Instagram @julianwatsonagency
Instagram @julianwatsonagency
FALL SKINCARE

Tα 4 απλά βήματα για να προετοιμάσεις την επιδερμίδα σου για το φθινόπωρο


To καλοκαίρι φτάνει στο τέλος του.

Όπως πάντα, η πιο ηλιόλουστη εποχή του χρόνου μας χάρισε την πολυπόθητη λάμψη και πλέον έρχεται η στιγμή να την αποχαιρετήσουμε και να προετοιμαστούμε κατάλληλα για την νέα εποχή που έρχεται.

Ενώ συνηθίζουμε να συνδέουμε το εποχιακό layering με τη μόδα, η ίδια φιλοσοφία μπορεί σίγουρα να εφαρμοστεί στην ρουτίνα φροντίδας της επιδερμίδας μας.

Μπορεί να ακούγεται κλισέ: η αλήθεια είναι ότι πρέπει να ενυδατώνουμε και να προστατεύουμε με SPF το δέρμα κι αυτή την εποχή του χρόνου.

Καθώς ο καιρός αρχίζει να δροσίζει, μπορεί να παρατηρήσετε ότι το δέρμα σας παράγει λιγότερα φυσικά έλαια. Ανάλογα με τον τύπο του δέρματος σας, αυτό μπορεί να είναι και καλό και κακό, εξηγούν οι δερματολόγοι.

Εμείς βρήκαμε τα 4 πιο απλά και γρήγορα tips για να κάνετε την μετάβαση της skincare routine σας από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο και το δέρμα σας να είναι σωστά προετοιμασμένο.

Συνεχίστε να φοράτε αντηλιακό

Για τις αρχάριες: το να φοράτε αντηλιακό δεν είναι μόνο μια καλοκαιρινή ανάγκη, αλλά είναι απαραίτητο όλο το χρόνο.

Η υπεριώδης ακτινοβολία φθάνει στην επιφάνεια της γης καθημερινά καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, ανεξάρτητα από την εποχή και ακόμη και όταν ο καιρός είναι συννεφιασμένος, βρέχει ή χιονίζει.

Εφαρμόστε αντηλιακό SPF ανάμεσα στην ενυδατική κρέμα και το μακιγιάζ σας το πρωί. Ακόμα, όμως, κι αν ξεχάσετε αυτό το βήμα, ένα setting spray ή πούδρα με spf μπορούν να χαρίσουν έξτρα ασφάλεια.

Ελέγξτε τις ημερομηνίες λήξης

Βεβαιωθείτε ότι τα προϊόντα go-to δεν έχουν λήξει. Είναι από τα πιο σημαντικά σημεία της ανανέωσης της ρουτίνας μας αλλά συχνά το ξεχνάμε. Τα προϊόντα που έχουν λήξει μπορούν να βλάψουν την υγεία της επιδερμίδας.. 

Εάν κάτι μυρίζει, ή η υφή δείχνει αλλοιωμένη, καλύτερα να το πετάξτε. Τα καθαριστικά και οι ενυδατικές κρέμες συνήθως έχουν διάρκεια ζωής 12 έως 24 μήνες.

Περιορίστε τη διάρκεια του μπάνιου σας

Τίποτα δεν είναι πιο χαλαρωτικό από ένα μακρύ, ζεστό μπάνιο σε μια κρύα μέρα, αλλά αυτή η παρατεταμένη θερμότητα μπορεί πραγματικά να κάνει το δέρμα ξηρό.

Οι ειδικοί συνιστούν να περιορίσετε τη διάρκεια του μπάνιου ή του ντους στα 5-10 λεπτά και με χλιαρό νερό.

Επιπλέον, χρησιμοποιήστε απαλά καθαριστικά χωρίς άρωμα και αποφύγετε τα σαπούνια και τα καθαριστικά που δημιουργούν αφρό. "Μετά το μπάνιο, στεγνώστε απαλά και μην τρίβετε το δέρμα σας. Τέλος, εφαρμόστε αμέσως μια πλούσια κρέμα, ενώ το δέρμα σας είναι ακόμα ελαφρώς βρεγμένο", λέει ο Shah. Αναζητήστε συστατικά όπως ουρία, γαλακτικό οξύ, γλυκερίνη, υαλουρονικό οξύ και mineral oil, καθώς είναι τα πιο ενυδατικά.

Αν η φροντίδα στο σπίτι δεν λειτουργεί, το δέρμα είναι ερεθισμένο ή αντιμετωπίζετε συμπτώματα, όπως ο επώδυνος κνησμός, πρέπει να επισκεφτείτε έναν δερματολόγο.

Δοκιμάστε άλλες φόρμουλες

Το εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε βαρύτερα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος. Μερικοί άνθρωποι δεν χρειάζεται να κάνουν καμία αλλαγή. Γενικά, καθώς ο καιρός δροσίζει, το δέρμα σας μπορεί να χρειαστεί πιο πλούσια προϊόντα ενυδάτωσης,..Τότε μπορείτε να αφήσετε στην άκρη τα ελαφριά ενυδατικά, τις λοσιόν και λιγότερο ενυδατικά καθαριστικά, όπως αυτά σε μορφή τζελ.

Instagram @diane.kendal
Instagram @diane.kendal