shutterstock.com
shutterstock.com
MAKEUP SECRETS

10 tips για να διαρκεί το μακιγιάζ από το πρωί μέχρι το βράδυ


Αφιερώνετε ένα μεγάλο μέρος από το χρόνο σας στο μακιγιάζ κάθε φορά που πρόκειται να φύγετε από το σπίτι, προκειμένου να αποκτήσετε μια γοητευτική και εντυπωσιακή εμφάνιση και φυσικά να αισθανθείτε εσείς οι ίδιες όμορφα με τον εαυτό σας.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της ημέρας τα προϊόντα που έχετε χρησιμοποιήσει αρχίζουν να χάνουν την ένταση τους και τείνουν να εξαφανιστούν από πάνω σας.

Γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό;

Πιθανότατα να σκεφτείτε πως δεν έχετε επενδύσει στα σωστά καλλυντικά και προϊόντα μακιγιάζ, άρα η ποιότητα τους να μην είναι και τόσο υψηλή, εντούτοις υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που αλλοιώνουν το αποτέλεσμα, όπως η λιπαρότητα του δέρματος, που δρα καταστρεπτικά.

Αντί να πουδράρετε διαρκώς το πρόσωπο σας, να προσθέτετε ολοένα και περισσότερη ποσότητα ρουζ ή κραγιόν, προτείνουμε δέκα beauty tips που θα σας χαρίσουν σταθερό μακιγιάζ, με έξτρα διάρκεια, που δεν χρειάζεται διαρκή ανανέωση.

  • Αν και γνωρίζετε σίγουρα το πόσο σημαντική είναι η απολέπιση προσώπου μια φορά την εβδομάδα, καλό θα ήταν να απαλλάσσετε το πρόσωπο από τα νεκρά κύτταρα καθημερινά, με μια ήπιας μορφής απολέπιση. Χρησιμοποιήστε μια νωπή, ζεστή πετσέτα και κάντε κυκλικές κινήσεις στο πρόσωπο.
  • Για να ενυδατώσετε την επιδερμίδα σας, θα πρέπει οπωσδήποτε να φορέσετε μια λοσιόν, που θα την απλώσετε όχι μόνο στο πρόσωπο αλλά και στο λαιμό, μέχρι να απορροφηθεί πλήρως. Για να γίνει αυτό μπορείτε να κάνετε απαλό μασάζ και έπειτα να εφαρμόσετε το foundation.
  • Ενα tip που ελάχιστες γυναίκες εφαρμόζουν, αλλά αξίζει να δοκιμάσετε είναι να εφαρμόσετε το primer πριν το foundation. Αυτό το προϊόν βελτιώνει την όψη της επιδερμίδας και δημιουργεί έναν άψογο καμβά για το μακιγιάζ.
  • Διαλέξτε το σωστό foundation, ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας. Αν για παράδειγμα εμφανίζετε τάση λιπαρότητας, τότε καλό θα ήταν να αποφύγετε τα προϊόντα που περιέχουν λάδι ( oil free).  
  • Εφαρμόστε την τεχνική του sandwiching όταν έρθει η στιγμή για το ρουζ και το χρώμα υγείας που αυτό πρέπει να δώσει στην επιδερμίδα σας. Πρακτικά πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα cream ρουζ πριν απλώσετε το foundation κι ένα powder ρουζ από πάνω, ως τελική πινελιά που θα εξασφαλίσει το ιδανικό χρώμα.
  • Για χρώμα στα χείλη που δεν θα μείνει επάνω στην κούπα του καφέ σε κάθε σας γουλιά, υπάρχει η τεχνική του layering. Περάστε στα χείλη σας μια πούδρα setting που σχηματίζει μια προστατευτική βάση και ενισχύει τη διάρκεια του χρώματος. Έπειτα, κάντε το περίγραμμα των χειλιών και γεμίστε τα χείλη με το ίδιο μολύβι. Ολοκληρώστε με το κραγιόν σας.
  • «Κλειδώστε» την ένταση της γραμμής του eyeliner με ένα μοναδικό τρικ: Περάστε από πάνω της μια σκιά ματιών στην ίδια απόχρωση.
  • Ενα από τα προϊόντα που συχνά αφήνουν υπολείμματα κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι και η μάσκαρα, για το λόγο αυτό, προτείνουμε να φορέσετε μια αδιάβροχη, αλλά μην το κάνετε καθημερινά γιατί είναι «σκληρή» για τις βλεφαρίδες.
  • Το μυστικό των beauty artists για να κρατήσει το μακιγιάζ από το πρωί μέχρι το βράδυ είναι η πούδρα που δίνει ματ αποτέλεσμα και «κλειδώνει» τη βάση.
  • Κρατήστε τα χέρια σας μακριά από το πρόσωπο. Μπορεί να μην το αντιλαμβάνεστε, όμως αυτή η αυτόματη σχεδόν κίνηση και το άγγιγμα του προσώπου με τα χέρια, αλλοιώνει το μακιγιάζ, εξαιτίας της λιπαρότητας που μεταφέρεται σε αυτό, ενώ τα μικρόβια ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα στην επιδερμίδα, όπως τα σπυράκια.