποτε έξω από τους τετριμμένους τρόπους σκέψης.

Η Μύκονος του χειμώνα αποτελεί τον ιδανικό τόπο για να αφοσιωθείς σε αυτό που αγαπάς.

Καταφέραμε να δημιουργήσουμε μεγάλες προοπτικές συνεργασίας σε Ευρώπη, Σαουδική Αραβία και Αμερική, χωρίς παρόλα αυτά να έχουμε καταλήξει ακόμη σε κάποια επίσημη συνεργασία.  Η ανάγκη, βέβαια, της τοποθέτησης των ρολογιών μας σε καταστήματα στο εξωτερικό μεγαλώνει, καθώς αυξάνεται όλο και περισσότερο το κοινό μας".

 

"Η Μύκονος του χειμώνα αποτελεί τον ιδανικό τόπο για να αφοσιωθείς σε αυτό που αγαπάς. Η απόσταση, βέβαια, από την Αθήνα περιορίζει την πρόσβαση σε υλικά και ειδικούς, με αποτέλεσμα να καθίσταται δύσκολη η εκτέλεση πειραμάτων άρα και απαραίτητη την επίσκεψη της. Λύση την οποία ήρθε να δώσει ένα δεύτερο εργαστήρι εκεί.

Αυτή τη στιγμή, τα ρολόγια  μπορεί να τα βρει κάποιος σε συγκεκριμένα σημεία στη Μύκονο και προσεχώς σε κάποιους επιλεγμένους προορισμούς, σε Ελλάδα αλλά και εξωτερικό. Μπορεί, επίσης, να βρείτε όλες τις συλλογές μας στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα μέσω του οποίου δεχόμαστε και ειδικές παραγγελίες".

 originatemykonos.com

Ιnstagram: originatemykonos