H&M
H&M
UNDERTONES

Undertones -Μάθε αν η επιδερμίδα σου είναι ζεστή ή ψυχρή και βρες τα χρώματα που σου ταιριάζουν


Μια δύσκολη λέξη που όμως μπορεί να εξηγήσει γιατί κάποια χρώματα σε κάνουν να φαίνεσαι εκθαμβωτική ενώ άλλα όχι. Undertones.

Δοκιμάσατε ποτέ ένα τοπ ή μια απόχρωση κραγιόν που κάνει τα μάτια και το πρόσωπό σας να δείχνουν πιο ζωντανά και φρέσκα, ενώ ένα άλλο στην ίδια σχεδόν απόχρωση να σας κάνει να φαίνεστε κουρασμένες και την επιδερμίδα θαμπή;

Υπάρχει εξήγηση γι 'αυτό, και έχει να κάνει με την επιφάνεια και τον τόνο του χρώματος της επιδερμίδας σας.

Στην περίπτωση που δεν γνωρίζετε πραγματικά τη διαφορά μεταξύ του επιφανειακού τόνου της επιδερμίδας και του undertone; Join the club. Όταν πρόκειται για τη μόδα και την ομορφιά, υπάρχουν κάποιες λέξεις-κλειδιά που κυριαρχούν ως "ψυχρά χρώματα" και "ζεστά χρώματα". Στην πραγματικότητα όσο κι αν ξέρουμε πως επηρεάζουν το πόσο ελκυστικές φαινόμαστε και πάλι δυσκολευόμαστε να τα ξεχωρίσουμε.

Το πρώτο βήμα για να καταλάβετε πώς λειτουργεί είναι να κατανοήσετε ότι ο επιφανειακός τόνος του δέρματος σας είναι το χρώμα που θα περιγράφατε πως έχετε (ivory, ανοιχτό, μεσαίο, σκούρο, κλπ.).

Το undertone του δέρματος σας είναι το χρώμα κάτω από την επιφάνεια. Μπορείτε να έχετε το ίδιο χρώμα δέρματος με κάποιον, αλλά διαφορετικό υπόβαθρο, το οποίο διαχωρίζεται με τον εξής τρόπο:

Ψυχρό (ροζ, κόκκινο ή γαλάζιο)

Ζεστό (κίτρινη, ροδακινί, χρυσή απόχρωση)

Ουδέτερο (ένα μείγμα από ζεστά και δροσερά undertones)

Μια μεγάλη παρανόηση είναι πως τα κορίτσια με ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα δεν μπορούν να έχουν θερμά undertones. Στην πραγματικότητα είναι πολλές (η Nicole Kidman είναι μία από αυτές). Επίσης και οι γυναίκες με σκουρόχρωμο δέρμα είναι δυνατό να έχουν ψυχρούς τόνους.

Πώς όμως μπορείτε να καταλάβετε σε ποια κατηγορία ανήκετε; Όσο για αυτό, εμείς είμαστε εδώ.

1. Ελέγξτε τις φλέβες σας

Ώρα να σηκώσετε τα μανίκια και να ρίξετε μια ματιά στο εσωτερικό του καρπού σας. Κοιτάξτε τις φλέβες σας. Είναι μπλε ή πράσινες; Εάν φαίνονται πιο μπλε, έχετε ψυχρούς τόνους. Αν οι φλέβες φαίνονται πρασινωπές, έχετε θερμούς τόνους. Να έχετε στο μυαλό σας πως οι γυναίκες με σταρένια επιδερμίδα βλέπετε τις φλέβες πράσινες μέσα από το κίτρινο δέρμα (κίτρινο + μπλε = πράσινο).

2. Το κόλπο με το παλιό κόσμημα

Σκεφτείτε αν η επιδερμίδα σας δείχνει πιο όμορφη φορώντας ασημένια ή χρυσά κοσμήματα . Ξεκαθαρίστε όχι τι σας αρέσει περισσότερο, αλλά αυτό που στην πραγματικότητα σας κάνει να λάμπετε και να ακτινοβολείτε με ζωντάνια. Συνήθως, τα ψυχρά undertones φαίνονται καλύτερα με το ασήμι και την πλατίνα, ενώ αντίθετα τα ζεστά φαίνονται καλύτερα σε χρυσό.

3. Η Ουδέτερη Δοκιμή

Σκεφτείτε ποιες ουδέτερες αποχρώσεις σας κολακεύουν περισσότερο. Αν το δέρμα, τα μάτια και το πρόσωπό σας φαίνονται καλύτερα σε έντονες λευκές και μαύρες αποχρώσεις, ή ιβουάρ, σπασμένα λευκά και καφέ-μπεζ αποχρώσεις; Στην πρώτη περίπτωση τα undertones σας είναι ψυχρά, ενώ στην δεύτερη, ζεστά.

4 Χρώμα ματιών και μαλλιών

Το φυσικό χρώμα των μαλλιών και των ματιών μπορούν να σας βοηθήσουν να καταλάβετε τον χρωματισμό σας. Συνήθως, οι ψυχροί άνθρωποι έχουν μάτια μπλε, γκρίζα ή πράσινα και έχουν ξανθά, καφέ ή μαύρα μαλλιά με μπλε, ασημί, βιολετί και σταχτί undertones.

Αντίθετα, οι ζεστές γυναίκες έχουν συνήθως καστανά, κεχριμπαρένια ή hazel μάτια με ροζ-ξανθά, κόκκινα, καφέ ή μαύρα μαλλιά. Τα μαλλιά τους τείνουν να έχουν χρυσές, κόκκινες, πορτοκαλί ή κίτρινες αντάυγες.

5. Τα αποτελέσματα του Ήλιου

Όταν βγαίνετε στον ήλιο, το δέρμα σας γίνεται χρυσό-καφέ, ή καίγεται και γίνεται ροζ πρώτα; Αν ανήκετε στην πρώτη κατηγορία, είστε ζεστές, ενώ οι ψυχροί τόνοι τείνουν να καίγονται.

6. Ταυτιστείτε με μια celebrity

Διάσημες σταρ του Χόλιγουντ με ψυχρά undrtones: Martha Hunt, Scarlett Johansson, Anne Hathaway, Lucy Liu, Cameron Diaz, Cara Delevingne.

Celebrities με θερμούς τόνους: η Jennifer Lopez, η Nicole Kidman, η Jessica Alba, η Rachel Bilson, η Jennifer Aniston, η Beyoncé, η Kim Kardashian.

7. Βρείτε τα χρώματα που σας πηγαίνουν καλύτερα

Ορισμένα χρώματα έχουν την δύναμη να σας κάνουν να φαίνεστε πολύ πιο όμορφες ανεξάρτητα από το undertone του δέρματος σας. Στα κορίτσια με ζεστούς τόνους ταιριάζουν περισσότερο τα κίτρινα, πορτοκάλια, καφέ, κίτρινα-πράσινα, ivory και ζεστά κόκκινα, ενώ οι γυναίκες με ψυχρού τόνους πρέπει να φορούν μπλε, πράσινα, ροζ, μοβ, γαλάζιο-πράσινο, ματζέντα και κόκκινα με βάση το μπλε.

Apimages
Apimages