Μerck
Μerck
ΧΡΟΝΟΣ ΔΡΑΣΗΣ

Serum, κρέμα ματιών, ενυδατική -Πόσο χρόνο χρειάζονται τα skincare προϊόντα για να δράσουν


Δεν είμαστε λίγες όλες εμείς που αλλάζουμε τα καλλυντικά προϊόντα σαν τα πουκάμισα.

Και είναι λογικό αφού πολύ συχνά δυσκολευόμαστε να βρούμε τι είναι αυτό που ταιριάζει καλύτερα στην επιδερμίδα μας και απαντά στις ανάγκες της.

Αυτές τις ίδιες ανάγκες, μας παίρνει χρόνια να τις συνειδητοποιήσουμε και να τις εξηγήσουμε. Έτσι ανάμεσα σε μια τεράστια γκάμα συστατικών και συνθέσεων, αναζητάμε το κατάλληλο προϊόν για εμάς. Όταν λοιπόν είσαι στην αναζήτηση για την ιδανική φροντίδα περιποίησης του προσώπου σου έχεις και μεγαλύτερη αγωνία για γρήγορα αποτελέσματα.

Δεδομένης της ποικιλίας των επιλογών στην περιποίηση του δέρματος εκεί έξω, είναι δύσκολο να γνωρίζουμε ακριβώς πότε θα εμφανιστούν τα αποτελέσματα.

Σε γενικές γραμμές, χρειάζονται περίπου 28 ημέρες για να μεταβληθούν τα κύτταρα του δέρματος, πράγμα που σημαίνει ότι σχεδόν όλα τα προϊόντα απαιτούν τουλάχιστον ένα μήνα χρήσης προτού να δείτε αλλαγές.

Για κάθε είδος υπάρχει ένας κατά προσέγγιση αριθμός ημερών που απαιτείται, μέχρι να δράσουν.

Εμείς δημιουργήσαμε έναν πολύ πρακτικό οδηγό για να ξέρετε πόσο διάστημα χρειάζεται κάθε προϊόν για να ενεργήσει. Έτσι την επόμενη φορά που γεμάτες ενθουσιασμό θα δοκιμάσετε κάτι καινούριο και πολλά υποσχόμενο θα ξέρετε ότι χρειάζεται υπομονή και δεν θα εγκαταλείψετε την προσπάθεια και την τήρηση της ρουτίνας σας.

Shutterstock
Shutterstock

Καθαριστικό προσώπου: 30 ημέρες

Η αλήθεια για το καθαριστικό είναι ότι, παρόλο που το χρησιμοποιείτε δύο φορές την ημέρα τουλάχιστον, δεν παραμένει στην επιδερμίδα αρκετή ώρα για να αλλάξει πολλά. Αυτό που κάνει είναι απλά να καθαρίζει το δέρμα. Αν όμως υποφέρετε από ξηρότητα, θαμπή ή με ατέλειες επιδερμίδα, θα χρειαστεί περίπου ένα μήνα προσεκτικής τήρησης μιας νέας ρουτίνας προτού αρχίσετε να βλέπετε κάποια βελτίωση.

Το serum: 6 - 8 εβδομάδες

Οι οροί είναι πραγματικά πολύ ισχυρά και αποτελεσματικά προϊόντα σε μικρά μπουκάλια. Το κακό είναι πως χρειάζονται χρόνο για να γίνουν ορατά τα αποτελέσματα τους. Ανάλογα με τον τύπο και τις ανάγκες σας, θα δείτε αποτελέσματα μετά από έξι ως οκτώ εβδομάδες τακτικής χρήσης.

Ρετινόλες και ρετινοειδή: 10 εβδομάδες για προϊόντα από το ράφι, 4 έως 6 εβδομάδες για συνταγή

Μέχρι τώρα γνωρίζετε ότι η ρετινόλη είναι ο καλύτερος φίλος του δέρματος σας όταν πρόκειται για ακμή ή για μείωση των σημαδιών της γήρανσης και ένα από τα πράγματα που αγαπάμε περισσότερο είναι ότι δεν χρειάζεται πολύ χρόνο για να δράσει. Αν και μπορεί να αρχίσετε να ξεφλουδίσετε μετά την πρώτη εβδομάδα, θα δείτε θετικά αποτελέσματα σχετικά σύντομα.

Οι ρετινόλες χωρίς συνταγή, χαρίζουν πιο ομαλό δέρμα μετά από δύο μήνες χρήσης, όσο για τα συνταγογραφούμενα ρετινοειδή δίνουν ακόμα ταχύτερα αποτελέσματα, αποκαλύπτοντας καθαρότερο, πιο λείο και νεότερο δέρμα μετά από μόλις τέσσερις εβδομάδες. Τα αποτελέσματά φυσικά διαφέρουν για τον κάθε οργανισμό. Μιλήστε με τον δερματολόγο σας πριν ξεκινήσετε (ή σταματήσετε) μια θεραπεία ρετινόλης!

Shutterstock
Shutterstock

Κρέμα ματιών: 6 έως 8 εβδομάδες περίπου

Το δέρμα είναι λεπτότερο κάτω από τα μάτια , πράγμα που σημαίνει ότι είναι το πρώτο σημείο στο οποίο γίνονται εμφανή, ρυτίδες, πρήξιμο και ξηρότητα.

Εάν χρησιμοποιείτε μια κρέμα ματιών σύμφωνα με τις οδηγίες για 8 εβδομάδες και δεν βλέπετε ενυδατωμένο το δέρμα κάτω από τα μάτια, ήρθε η ώρα να αντικαταστήσετε.

Ενυδατική κρέμα: Αμέσως, με πλήρη αποτελέσματα μετά από 2 εβδομάδες

Όλοι χρειάζονται μια ενυδατική κρέμα - ναι, ακόμα κι αν έχετε λιπαρό δέρμα.

Θα νιώσετε τις ιδιότητες μιας καλής ενυδατικής κρέμας από την πρώτη στιγμή που θα απορροφηθεί, ενώ αν χρησιμοποιείτε σταθερά για μία έως δύο εβδομάδες θα δείτε πραγματική βελτίωση της όψης του προσώπου.

Θεραπεία για τις σκουρόχρωμες κηλίδες: 3-4 εβδομάδες

Τα προϊόντα που μειώνουν τα σημάδια συνήθως περιέχουν αρκετά ισχυρά συστατικά όπως η υδροκινόνη (ή ένα από τα πολλά παράγωγά της) - που σημαίνει πως λειτουργούν γρήγορα. Εάν δεν βλέπετε αποτελέσματα μετά από τέσσερις εβδομάδες, καλύτερα να δοκιμάσετε κάτι άλλο.

Shutterstock
Shutterstock