Shutterstock
Shutterstock
ΔΙΠΛΟΣΑΓΟΝΟ

Διπλοσάγονο: Φυσικοί τρόποι και επεμβατικές θεραπείες για να το εξαφανίσεις


Aν ήδη από τον τίτλο κιόλας έσπευσες να αγγίξεις το σαγόνι σου ή να πάρεις το κινητό στα χέρια για να ελέγξεις και από το πλάι αν έχεις κι εσύ διπλοσάγονο, αυτό το άρθρο πρέπει να το διαβάσεις. 

Το διπλοσάγονο είναι μία ατέλεια που φέρνει σε αμηχανία μεγάλη μερίδα γυναικών.

Υπάρχουν φορές που δεν είναι ορατό στον καθρέφτη, όμως είναι πολύ πιθανό να το δείτε σε μία φωτογραφία -ναι εκείνη που θέλετε να καταστρέψετε και να σβήσετε από παντού.

Καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του. Οι αυξομοιώσεις του βάρους παίζουν και αυτές το ρόλο τους, όπως και η κληρονομικότητα. Κάπως έτσι, δημιουργείται το ενοχλητικό διπλοσάγονο.

Η πρόληψη είναι σίγουρα το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για κάθε πρόβλημα της επιδερμίδας. Είναι οκ αν το έχεις και το σωστό είναι να αγκαλιάζουμε όλες μας τις ατέλειες και να ζούμε με αυτές.

Αν, όμως, θες να το ξεφορτωθείς πάση θυσία υπάρχουν τρόποι. Αρχικά πρέπει να διατηρήσεις το βάρος σου σταθερό. Μην απελπίζεσαι λοιπόν.

Από ασκήσεις γιόγκα για το πρόσωπο, μέχρι τις πιο προχωρημένες θεραπείες μπορείς να προλάβεις τον σχηματισμό του αλλά και να πεις αντίο για πάντα στο διπλοσάγονο.

1 Κάντε face yoge καθημερινά.

Θα μου πείτε «Σιγά τώρα μην κάθομαι μπροστά από έναν καθρέφτη όλη μέρα». Είναι, όμως, πολύ πιο απλό. Αφιερώστε λίγα λεπτά την ημέρα και κάντε τις ασκήσεις αυτές στο σπίτι. Πρωί και βράδυ εφαρμόστε μία από αυτές και θα δείτε αποτέλεσμα. Αρκεί να είστε συνεπείς.

Άσκηση με πίεση

Σχηματίστε με τα δάχτυλα σας ένα V και ακουμπήστε το σαγόνι σας ανάμεσα. Τραβήξτε το άνω χείλος και κρατήστε το για 5 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε.

Στην συνέχεια, βάλτε τα χέρια σας σε κάθε πλευρά του σαγονιού σας με τις άκρες των δαχτύλων σας να καλύπτουν εντελώς τα αυτιά σας. Σε αυτήν την θέση κάντε με το στόμα τον ήχο «ιιιιι».

Τέλος, βάλτε τους παράμεσούς σας (προτελευταία δάχτυλα) μέσα στο στόμα σας και τραβήξτε τα μάγουλα σας προς τα έξω. Με το σαγόνι σπρώξτε ώστε τα δάχτυλα να αγγίξουν τα δόντια σας.

Το ψαράκι

Κρατήστε το κόκαλο του στέρνου με τα χέρια στην κάθε πλευρά και ρίξτε αργά το κεφάλι πίσω μέχρι να νιώσετε ένα ελαφρύ τράβηγμα. Σε αυτήν την θέση σπρώξτε μπροστά τα χείλη σαν να κάνατε το «ψαράκι», σχηματίζοντας με το στόμα κύκλους όπως αν λέγατε «άουτς».

Στην συνέχεια μένοντας στην ίδια πόζα πείτε «ιιιιικ»

Shutterstock
Shutterstock

2 Βεβαιωθείτε ότι εφαρμόζετε το serum ή την ενυδατική κρέμα προσώπου και στον λαιμό σας με κινήσεις προς τα πάνω. Ιδανικά, επιλέξτε ένα προϊόν που αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου.

3 Αν για κάποιο λόγο,-ίσως μια ιδιαίτερη περίσταση όπου θα φωτογραφηθείτε-, θέλετε κάτι πιο δραστικό και γρήγορο, μπορείτε να δοκιμάσετε την μάσκα για το σαγόνι σε μορφή patch από το Amazon. Η μάσκα υπόσχεται να συσφίξει 2 εκατοστά από το δέρμα στο σαγόνι σου μέσα σε 30 λεπτά. Απλά τοποθετείτε την sheet mask και φοράτε την ειδική ζώνη γύρω από το κεφάλι και το σαγόνι σας. Τα αποτελέσματα είναι προσωρινά αλλά είναι ό,τι πρέπει για τις εμφανίσεις στις οποίες θέλετε να είστε άψογες.

4 Αν πάλι θέλετε κάτι με μεγαλύτερη διάρκεια στο σπίτι, δοκιμάστε την συσκευή Prai Ageless Throat Ionic με το ειδικό σέρουμ. Η συσκευή κάνει μασάζ και βοηθάει το προϊόν να εισχωρήσει στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας. Κάνει boost στο κολλαγόνο της επιδερμίδας και προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες. Εφαρμόζετε για λιγότερο από ένα λεπτό κάθε μέρα.

Shutterstock
Shutterstock

4 Κάντε λεμφικό μασάζ

Με τα δύο δάχτυλά σας, το δείκτη και το μεσαίο δάχτυλο σχηματίστε ένα «ψαλίδι», πιέστε στο σαγόνι και τσιμπήστε με σταθερές κινήσεις. Επαναλάβετε πρωί και βράδυ.

Στη συνέχεια, με την άνω πλευρά του χεριού σας, χτυπήστε ελαφρά το κάτω μέρος του σαγονιού σας. Το επόμενο που έχετε να κάνετε είναι να αγγίξετε την άκρη της μύτης σας με την γλώσσα σας. Κρατήστε την εκεί για 10 δευτερόλεπτα. Τέλος, πιέστε την γλώσσα σας στον ουρανίσκο για ακόμα 10’’. Αυτές οι ασκήσεις είναι πολύ αποτελεσματικές για την ενδυνάμωση των μυών του λαιμού.

5 Όσο για τις στοχευμένες κλινικές θεραπείες;

Θεραπεία ραδιοσυχνότητας

Η ραδιοσυχνότητα είναι καταπληκτική για το κάψιμο του λίπους του προσώπου, τη μείωση του διπλού σαγονιού και την ανόρθωση. Η θεραπεία χρειάζεται μηνιαία συντήρηση. Συσφίγγει και αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου του δέρματος, ενώ μειώνει τις λεπτές γραμμές.

Ultralift

Διανέμει στην επιδερμίδα της περιοχής υπερηχητικά κύματα και επιτυγχάνει εξαιρετικά αποτελέσματα για ανόρθωση και σύσφιξη. Λειτουργεί ακόμα καλύτερα σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες που παγώνουν τα λιπώδη κύτταρα.

Nefertiti

Υπάρχει ένας επιφανειακός μυς που καλύπτει όλο τον λαιμό και τραβάει προς τα κάτω το σαγόνι όταν μορφάζουμε. Αυτή η θεραπεία botox μπορεί και αναστέλλει την δύναμη του, ενώ είναι ιδανική για πρώιμα συμπτώματα.

Shutterstock
Shutterstock

Carboxytheapy

Περιλαμβάνει ενέσεις αερίου διοξειδίου του άνθρακα κάτω από την επιφάνεια του δέρματος μέσα στο λίπος. Το διοξείδιο του άνθρακα είναι τοξικό για τα λιπώδη κύτταρα και έτσι τα διαλύει μειώνοντας τον όγκο του λίπους. Συνήθως απαιτούνται 8-10 εβδομαδιαίες συνεδρίες.

Kybella

Γνωστή και ως Belkyra. Είναι ενέσιμη θεραπεία με μόνιμα αποτελέσματα που μειώνει αισθητά το λίπος στο σημείο και εξαφανίζει γρήγορα το διπλοσάγονο.

Λιποαναρρόφηση

Σε ακραίες περιπτώσεις, η λιποαναρρόφηση του λαιμού είναι μια χειρουργική διαδικασία που δίνει τη δυνατότητα να αφαιρεθεί το λίπος και να δημιουργηθεί νέο, φυσικό περίγραμμα.