Shutterstock
Shutterstock
LONG HAIR DON’T CARE

Θες -κόντρα στις τάσεις- να μακρύνεις τα μαλλιά σου; Να τι πρέπει να κάνεις


Ξέρουμε ότι η σχέση των γυναικών με τα μαλλιά τους είναι μια σχέση πάθους.

Αποτελεί βασικό «αξεσουάρ» μιας γυναίκας καθώς δείχνει την ομορφιά και τη θηλυκότητά της. Χτενίσματα, κουρέματα, χρώματα, αξεσουάρ μπορούν να μεταμορφώσουν και να απογειώσουν την εμφάνισή της.

Πολλές κοπέλες, ωστόσο, αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα μαλλιά τους. Μπορεί να τα έχουν ταλαιπωρήσει τόσο που δεν μπορούν να τα μακρύνουν με τίποτα.

Ψυχραιμία, υπάρχει λύση. 

Θέλεις να μακρύνεις το μαλλί σου και δεν μπορείς; Ορίστε μερικά χρήσιμα tips για να αποκτήσεις μια πλούσια και μακριά χαίτη:

1. Να ξέρεις ότι δεν γίνεται σε μια νύχτα. Το να μακρύνει το μαλλί σου θέλει χρόνο. «Συνήθως μακραίνει μέχρι 1-2 εκατοστά το μήνα και μόνο όταν είναι εντελώς υγιή», σημειώνει ο hair stylist των διασήμων, Mark Townsend. Έτσι, πρέπει να κάνεις υπομονή. Η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα.

Shutterstock
Shutterstock

2. Το ψαλίδι είναι ο καλύτερός σου φίλος. Καλά άκουσες. Για να παραμείνουν υγιείς οι άκρες των μαλλιών σου και να μην κάνεις ψαλίδα, πρέπει να τα τριμάρεις έστω και λίγο. Η τρίχα έτσι δυναμώνει και δεν σπάει.

shutterstock
shutterstock

3. Βάλε το conditioner στη ζωή σου. «Αφού λουστείς, χρησιμοποίησε ένα καλό conditioner. Οι βαφές και τα χτενίσματα, λεπταίνουν τις άκρες. To  conditioner βοηθά στο να αναπληρωθούν τα λιπίδια και οι πρωτεΐνες στον πυρήνα της τρίχας ενώ παράλληλα προστατεύει το δέρμα από τον τραυματισμό. Έτσι, τα μαλλιά μακραίνουν και δείχνουν πιο υγιή», αναφέρει ο hair stylist.

4. Μην λούζεσαι κάθε φορά μου κάνεις μπάνιο. Κι όμως. Ο σκοπός του λουσίματος είναι να καθαρίσεις το μαλλί σου, αλλά το σαμπουάν μπορεί να απομακρύνει απαραίτητα φυσικά έλαια, που κρατούν τις τρίχες μαλακές και υγιείς. Όταν πραγματικά χρειάζεται σαμπουάν, κάνε απαλό μασάζ στο κεφάλι σου και άσε την σαπουνάδα να πέσει στα υπόλοιπα μαλλιά με το νερό.

5. Ξέπλυνε τα μαλλιά στο τέλος με κρύο νερό. Το κρύο νερό μαλακώνει το εξωτερικό στρώμα της τρίχας, ενώ αποτρέπει την απώλεια υγρασίας και την καταστροφή από τη ζέστη.

Shutterstock
Shutterstock

6. Εφάρμοσε θεραπεία με λάδι ή μάσκα. Τα μαλλιά που ακουμπούν στους ώμους θέλουν και περισσότερη φροντίδα. Ο Townsend προτείνει μάσκες και θεραπείες με φυσικά έλαια πριν από το λούσιμο. Επειδή το λάδι μπορεί να αφήσει υπολείμματα στα μαλλιά, το εφαρμόζεις σε υγρά μαλλιά για δέκα λεπτά και μετά λούζεσαι με σαμπουάν και conditioner κανονικά.

7. Χρησιμοποίησε συμπληρώματα για τα μαλλιά. Το σώμα σου χρειάζεται θρεπτικές ουσίες για να δημιουργήσει νέα μαλλιά. Έτσι, πρόσεξε τη διατροφή σου, καθώς μπορεί να μην λαμβάνεις τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες για υγιή μαλλιά.

Shutterstock
Shutterstock

8. Χτένιζε τα μαλλιά σου απαλά. Το συνεχές βούρτσισμα μπορεί να κάνει κακό στην τρίχα. «Όταν ξεμπερδεύεις τα βρεγμένα μαλλιά σου, ξεκίνα από κάτω προς τα πάνω, καθώς το αντίθετο δημιουργεί κόμπους και απώλεια τριχών», εξηγεί ο ειδικός μαλλιών.

shutterstock
shutterstock

9. Πέτα τη βαμβακερή μαξιλαροθήκη. Άλλαξε τη μαξιλαροθήκη σου με μια μεταξωτή ή σατέν, καθώς η απαλή τους επιφάνεια δεν προκαλεί φριζάρισμα στα μαλλιά, όπως η αντίστοιχη από βαμβάκι.

shutterstock
shutterstock

10. Μην τυλίγεις τα μαλλιά σου με πετσέτα. Κάτι που κάνουμε όλοι αλλά πρέπει να το σταματήσουμε. Τα μαλλιά μπλέκονται στις υφασμάτινες ίνες και οι εύθραυστες τρίχες γύρω από το πρόσωπο μπορούν να σπάσουν. Χρησιμοποίησε τις λεπτές και μαλακές πετσέτες μαλλιών με μικροϊνες, που είναι κατάλληλες για να τυλίξεις τα μαλλιά σου.

shutterstock
shutterstock

11. Πιάσε τα μαλλιά σου αλογοουρά. Βοηθά να διατηρηθεί η ακεραιότητα των τριχών, καθώς θα δυναμώσουν και δεν θα καταστραφούν.

12. Αν έχεις ξηρά ή εύθραυστα μαλλιά, μην τα δένεις πάνω. Αυτό το είδος μαλλιών σπάει στο σημείο όπου είναι πιασμένα σε κοτσίδα και υπάρχει πίεση. Αν θέλεις να τα κρατήσεις με κάποιο τρόπο πάνω, κάνε ένα χαλαρό κότσο και πιάσ’ τα με τσιμπιδάκια.

shutterstock
shutterstock

13. Άσε κάτω τα ισιωτικά και τα ψαλίδια. Δύσκολο, αν θες να φτιάχνεις τα μαλλιά σου συνέχεια αλλά κάνε ένα διάλειμμα. Οι συσκευές αυτές καίνε και καταστρέφουν την τρίχα. Τα φυσικά μαλλιά είναι πάντα πιο υγιή και μακραίνουν ευκολότερα.