AXDW
AXDW
22|10|2017 20:00
SHARE
AXDW

Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας: Οι καλύτερες στιγμές από την πρώτη μέρα


Από την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου και μέχρι την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, η καρδιά της Ελληνικής μόδας χτυπάει στο Ζάππειο Μέγαρο!

Η πρώτη ημέρα της 22ης Athens Xclusive Designers Week ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, με πλήθος εκλεκτών προσκεκλημένων και λάτρεις της μόδας που έσπευσαν να παρακολουθήσουν τις ιδιαίτερα εντυπωσιακές επιδείξεις μόδας και να ανακαλύψουν τις νέες τάσεις που προτείνουν καταξιωμένοι Έλληνες σχεδιαστές για την επόμενη σεζόν.

Parthenis, Panos Apergis, Kathy Hendels και Giannetos Handmade άνοιξαν την φετινή Εβδομάδα Μόδας με τα shows τους για την άνοιξη/καλοκαίρι ‘18.

Ο οίκος Parthenis έκανε την έναρξη μέσα από ένα καταπληκτικό fashion show το οποίο πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του Ζαππείου Μεγάρου, σε μία πρωτοποριακή κατασκευή εφελκυόμενης τέντας που επιμελήθηκε η εταιρία Tentickle Hellas.

 Η επίδειξη ταξίδεψε τους προσκεκλημένους στην Παταγωνία του 19ου αιώνα, απ’ όπου είναι εμπνευσμένη και η νέα συλλογή, με τη συνοδεία ενός μοναδικού live performance του Spyros Pan, ενώ παράλληλα οι προσκεκλημένοι είδαν τον οίκο να εισάγει για πρώτη φορά στις δημιουργίες του τα prints.

O Panos Apergis σε συνεργασία με το brand Point Loom, παρουσίασε μία συλλογή, γεμάτη μοναδικά κομμάτια, από αέρινα φορέματα και καφτάνια μέχρι μοντέρνα jumpsuits με χαλαρές loose γραμμές που αναδεικνύουν το γυναικείο σώμα. Πρωταγωνιστικό ρόλο στη συλλογή είχαν τα απόλυτα σύγχρονα digital prints, οι ασπρόμαυροι τόνοι αλλά και τα αφρικάνικά μοτίβα σε ορισμένα από από τα looks! Oι λεπτομέρειες, όπως τα κοψίματα και τα διάτρητα στοιχεία, ήταν αυτές που έκαναν ιδιαίτερη αίσθηση στην νέα κολεξιόν, για την οποία χρησιμοποιήθηκαν βαμβακερά υφάσματα, ντελικάτες μουσελίνες και ζορζέτες.

 

O οίκος μόδας Kathy Heyndels & Giannetos Handmade έκλεισε τη βραδιά με μοναδικές λαμπερές εμφανίσεις. Βραδινά φορέματα που αναδεικνύουν τη γυναικεία φιγούρα, κεντημένα στο χέρι με ημιπολύτιμους λίθους και Swarovski κέρδισαν τις εντυπώσεις. Φυσικά από την κολεξιόν δεν έλειπαν τα ιδιαίτερα νυφικά φορέματα του οίκου. Στην επίδειξη συμμετείχε με guest εμφάνιση η Ζέτα Δούκα αλλά και η Josephine η οποία φορώντας δημιουργίες του οίκου πραγματοποίησε ένα μοναδικό live show Ανδρικά κοστούμια υψηλής ραπτικής είχαν την τιμητική τους ενώ ο Κώστας Μαρτάκης σε guest live εμφάνιση και φορώντας επίσης δημιουργία του οίκου, απογείωσε την ατμόσφαιρα!