Shutterstock
Shutterstock
ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΤΙΠ

Γιατί πολλές γυναίκες βάζουν τώρα τα σφουγγαράκια του μακιγιάζ στον φούρνο μικροκυμάτων


Έχουμε ακούσει πολλούς και διαφορετικούς τρόπους για να καθαρίσουμε τα πινέλα και τα σφουγγαράκια του μακιγιάζ.

Τα εργαλεία της καθημερινής beauty ρουτίνας μας είναι απαραίτητο να καθαρίζονται καλά και να απολυμαίνονται σωστά, αφού ακουμπούν κάθε μέρα την επιδερμίδα του προσώπου μας.

Αν όμως και για εσένα ο καθαρισμός του αγαπημένου σου beautyblender είναι μια πραγματική αγγαρεία και ο χρόνος για να στεγνώσει και να μπορέσεις να το χρησιμοποιήσεις ξανά, ατελείωτος, σου έχουμε πρόταση.

Υπάρχει λόγος που αρκετές γυναίκες τελευταία έχουν την τάση να βάζουν τα διάσημα σφουγγαράκια make up μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων.

Το microwave θα γίνει ο καλύτερος σύμμαχος σου στην απολύμανση των beautyblender.

Ακόμα, το να διατηρήσεις τέλειο το σχήμα του είναι ένα δύσκολο task για κάθε beauty lover.

Το διαδίκτυο έχει βρει την τέλεια λύση: το φούρνο μικροκυμάτων.

 

 

Όπως αποδεικνύεται, οι ακτίνες του φούρνου είναι ιδανικές για να απαλλαγούμε από τα βακτήρια, τα οποία αναμιγνύονται με νερό επιτρέπουν στο Beautyblender να καθαρίζεται πλήρως.

Αν δε μας πιστεύεις δες τις φωτογραφίες από τα social media.

 

 

 

 

Σύμφωνα με τους χρήστες του Beautyblender παγκοσμίως, η διαδικασία είναι απλή: βύθισε το σφουγγάρι σου σε ένα φλιτζάνι σαπουνάδα και έπειτα το φούρνο μικροκυμάτων για ένα λεπτό. Άφησε το να κρυώσει πριν το στραγγίξεις από το νερό που θα είναι καυτό.

Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά: Από το εμποτισμένο με foundation κι άλλα χρώματα σφουγγαράκι, στο εντελώς καθαρό.

Επιπλέον τα ευρήματα του πανεπιστημίου Saint Martin συμφωνούν ότι ο φούρνος μικροκυμάτων σκοτώνει τα βακτηρίδια, και το σφουγγαράκι είναι καθαρό από μέσα προς τα έξω.

Ωστόσο υπήρχαν και αποτυχίες. Μια χρήστης του Twitter ανέβασε φωτογραφία που απεικονίζει το σφουγγαράκι εντελώς λιωμένο από την θερμότητα.  Πολλές είναι, όμως, εκείνες που εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι αν γίνει σωστά, το κόλπο λειτουργεί.