AP Images
AP Images
CHRISTOPHER BAILEY

O Christopher Bailey φεύγει από τον οίκο Burberry μετά από 17 χρόνια


Kαι κάπου εδώ, οι δρόμοι του οίκου Burberry και του σχεδιαστή και καλλιτεχνικού διευθυντή του, Christopher Bailey, χωρίζουν.

Για την ακρίβεια, χωρίζουν και επισήμως στις 31 Μαρτίου του 2018 σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του οίκου. Μέχρι το τέλος του 2018, ο Christopher Bailey θα συνεχίσει να παρέχει βοήθεια στον CEO του οίκου, Marco Gobbetti.

Ο Christopher Bailey άλλαξε για πάντα τα δεδομένα στον οίκο Burberry, σφράγισε με τη δουλειά του μια πολύ δημιουργική και άκρως κερδοφόρα εποχή. Η συνεργασία τους ξεκίνησε το 2001.

Ακολούθησαν 17 χρόνια κοινής πορείας με ιδέες που άνοιξαν ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στη «βίβλο» της μόδας.

«Ηταν ένα μεγάλο προνόμιο για μένα και την επαγγελματική μου ζωή να βρίσκομαι στον οίκο Burberry: να δουλεύω με μια τόσο ιδιαίτερη ομάδα για 17 χρόνια. Ο οίκος Burberry περικλείει όλα αυτά που κάνουν την Μεγάλη Βρετανία, σπουδαία. Είναι δημιουργικός και πρωτοπόρος. Μπορεί να κλείνει 160 χρόνια παρουσίας, αλλά εξακολουθεί να έχει νεανικό πνεύμα. Είναι ένας συναρπαστικός χώρος για να εργαστείς.

Η απόφαση να φύγω δεν ήταν εύκολη.

Εντούτοις, πιστεύω ότι οι καλύτερες μέρες για τον οίκο Burberry είναι μπροστά. Θέλω να ευχαριστήσω όλους μου τους συνεργάτες για την στήριξη και την εμπιστοσύνη όλα αυτά τα χρόνια» αναφέρει στην δήλωσή του ο Christopher Bailey.

 

«Ο οίκος από το 2001 άρχισε να μεταμορφώνεται και ο Christopher ήταν ένας πολύ σημαντικός παράγοντας της επιτυχίας του. Mπορεί να με λυπεί το γεγονός ότι δεν θα έχω την δυνατότητα να συνεργαστώ μαζί του στο μέλλον, αλλά η κληρονομιά που αφήνει και το εξαιρετικό ταλέντο που υπάρχει στον οίκο, μου δίνουν μεγάλη αυτοπεποίθηση για το μέλλον» αναφέρει ο CEO Marco Gobbetti.

Φωτογραφίες: AP Images