Shutterstock
Shutterstock
ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ

Τρίχες που γυρίζουν προς τα μέσα -Πώς θα αντιμετωπίσεις το επώδυνο φαινόμενο


Το καλοκαίρι είναι η στιγμή που θέλουμε την επιδερμίδα του σώματος πιο όμορφη, λεία και λαμπερή από ποτέ.

Την αποκαλύπτουμε και την αναδεικνύουμε με τα πιο καυτά μπικίνι και τα πιο κομψά ολόσωμα. Για αυτό το λόγο η τριχοφυΐα δεν έχει καμία θέση επάνω μας. Συχνά όμως οι διαφορετικές μέθοδοι αποτρίχωσης που χρησιμοποιούμε ταλαιπωρούν το δέρμα. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι τρίχες αναπτύσσονται μέσα από αυτό και δημιουργούν φλεγμονές.

Αυτά τα μικρά κόκκινα εξογκώματα μοιάζουν με ακμή, αλλά είναι πολύ πιο επώδυνα και πολύ πιο δύσκολα να θεραπευτούν. Το καλοκαίρι - όταν μπορεί να ξυρίζετε ή να αποτριχώνετε συχνά τη γραμμή του μπικίνι σας - είναι κάτι το πολύ συνηθισμένο. Για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα της θυλακίτιδας έχουμε τις πιο έξυπνες συμβουλές.

Πρώτα πρέπει να γνωρίσετε πού οφείλεται το πρόβλημα.

«Μπορεί να συμβεί εάν οι τρίχες κόβονται και παγιδεύονται κάτω από μια άκρη του δέρματος ή αν μετά το ξύρισμα, μια αιχμηρή άκρη εισχωρεί στο δέρμα», λέει ο κοσμετολόγος και πλαστικός χειρουργός Dr. David Shafer.

Εάν δεν κάνετε συχνά απολέπιση, τα νεκρά κύτταρα του δέρματος μπορούν επίσης να φράξουν τον πόρο και να προκαλέσουν το ενοχλητικό αυτό πρόβλημα. Εάν υπάρχουν βακτήρια, αυτή η παγιδευμένη τρίχα μπορεί να οδηγήσει σε μόλυνση.

Αν έχετε τρίχες που έχουν «γυρίσει» προς τα μέσα, ο Dr. Shafer συνιστά να προσπαθήσετε να τις απομακρύνετε με ένα αποστειρωμένο τσιμπιδάκι (αν και εφόσον η τρίχα φαίνεται στο εξωτερικό). Προσοχή μην τραυματίσετε την επιδερμίδα σας. Αν η τρίχα είναι βαθιά στο δέρμα και η περιοχή πονάει, επισκεφτείτε έναν δερματολόγο.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τοπικά προϊόντα για να επιταχύνετε τη διαδικασία επούλωσης.

«Προϊόντα που περιέχουν γλυκολικό ή σαλικυλικό οξύ -πολλές over-the-counter θεραπείες ή pads για την ακμή μπορούν να βοηθήσουν».

«Φυσικά, η καλή υγιεινή του δέρματος είναι απαραίτητη για την ελαχιστοποίηση των λοιμώξεων και επίσης για την επούλωση και υγεία του δέρματος», προσθέτει ο Dr. Shafer. Αυτό περιλαμβάνει τακτικό καθαρισμό και απολέπιση με ένα απαλό προϊόν στις περιοχές που χρησιμοποιείτε ξυραφάκι.

Μια άλλη επιλογή είναι η αλλαγή της μεθόδου αποτρίχωσης. Η αποτρίχωση με λέιζερ μπορεί να μειώσει δραστικά την πιθανότητα να προκληθεί θυλακίτιδα.

Η διαδικασία μπορεί να κοστίζει λίγο παραπάνω και χρειάζονται αρκετές συνεδρίες, ωστόσο αξίζει.

Αν δεν είστε έτοιμες για το lazer θυμηθείτε να αλλάζετε συχνά το ξυραφάκι, να κάνετε απολέπιση και να διατηρείτε την περιοχή καθαρή.