Φοράς γυαλιά; Μάθε πως να κάνεις το μακιγιάζ σου κάτω από αυτά να δείχνει υπέροχο | 0 bovary.gr
Φοράς γυαλιά; Μάθε πως να κάνεις το μακιγιάζ σου κάτω από αυτά να δείχνει υπέροχο | 0 bovary.gr
ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Φοράς γυαλιά; Μάθε πως να κάνεις το μακιγιάζ σου κάτω από αυτά να δείχνει υπέροχο


Tα γυαλιά οράσεως εκτός από αραραίτητα είναι και fashionable.

Αν ανήκεις κι εσύ στις γυναίκες που φορούν γυαλιά μυωπίας ή αν ακόμα σου αρέσουν πολύ σαν αξεσουάρ και τα φοράς απλά για το στιλ (σε καταλαβαίνω το έχω κάνει κι εγώ) τότε πρέπει να μάθεις πως τα γυαλιά σου δεν σε εμποδίζουν σε τίποτα να κάνεις το μακιγιάζ σου.

Αν πάλι φοβάσαι πως το make up σου θα χαθεί πίσω από τα γυαλιά ανάγνωσης δεν είσαι η μόνη αφού πολλές γυναίκες το νομίζουν. Γενικά τα γυαλιά οράσεως είναι αρκετά παρεξηγημένα, ενώ θα έπρεπε να τα αντιμετωπίζουμε ως ένα υπέροχο αξεσουάρ που μπορεί να αναδείξει ακόμα πιο πολύ τα μάτια μας.

Το μυστικό για να φαίνεται τέλειο το μακιγιάζ σου είναι να δώσεις έμφαση στα μάτια σου και ειδικά σε σημεία όπως η εσωτερική γωνία και το τόξο πάνω από το βλέφαρο ή αλλιώς banana eye.

Cat eye ή πεταλούδα; Κοκάλινα ή μεταλλικά; Όποιο στιλ κι αν είναι το στιλ γυαλιών οράσεως που προτιμάς, εμείς σου μαθαίνουμε όλα τα μυστικά για να ακτινοβολούν τα μάτια σου κάτω από τα γυαλιά σου πάντα.

Διάβασε αυτά τα 5 tips και όλοι θα σε κοιτάζουν στα μάτια.

1 Κάνε contouring στο τόξο

Ναι καλά διάβασες. Μπορείς να κάνεις contouring στην πτυχή του βλεφάρου σου. Το σχήμα των γυαλιών σου αλλά και ο φακός μπορεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι άλλοι αντιλαμβάνονται το βάθος αλλά και το μέγεθος των ματιών σου, άρα η τεχνική αυτή βοηθάει.

Χρησιμοποιήστε ένα ωραίο ουδέτερο χρώμα στο καπάκι και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα σκούρο καφέ, μοβ ή ακόμα και μαύρο στην πτυχή αυτή για να δημιουργήσετε το βάθος.

2 Φωτίστε το βλέμμα

Με την βοήθεια ενός illuminator, τονίστε την εσωτερική γωνία, το σημείο κάτω από τα μάτια και εκείνο κάτω από το κόκαλο του φρυδιού. Θα κάνει τα μάτια σου να φαίνονται μεγαλύτερα πίσω από τους φακούς των γυαλιών και δημιουργεί μια όμορφη αντίθεση με την σκούρα απόχρωση στο τόξο.

Shutterstock
Shutterstock

3 Τόνισε την γραμμή του άνω βλεφάρου

Αν και το περίγραμμα του ματιού δείχνει έντονο και πολύ glam, πίσω από τα γυαλιά το αποτέλεσμα μπορεί να δείχνει βαρύ και να «σπρώχνει» τα μάτια πίσω, βαθιά μέσα από τα γυαλιά σου. Επειδή λοιπόν δεν θες α μοιάζεις συνεχώς σαν να νυστάζεις χρησιμοποίησε ένα liner, σύριζα στις βλεφαρίδες μόνο στο πάνω βλέφαρο. Ιδανικά καφέ που δείχνει πιο μαλακό.

4 Απόφυγε τα μάτια που μοιάζουν πολύ κοντά μεταξύ τους

Πως; Επέκτεινε την γραμμή του eyeliner προς τα έξω ώστε να δημιουργείται γωνία. Τα περισσότερα γυαλιά είναι φτιαγμένα πιο φαρδιά από τα μάτια σου, οπότε σου δίνεται η ευκαιρία να σχηματίσεις πιο ανοιχτό το βλέμμα σου.

5 Περιποιήσου τα φρύδια σου

Τα γυαλιά λειτουργούν ήδη ως πλαίσιο, οπότε καλό είναι τα φρύδια σου να είναι καλοσχηματισμένα. Δεν χρειάζονται υπερβολές και Instagram style φρύδια, απλά γέμισε με ένα ελαφρύ μολύβι τα κενά.

Dior
Dior