Πελαγία Χριστάκη -Φωτογραφία: Ioanna Chatziandreou
Πελαγία Χριστάκη -Φωτογραφία: Ioanna Chatziandreou
ΠΕΛΑΓΙΑ ΧΡΙΣΤΑΚΗ

Τι παπούτσια να φορέσω το Νοέμβρη που έχει ήλιο αλλά ο καιρός έχει κρυώσει;


Πολλές φορές μας ρωτάτε τι να φορέσετε πάνω από ένα βραδυνό φόρεμα. Ή ποιο είναι το σωστό καλσόν για μια πρωινή εμφάνιση.

Μας ρωτάτε επίσης τι παπούτσια να βάλετε όταν ο καιρός είναι ακόμη ηλιόλουστος αλλά έχουν ξεκινήσει τα πρώτα κρύα. Καθημερινά έρχονται μέηλ, με κάθε είδους απορία ή προβληματισμό. 

Προσπαθούμε να απαντάμε έγκαιρα σε καθεμία από εσάς. Να λύνουμε κάθε μικρό ή μεγάλο στιλιστικό σας ζήτημα. Μάλιστα το κάνουμε τόσο συχνά, που αποφασίσαμε να μοιραστούμε τη γνώση. Να δημιουργήσουμε δηλαδή μια εβδομαδιαία στήλη με ερωτήσεις και απαντήσεις που θα είναι προσβάσιμες σε όλες. Και φυσικά απευθυνθήκαμε στην ειδικό. Τη wardrobe curator Πελαγία Χριστάκη η οποία διατηρεί και την δική της ιστοσελίδα με τον (λατρεμένο) τίτλο «Ι have nothing to wear».

Μέσα από το Bovary.gr, θα απαντάμε σε κάθε απορία που αφορά τη μόδα, το styling, τις αγορές, τη γκαρνταρόμπα σας. Αν νιώθετε πως «δεν έχετε τίποτα να φορέσετε» στείλτε μας τον προβληματισμό σας και θα δείτε τη δική σας ερώτηση (και απάντηση) στη στήλη. 

Γράφει η Πελαγία Χριστάκη:

Νοέμβριος, ο μήνας των μίνι εκπτώσεων και των προσφορών. Ο πρώτος μήνας του δεν εχω τίποτα να φορέσω και ο μήνας που ήρθε η ώρα να ανεβάσω τα καλοκαιρινά (όλα τα καλοκαιρινά και αυτά που κρατάς μήπως και γίνουμε Λος  Αντζελες).

Τι μας πιάνει όμως στις εκπτώσεις και βρισκόμαστε εκτός budget;

Ξεκινώντας με τις ερωτήσεις σας, συγκέντρωσα για να απαντήσω πρώτα αυτές που αφορούν τις εκπτώσεις μήπως και σας προλάβω και ο μήνας δεν βγει εκτός budget από την αρχή του. 

Shutterstock
Shutterstock

-Συνήθως  ότι αγοράζω μετά το μετανιώνω ή νιώθω πως δεν έχω τίποτα να φορέσω. Γιατί μου συμβαίνει αυτό; 

Αν νιώθεις στα κάτω σου και σκέφτεσαι  ότι αγοράζοντας πέντε σακούλες ρούχα, αυτό θα σε ανεβάσει, τότε καλύτερα μην βγεις για ψώνια. Θα μετανιώσεις για το 80% των ρούχων που πήρες, καλύτερα βγες για ένα καφέ με μια φίλη να τα πείτε. Θέλω να πω ότι δεν είναι λύση το shopping για τα προβλήματά μας αλλά οι ανθρώπινη επαφή. 

Zara
Zara

-Πες μου τώρα το hit της σεζόν, τι να αγοράσω στις εκπτώσεις; 

Πρώτα απο όλα θα πρότεινα να αγοράσεις ένα μάλλινο πουλόβερ με λεπτή ύφανση για να είναι άνετο μέσα από σακάκια ή και μέσα από ανοιχτά πουκάμισα. Θα μπορούσες να διαλέξεις ανάμεσα με V neck, λαιμόκοψη ή ζιβάγκο. Η κάθε γυναίκα έχει τον δικό της τύπο που της ταιριάζει καλύτερα.

Αν έχες πλούσιο στήθος επίλεξε με v neck για να μην σε καταπιεί και νιώθεις πως πρέπει να το τραβάς συνέχεια για να κάθεται σωστά στο σώμα σου, το ζιβάγκο δεν είναι για σένα θα σε εγκλωβίσει και θα σε νευριάσει. Αν έχεις ψηλό λαιμό ή μέτριο στήθος, προτίμησε καλύτερα ζιβάγκο ενώ αν είσαι μετρίου αναστήματος προτίμησε την λαιμόκοψη. 

Το μάλλινο θα το πληρώσεις λίγο πιο ακριβά από το 19,90 ευρώ των πολυεστερικών αλλά δεν θα το μετανιώσεις, θα σε μονώνει κρατώντας σε ζεστή.  

-Τι παπούτσια να φορέσω τον Νοέμβρη που κάνει λίγο κρύο αλλά έχει και ήλιο; 

Πρώτα από όλα θα έλεγα να μην βιάζεσαι, θα μπει ο χειμώνας σε ένα μηνα και κάτι, και θα είμαστε ντυμένες με μπουφάν, κασκόλ και μπότες γκρινιάζοντας ότι κάνει πολύ κρύο για να ντυθούμε όμορφα. 

 

 

Για αυτό ας το χαρούμε όσο μπορουμε βάζοντας φόρεμα φθινοπωρινό χωρίς καλσόν,  ankle boots με στενή εφαρμογή, ακόμα και καστόρινα πέδιλα. Εσύ που κρυώνεις και με διαβάζεις έκπληκτη, προτείνω να μείνεις στα ankle boots μόνο. Τα brogues είναι μια πολύ ωραία λύση με cropped jeans, να φαίνοναι οι αστράγαλοί σου. 

 

Στείλτε τις ερωτήσεις σας στο ihavenothingtowear.gr@gmail.com

H Πελαγία Χριστάκη είναι wardrobe curator και βρίσκεται πίσω από το I have nothing to wear