@Chanel
@Chanel
16|12|2017 16:03
SHARE
CHANEL

Chanel Métiers d’art, τα αξεσουάρ: Ο Karl Lagerfeld έκανε τα σωσίβια τσάντες


Chanel Métiers d’art 2017/18. Το Παρίσι της Chanel αναμειγνύεται με το λιμάνι και τα πορτοκαλί χρώματα του Αμβούργου. Μια συλλογή που δίνει στο navy, γαλλική κομψότητα και χάρη. 

Ο Karl Lagerfeld επέστρεψε στην γενέτειρά του το Αμβούργο, παρουσιάζοντας μια συλλογή στην οποία το Παρίσι της Chanel και το γερμανικό λιμάνι γίνονται ένα. 

Πηγή έμπνευσης φυσικά το Aμβούργο. Το αποτέλεσμα, μια συλλογή με navy δημιουργίες και έντονα navy στοιχεία, εμπνευσμένα από τις στολές των πληρωμάτων του εμπορικού ναυτικού, φυσικά στο στιλ και το πνεύμα της Chanel

Σ' αυτή τη συλλογή ο Karl Lagerfeld «πειράζει» ακόμη και την μαρινιέρα της Gabrielle Chanel, εμπνέεται από το ρούχο που λάτρεψε η Coco και έκανε φαν του όλες τις γυναίκες της υφηλίου, την μακραίνει, την κάνει φόρεμα, την κεντάει, την κάνει βραδινό φόρεμα. 

Και φυσικά δεν μένει εκεί. Εμπνεόμενος από τη γενέτειρά του, παίρνει κλασικές δημιουργίες του γαλλικού οίκου και τους δίνει έναν πιο navy χαρακτήρα. Και το ίδιο κάνει, φυσικά, και με τα αξεσουάρ. 

Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά στις... σημαντικές λεπτομέρειες της συλλογής Chanel Métiers d’art 2017/18. Στα αξεσουάρ της. 

Ναυτικά καπέλα με τούλι

Το ναυτικό καπέλο επανέρχεται, φτιάχνεται από τουίντ, κυρίως μπλε, αλλά και λευκό, πορτοκαλί σαν το χρώμα του Αμβούργου στο σούρουπο. Καπέλα με άγκυρες, ναυτικά τιμόνια σχηματισμένα από πέρλες και άλλες πέτρες, υφάσματα πλεγμένα σε ναυτικούς κόμπους, πέτρες τοποθετημένες έτσι ώστε να δίνουν την αίσθηση του ναυτικού σχοινιού. Και φυσικά άλλα με το διπλό C, το λογότυπο της Chanel

 

Και τη στιγμή που το Παρίσι συναντά το Αμβούργο, το σικάτο Chanel καπέλο του Karl Lagerfeld τυλίγεται με τούλι. 

Φιόγκοι κοσμήματα σε oxford παπούτσια

Το oxford παπούτσι... ψηλώνει, αποκτά ένα σικάτο και ιδιαίτερο τακούνι, στολίζεται με φιόγκους, μεταλλικούς, φτιαγμένους από πέρλες, και άλλα κοσμήματα. 

Το ακορντεόν γίνεται τσάντα!

Στις γειτονιές του Αμβούργου με τα κόκκινα φώτα,  οι ναύτες αναζητούν καταφύγιο υπό τον ήχο των τραγουδιών που παίζονται στο ακορντεόν. Και ναι με έμπνευση τα ακορντεόν ο Karl Lagerfeld φτιάχνει μια υπέροχη τσάντα σε σχήμα... ακορντεόν. 

Τσάντα, όμως, γίνονται, με τον μαγικό τρόπο του Karl Lagerfeld και τα πολύχρωμα κοντέινερ που φτάνουν με φορτηγά πλοία στο λιμάνι του Αμβούργου. Οπως και τα κλασικά στρογγυλά σωσίβια, τα φινιστρίνια, ακόμη και τα μπουλόνια. Η αποθέωση του navy... 

Αλλά και η Chanel's Gabrielle, η τσάντα που λάνσαρε φέτος η Chanel προς τιμήν της ιδρύτριας του Οίκου, Grabrielle Chanel, ντύνεται με καρό τουίντ σε χρώματα που θυμίζουν τα χαρακτηριστικά κόκκινα τούβλα με τα οποία «ντύνονται» τα κτίρια του Αμβούργου. 

Αλλά και ο κλασικός ναυτικός σάκος, αποκτά το άγγιγμα της Chanel και κρεμιέται στον ώμο, όλες τις ώρες. 

Πέρλες και πέτρες σχηματίζουν το ναυτικό ριγέ. «Πειραγμένο» φυσικά, διά χειρός Karl Lagerfeld.

Αλλες τσάντες της συλλογής Chanel Métiers d’art 2017/18:

Παντού άγκυρες και σχοινιά 

Οι ναυτικές άγκυρες εμφανίζονται σε σκουλαρίκια και καρφίτσες ενώ τα βραχιόλια μοιάζουν με ναυτικά σχοινιά. 

Φυσικά δεν λείπουν τα κουμπιά σε παντελόνια και παλτό τα οποία από μόνα τους είναι αρκετά να δώσουν μια navy αίσθηση και διάθεση... 

Φωτογραφίες: Chanel