shutterstock.com
shutterstock.com
ΙΣΙΑ ΜΑΛΛΙΑ

Ισια μαλλιά σαν να βγήκες από το κομμωτήριο – Δες πως


Η αίσθηση που αφήνει η περιποίηση των μαλλιών από τους επαγγελματίες ενός κομμωτηρίου είναι απλά καταπληκτική για κάθε γυναίκα.

Χτενίσματα, χρώματα και κουρέματα εμπνευσμένα και βγαλμένα από τις σελίδες των περιοδικών, σας ανανεώνουν όχι μόνο την εμφάνιση, αλλά και τη διάθεση, αφού σίγουρα νιώθετε σαν αγγελάκια της Voctoria Secret και η αυτοπεποίθηση ανεβαίνει στα ύψη.

Αυτός είναι άλλωστε και ο στόχος του καλλωπισμού, να αισθάνεστε όμορφες και μέσα σας!

Επειδή ο χρόνος όμως είναι πολύ περιορισμένος, τι πιο ιδανικό από το να είσαστε περιποιημένες σαν να βγήκατε από το κομμωτήριο καθημερινά;

Εμείς σας προτείνουμε επτά βήματα για να πετύχετε τέλεια ίσια μαλλιά μετά από κάθε λούσιμο.

  • Predry

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε πριν στεγνώσετε τα μαλλιά σας με το σεσουάρ, είναι να απομακρύνετε την περίσσια ποσότητα νερού από πάνω τους, τυλίγοντας τα με μια πετσέτα, σαν να φοράτε ένα τουρμπάνι, για περίπου δέκα λεπτά. Αυτό το τρικ αρχικά μειώνει το χρόνο του χτενίσματος κατά το ήμισυ. Θα καταλάβετε ότι η υγρασία έχει απορροφηθεί πλήρως, αν απομακρύνοντας την πετσέτα τα μαλλιά είναι απλώς νωπά και δεν στάζουν.

  • Αξεσουάρ για πιστολάκι

Για να καταπολεμήσετε το φριζάρισμα στα μαλλιά – που πάντοτε κάνει το χτένισμα πιο χρονοβόρο – προτείνουμε να προσθέσετε το αξεσουάρ στο πιστολάκι που κατευθύνει το θερμό αέρα στοχευμένα. Κρατήστε το σεσουάρ κάθετα.

shutterstock.com
shutterstock.com
  • 4 μέρη

Χωρίστε τα μαλλιά σας σε τέσσερα ίσα μέρη, ξεχωρίζοντας τις τούφες και ξεκινήστε από την μπροστινή πλευρά, την οποία θα αρχίσετε να δουλεύετε με τη βούρτσα και το σεσουάρ. Στεγνώστε τα μαλλιά χτενίζοντας τα με τη βούρτσα με φορά προς τα πίσω κι έπειτα, αλλάξτε φορά, για να τους δώσετε όγκο.

  • Η σωστή βούρτσα

Η διάμετρος της στρογγυλής βούρτσας πρέπει να είναι η κατάλληλη προκειμένου να πετύχετε το απόλυτο ίσιωμα. Οι φαρδιές και μεγάλες είναι αυτές που δημιουργούν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, αφού τα μαλλιά δεν μπερδεύονται ποτέ γύρω τους, ενώ παράλληλα μειώνουν το χρόνο της διαδικασίας.  

shutterstock.com
shutterstock.com
  • Όγκος

Για να χαρίσετε όγκο στο χτένισμα σας σε ολόκληρο το κεφάλι, τότε πρέπει να δώσετε βάση στη ρίζα. Κρατήστε τη βούρτσα 90 μοίρες πάνω από τη ρίζα και χτενίστε τα μαλλιά σχηματίζοντας μια καμπύλη κοντά στη ρίζα.

  • Κρύος αέρας

Αν μέχρι αυτή τη στιγμή χρησιμοποιήσατε το θερμότερο αέρα του σεσουάρ σας για να πετύχετε το χτένισμα, ο κρύος αέρας είναι αυτός που θα τελειοποιήσει το look σας. Περάστε το σεσουάρ γύρω από το κεφάλι για δέκα δευτερόλεπτα και τα μαλλιά σας θα λάμψουν.