Tiffany & Co
Tiffany & Co
ΜΑΛΛΙΑ ΜΕ ΨΑΛΙΔΑ

Οι hair experts συμφωνούν -Όσα πρέπει να κάνεις για να απαλλαγείς από την ψαλίδα


Ψαλίδα. Είναι εκεί μετά από απανωτά στεγνώματα των μαλλιών με το πιστολάκι.

Για να σου θυμίζουν κάθε βίαιο βούρτσισμα και styling με εργαλείο ισιώματος ή ψαλίδι για μπούκλες. Η ψαλίδα βέβαια είναι δημοκρατική και δίκαιη και συμβαίνει σε όλες τις γυναίκες και κάθε τύπο μαλλιών. Τα φθαρμένα μαλλιά, χαλάνε την εικόνα σου και την εμφάνιση του ponytail σου. Οι διαχωρισμένες άκρες είναι ενοχλητικές και κάνουν τα μαλλιά σου να δείχνουν ξηρά, άγρια και φουντωτά.

Ο πιο απλός και άμεσος τρόπος να απαλλαγείς είναι ασφαλώς το κούρεμα. Μέχρι να έρθει όμως η ώρα της επόμενης προγραμματισμένης επίσκεψης σου στο κομμωτήριο και ειδικά αν τα ταλαιπωρείς πολύ και καθημερινά, με όλους τους παραπάνω τρόπους, χρειάζεσαι κάτι για να τις περιποιηθείς και να βελτιώσεις την εμφάνιση τους.

Οι κορυφαίοι κομμωτές και hair experts διάσημων σταρ συμφωνούν πως για να μειώσεις την ψαλίδα πρέπει να μειώσεις την συνήθεια που την προκαλεί.

Επίσης είναι σημαντικό να αναζητάτε την ένδειξη «προστασία από την θερμότητα» στις ετικέτες των προϊόντων στιλ που απλώνετε στα μαλλιά σας. Πολλά από αυτά όμως προστατεύουν μόνο από την θερμότητα που χρησιμοποιεί το πιστολάκι και όχι τις υψηλές θερμοκρασίες των άλλων εργαλείων styling.

Shutterstock
Shutterstock

Αλλά και το πιο απλό καθημερινό σου χτένισμα βλάπτει τα μαλλιά. Η αλογοουρά είναι ένα από τα χειρότερα για την υγεία της τρίχας, ειδικά όταν χρησιμοποιείς πολύ σκληρά και σφιχτά λαστιχάκια ή άλλα που διαθέτουν μεταλλικό κομμάτι. Επιλέξτε ένα υφασμάτινο λαστιχάκι ή πλαστικό σπιράλ που είναι πιο ευγενικά με τα μαλλιά, δεν τα φθείρουν και δεν τα σπάνε, ενώ αφαιρούνται εύκολα.

Ακόμα και ο τρόπος που λούζεις τα μαλλιά σου παίζει σημαντικό ρόλο στην δημιουργία ψαλίδας στις άκρες τους. Τα μαλλιά είναι πιο ελαστικά και πιο ευάλωτα στο σπάσιμο όταν είναι βρεγμένα. Αυτό σημαίνει πως για να τα διατηρήσετε σε καλή κατάσταση πρέπει να είστε πολύ προσεχτικές στις κινήσεις.

Βεβαιωθείτε πως όταν λούζεστε το νερό τρέχει ακριβώς πάνω από το κεφάλι σας με κατεύθυνση που ακολουθεί αυτήν της ανάπτυξης των μαλλιών και όχι αντίθετη. Ακούγεται ανόητο όμως δεν είναι καθόλου, ειδικά όταν η πίεση του νερού είναι δυνατή.

Χτενίστε τα μαλλιά σας ενώ έχετε απλώσει το contitioner και ενώ βρίσκεστε ακόμη μέσ στο ντους. Στεγνώστε τα με μια πετσέτα και χωρίς να τα τρίβετε.

Shutterstock
Shutterstock

Σε περίπτωση που έχετε έντονο πρόβλημα ήδη, η καλύτερη επιλογή είναι το κούρεμα ενώ πλέον, πολλά κομμωτήρια διαθέτουν συσκευή split ender, που αφαιρεί μόνο την ψαλίδα, χωρίς να χάσετε καθόλου από το μήκος των μαλλιών σας.

Τί να κάνετε όμως για να καμουφλάρετε την ψαλίδα μέχρι τότε;

Χρησιμοποιήστε έλαια, serum και κρέμες που θρέφουν και εξομαλύνουν τα μαλλιά και η ψαλίδα είναι λιγότερο ορατή ( προσωρινά, μέχρι το επόμενο λούσιμο).

Sos!!!: Αν θέλετε να ισιώσετε τα μαλλιά σας αλλά να κρύψετε την ψαλίδα με λάδι, προσέξτε να απλώσετε το λάδι μετά το ίσιωμα και όχι πριν. Αν το κάνετε πριν θα είναι κυριολεκτικά σαν να τηγανίζετε τα μαλλιά σας.