Shutterstock
Shutterstock
ΒΕΑCH HAIR

Με αυτά τα 6 απλά βήματα θα πετύχεις το beach hair look ακόμα κι αν δεν πας παραλία


Παραλία, αλμυρή γεύση στα χείλη, μαυρισμένη επιδερμίδα και χαλαρά, ανέμελα μαλλιά.

Αυτό είναι το ιδανικό καλοκαίρι.

Το αγαπάμε γιατί μας αλλάζει, μας ανανεώνει μέσα και έξω. Και σε ποια δεν αρέσουν η sunkissed, χρυσαφένια επιδερμίδα και τα ελεύθερα, τέλεια κυματιστά μαλλιά που χαρίζει μια μέρα στην παραλία.

Το πρώτο το αφήνουμε στον ήλιο -πάντα φορώντας αντηλιακό. Όσο για τα μαλλιά, υπάρχει τρόπος να δείχνετε σαν να βρίσκεστε στη παραλία ή στο νησί -ενώ μόλις μπήκατε στο γραφείο.

Πώς; Με μερικά πολύ απλά και έξυπνα βήματα, θα δημιουργήσουμε μόνες μας το beach hair look που τόσο μας αρέσει και εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο την διάθεσή μας το καλοκαίρι.

Beach hair don’t care, με αυτά τα 6 βήματα!  Για πανέμορφα μαλλιά παραλίας όλο το καλοκαίρι.

1) Επιδιορθώστε πρώτα

Οι περισσότερες γυναίκες έχουν ταλαιπωρημένα ή και κατεστραμμένα μαλλιά. Για αυτό τον λόγο νομίζουν ότι είναι ξηρά και φριζαρισμένα. Το ιδανικό είναι να τα επιδιορθώσετε με συχνό φρεσκάρισμα και αφαίρεση της ψαλίδα και τα κατάλληλα προϊόντα. Έτσι το στέγνωμα θα γίνεται πιο εύκολα και στην συνέχεια τα προϊόντα styling θα δουλέψουν καλύτερα.

2) Σωστό λούσιμο

Οι ειδικοί εξηγούν πως όλα ξεκινούν από το λούσιμο. Πρέπει να δουλεύετε το σαμπουάν με τα χέρια σας προτού το απλώσετε στα μαλλιά. Κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και έπειτα ρίξτε το κεφάλι ελαφρώς πίσω και προσθέστε περισσότερο νερό. Στην συνέχεια τινάξτε δυνατά τα μαλλιά με τα δάκτυλά σας για να εισχωρήσει ο αφρός στις ρίζες.

Αμέσως μετά, απλώστε το conditioner από τη μέση των μαλλιών ως τις άκρες και μαζέψτε τα σε έναν κότσο όσο είστε στο ντους. Θα βοηθήσει στην ενεργοποίηση των φυσικών πολυμερών των μαλλιών. Έτσι είτε τα στεγνώσετε μετά με πιστολάκι είτε φυσικά, σφραγίζει τις τούφες και επανορθώνει τα μαλλιά.

3) Σχεδιάστε την ρουτίνα σας

Αντί να συνεχίσετε με μάσκες μαλλιών, σπρέι, mist ή κρέμες, είναι σημαντικό να επιλέγετε προσεκτικά μια ρουτίνα στην οποία τα προϊόντα αλληλοσυμπληρώνονται αντί να αναιρούν το ένα το άλλο. Χρησιμοποιήστε τα βασικά, δηλαδή σαμπουάν και conditioner και χτίστε με τα απαραίτητα μόνο.

4) Αποφύγετε τα θειϊκά άλατα

Αποφύγετε τα θειικά άλατα στο σαμπουάν (sulphates) γιατί απλά βλάπτουν τα μαλλιά, οπότε αυτό που πραγματικά χρειάζεται είναι να αποτοξινώνει τα μαλλιά, τα οποία διατηρούν τα φυσικά έλαια και συνεπώς ένα πιο υγιές τριχωτό της κεφαλής.

5) Τελευταία στάση: υφή

Εάν θέλετε λίγο περισσότερο όγκο στις ρίζες, μπορείτε να ψεκάσετε στο σημείο σπρέι αλατιού και να στεγνώσετε ελαφρά με το πιστολάκι. Επιπλέον λίγο λάδι μαλλιών από την μέση ως τις άκρες με dry shampoo στις ρίζες μπορεί να σας χαρίσει την επιθυμητή υφή χωρίς καν να χρειαστεί να βουτήξετε.

6) Λεπτά μαλλιά; Το dry shampoo είναι ο καλύτερος φίλος σας

Oι ειδικοί προτείνουν να χρησιμοποιήσετε το ξηρό σαμπουάν σε βρεγμένα μαλλιά. Το μυστικό του ξηρού σαμπουάν είναι να το εφαρμόσετε ψεκάζοντας στις ρίζες, πριν ακόμα τα χωρίσετε σε δύο μέρη και απλώσετε στα κάτω layers με τα δάχτυλα σας.

Shutterstock
Shutterstock