Αpoxylo
Αpoxylo
APOXYLO

Apoxylo -Ελληνικά handmade αξεσουάρ, τσάντες και κοσμήματα από ξύλο και φελλό


Η μόδα συνεχώς αλλάζει.

H σύγχρονη μόδα, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί σήμερα από πολλούς συντελεστές και παράγοντες όπως οι διεθνείς τάσεις, αλλά και τα social media, χρησιμοποιεί όλο και πιο πολύ, μοντέρνες τεχνολογίες και υλικά που στόχο έχουν να ενισχύσουν την αίσθηση της new age κουλτούρας και της διαφορετικότητας. Σκληρό πλαστικό και pvc βλέπουμε συνεχώς να κερδίζουν έδαφος, και δυστυχώς «να ντύνουν» ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ. Μετά από όλα είναι λογικό να χαιρόμαστε ιδιαίτερα κάθε φορά που ένα brand επαναστατεί και φέρνει ξανά στο προσκήνιο της μόδας τα φυσικά υλικά.

Υλικά που με την καθαρότητα και την αγνότητα τους, που προέρχεται από την ίδια την γη, δημιουργούν κομμάτια μοναδικής αισθητικής που δεν γίνεται παρά να ξεχωρίσουν. Η απλότητα και η κομψότητα έρχονται ξανά στο επίκεντρο.

Πόσο μάλλον όταν «γεννιούνται» τέτοια brands στην χώρα μας η οποία διαθέτει έτσι κι αλλιώς πλούσια γη και φύση.

Η ελληνική εταιρεία Apoxylo σχεδιάζει και παράγει πολυτελή χειροποίητα αντικείμενα, όλα όπως λέει και το όνομα της φτιαγμένα κυρίως από ξύλο, αλλά και φελλό και όλα, εξ' ολοκλήρου κατασκευασμένα στο χέρι.

Apoxylo
Apoxylo

Τα δύο αυτά καινοτόμα υλικά συνδυάζονται και δημιουργούν ιδιαίτερα κομμάτια, σπάνιας ομορφιάς ανάμεσα στην πλούσια συλλογή προϊόντων του brand Αpoxylo.

Handmade τσάντες, αξεσουάρ, κοσμήματα, πορτοφόλια, καπέλα και μπρελόκ από φελλό και ξύλο.

Η ελληνική εταιρεία Apoxylo σχεδιάζει και παράγει εντυπωσιακά αξεσουάρ που φέρνουν τον αγοραστή πιο κοντά την φύση, ενώ με την φιλοσοφία τους διαμορφώνουν την οικολογική συνείδηση.

Apoxylo
Apoxylo

Ο ίδιος ο φελλός είναι στην πραγματικότητα ξύλο! Ένα πρωτοποριακό υλικό που προέρχεται από τον φλοιό της βελανιδιάς η οποία ευδοκιμεί στην Ιβηρική Χερσόνησο. Μετά από κατάλληλη επεξεργασία μετατρέπεται σε ένα πολύ μαλακό ύφασμα που παρά την φυτική του προέλευση, διαθέτει την ικανότητα να δείχνει luxurious. Οι ιδιότητές του δεν σταματούν όμως εδώ, αφού πρόκειται για ένα ύφασμα αδιάβροχο, που δεν χαράζεται, δεν λερώνεται, είναι απίστευτα ελαφρύ, είναι υποαλλεργικό και το σημαντικότερο, απόλυτα οικολογικό και ανακυκλώσιμο υλικό, που δεν επιβαρύνει το περιβάλλον, ούτε όμως και την συνείδησή μας.

Τα κομμάτια που είναι κατασκευασμένα από φελλό έχουν το πλεονέκτημα πως σε αντίθεση με τα συνηθισμένα αξεσουάρ της μόδας, μπορούν να καθαριστούν εύκολα με ένα απλό πανί, μόνο με νερό, πράγμα που σημαίνει πως έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής μέσα στην γυναικεία τσάντα και άρα τα καθιστά ιδανικά.

Apoxylo
Apoxylo

Όλα τα αντικείμενα της Apoxylo συνδυάζουν τον φελλό με άλλα, προερχόμενα από το ξύλο υλικά. Η ξυλεία που χρησιμοποιείται είναι από μασίφ ελιά και ζεμπράνο. Δύο ξύλα που η υφή και τα νερά τους, δημιουργούν την απρόσμενη όψη εκλεπτυσμένης πολυτέλειας και μοναδικότητας.

Όλα τα ξύλινα στοιχεία επεξεργάζονται στο χέρι και με ιδιαίτερη φροντίδα από έμπειρους τεχνίτες. Εξειδικευμένοι Έλληνες ραφείς αναδεικνύουν τις λεπτομέρειες στις τσάντες και στα πορτοφόλια δημιουργώντας ξεχωριστά και ποιοτικά αντικείμενα, που δύσκολα βρίσκεις σήμερα.

Η σχεδίαση γίνεται από το σχεδιαστικό τμήμα της Apoxylo, σε συνεργασία με τους ραφείς και τους κατασκευαστές των αξεσουάρ και των κοσμημάτων, με βάση και προτεραιότητα την λειτουργικότητα και χρηστικότητα των αντικειμένων.

Τα σχέδια και οι γραμμές είναι διαχρονικά κομψά, ακολουθώντας τις τάσεις της μόδας, χωρίς όμως να υποτάσσονται σε αυτήν.

Apoxylo
Apoxylo

Η συλλογή περιλαμβάνει τσάντες tote με κλασική και ευκολοφόρετη γραμμή, αλλά και πρακτικά, stylish backpacκ και πουγκιά, ενώ η εταιρία υιοθετεί και μοντέρνες φόρμες για τις τσάντες της, που βάφονται σε γήινες αποχρώσεις, όπως αυτές της πρώτης ύλης και ταιριάζουν με τα πάντα. Τα ξύλινα κοσμήματα της συλλογής χαρακτηρίζονται από αρχαιοελληνική και ethnic επιρροή. Συνοδεύονται από πολύχρωμες, αστραφτερές πέτρες και μεταλλικά στοιχεία που κλέβουν τα βλέμματα. Όλα ασύγκριτης όμορφιάς, όπως το βραχιόλι Οlive Wood Bracelet. Μεταξύ άλλων θα βρείτε μπρελόκ, πορτοφόλια, καπέλα, ομπρέλες από φελλό ακόμα και μανικετόκουμπα!

Στόχος του ελληνικού brand είναι να δημιουργεί ανθεκτικά, αναλλοίωτα στον χρόνο, προϊόντα, που εντυπωσιάζουν με την ατόφια φυσική ομορφιά τους και την σύγχρονη, chic προσέγγιση του στυλ. Όλες οι handmade δημιουργίες με έμφαση στην λεπτομέρεια και προσοχή ως την τελευταία, πιο μικρή ραφή, απευθύνονται σε γυναίκες, αλλά και άνδρες όλων των ηλικιών και διαφορετικών στυλ, που αναζητούν κάτι διαφορετικό για της καθημερινές τους εμφανίσεις. Μια σοφιστικέ λεπτομέρεια από φελλό που θα γίνει η αγαπημένη σας!

Τα προιόντα της εταιρίας Apoxylo θα τα βρείτε στο apoxylo.gr, στο Fb Page: Apoxylo και Ιnstagram: @apoxylo

Apoxylo
Apoxylo