shutterstock
shutterstock
ΑΨΕΓΑΔΙΑΣΤΟ ΔΕΡΜΑ

14 μικρά μυστικά που θα σε βοηθήσουν να εξαφανίσεις την κυτταρίτιδα


Πρόσφατη έρευνα έχει δείξει, ότι περίπου 85% των γυναικών εμφανίζει κυτταρίτιδα, καθώς μεγαλώνει μέσα στο χρόνο, επομένως το πρόβλημα αυτό δεν θα μπορούσε παρά να χαρακτηριστεί κοινό.

Τα «λακκάκια» του δέρματος είναι ουσιαστικά η εναπόθεση νερού και λίπους ανάμεσα στο δέρμα και τον υποδόριο ιστό, που προκαλείται από κακή αιμάτωση και στη διόγκωση των λιποκυψελών, εκεί όπου εμφανίζονται, παρά τη γενική άποψη ότι οφείλεται στο υπερβολικό βάρος.

Το δέρμα παρουσιάζει μια εικόνα αντιαισθητική που συνήθως παρομοιάζεται με φλοιό πορτοκαλιού.

Αν και αυτό το πολυσύνθετο πρόβλημα δεν θέτει σε κίνδυνο την υγεία του ατόμου, επιδρά αρνητικά στην ψυχολογία του, μειώνοντας την αυτοπεποίθηση και κάνοντας το να αισθάνεται ντροπή για την εμφάνιση του.

Για την αντιμετώπιση της υπάρχουν τόσο χειρουργικές επεμβάσεις, όπως για παράδειγμα η λιποαναρρόφηση, όσο και μη χειρουργικές, που όμως χρειάζονται συνεχή προσπάθεια, υπομονή, επιμονή και αλλαγές στον τρόπο ζωής και περιποίησης.

Στεγνό βούρτσισμα της επιδερμίδας

Πρόκειται για το λεγόμενο dry brushing το οποίο εμπιστεύονται πολλά μοντέλα και αισθητικοί, αφού υπόσχεται απολέπιση της επιδερμίδας, λάμψη και δημιουργία νέων κυττάρων. Τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και μειώνει τις τοξίνες. Επίσης, συμβάλλει στη μείωση της κυτταρίτιδας, αυξάνει τη φυσική αποτοξινωτική διαδικασία του σώματος.

Ελαιόλαδο το θαυματουργό

Μια άλλη πολύτιμη συμβουλή για να διατηρήσετε το δέρμα σας καθαρό και να μειώσετε την όψη του φλοιού πορτοκαλιού, είναι να το ενυδατώνετε σε βάθος, καθώς το αφυδατωμένο δέρμα χάνει την ελαστικότητα του και τα «λακκάκια» γίνονται πιο εμφανή. Ενυδατώστε και θρέψτε το δέρμα σας κάθε βράδυ πριν από τον ύπνο, απλώνοντας ελαιόλαδο και θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα.

Βιταμίνη Ε

Ανήκει στην κατηγορία των βιταμινών που είναι αντιοξειδωτικές και επιβραδύνουν τη γήρανση των κυττάρων. Τη βρίσκετε σε τρόφιμα όπως το λευκό κρέας αλλά και σε κάψουλες ή ως συστατικό διάφορων καλλυντικών και προϊόντων περιποίησης. Βοηθάει το δέρμα να αναγεννηθεί και έτσι, εξαφανίζει την κυτταρίτιδα, καθώς το θρέφει και ενισχύει τους συνδετικούς ιστούς.

Αποτοξινωτικά μπάνια και αρωματοθεραπεία

Ενας από τους λόγους που πιστεύεται ότι η κυτταρίτιδα εμφανίζεται στο σώμα, είναι οι τοξίνες, για το λόγο αυτό θα πρέπει να αποτοξινώνεστε, τόσο μέσα από τη σωστή και προσεγμένη διατροφή, όσο και με μεθόδους περιποίησης. Για παράδειγμα, μπορείτε να χαλαρώσετε και ταυτόχρονα να απαλλαγείτε από αυτές, κάνοντας τακτικά ένα μπάνιο, όπως ακριβώς στο σπα: γεμίστε τη μπανιέρα με ζεστό νερό, ρίξτε λίγη ποσότητα αλάτων και μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο και απολαύστε το.  

Μασάζ με μηλόξυδο

Εχει θαυμάσιες ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα. Τονώνει και συσφίγγει, αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και το βασικό μεταβολικό ρυθμό. Βοηθάει στη μείωση της όψης του φλοιού πορτοκαλιού. Αναμείξτε ισόποσα μέρη μελιού και μηλόξυδου και κάντε μασάζ τοπικά. Το μέλι είναι απαραίτητο γιατί ενυδατώνει και θρέφει.

Λιγότερο αλάτι στα φαγητά

Οι περισσότεροι άνθρωποι καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλατιού και μάλιστα δίχως να το καταλάβουν, αφού αυτό, όπως ακριβώς και η ζάχαρη, βρίσκεται κρυμμένο σχεδόν σε όλες τις τροφές. Αν προσθέτετε έξτρα ποσότητες στις συνταγές σας ή σε ότι τρώτε, τότε αφυδατώνεστε και το δέρμα χάνει την ελαστικότητα του με αποτέλεσμα την εμφάνιση της κυτταρίτιδας.

Τα καλά λιπαρά στη διατροφή

Ενα άλλο μυστικό για τη αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος είναι να αντικαταστήσετε το λεγόμενο τζανκ φουντ, δηλαδή τις έτοιμες τροφές που είναι γεμάτες «κακά» για τον οργανισμό λιπαρά, με άκρως υγιεινά και θρεπτικά γεύματα, που περιέχουν ελαιόλαδο ή λάδι αμυγδάλου. Εκτός του ότι μειώνεται η κυτταρίτιδα, περιορίζεται και ο κίνδυνος καρδιακών παθήσεων.

Καλή κυκλοφορία αίματος

Βεβαιωθείτε, ότι καμία από τις καθημερινές σας συνήθειες δεν περιορίζει ή και εμποδίζει την καλή κυκλοφορία του αίματος στο σώμα σας. Μην φοράτε πολύ σφιχτά ρούχα και μην υιοθετείτε έναν καθιστικό τρόπο ζωής. Κάντε ένα περίπατο διάρκειας μισής ώρας καθημερινά και διατάσεις.

Το αντιοξειδωτικό πράσινο τσάι

Ισως το έχετε ακούσει και διαβάσει ξανά και ξανά, αλλά οι ιδιότητες του πράσινου τσαγιού υπέρ της ευεξίας και της καλής εικόνας του σώματος και του δέρματος είναι μοναδικές. Αποτοξινώνει, βοηθάει στην καύση του λίπους, επιταχύνει το μεταβολισμό και οι κατεχίνες του καταπολεμούν την κυτταρίτιδα.

Μεγαλύτερη ημερήσια κατανάλωση νερού

Προκειμένου να διώξετε μακριά τις τοξίνες και το περιττό λίπος από τον οργανισμό, θα χρειαστείτε μεγαλύτερη ποσότητα νερού ημερησίως. Μπορεί οι χειμερινοί μήνες να δυσκολεύουν την κατανάλωση του, ωστόσο μια σοβαρή προσπάθεια θα δικαιώσει την ανάγκη του.

Πράσινος άργιλος – ο φυσικός σας σύμμαχος

Ενας από τους φυσικούς και δημοφιλής τρόπους να καταπολεμήσετε τον εχθρό σας είναι ο πράσινος άργιλος, που τονώνει την κυκλοφορία του αίματος, καθώς συγκρατεί τη θερμότητα και προκαλείται υπεραιμία, ενώ απομακρύνει τις τοξίνες.

Αιθέριο έλαιο μανταρινιού

Μια άλλη λύση στο πρόβλημα αυτό είναι το αιθέριο έλαιο μανταρινιού. Εκτός του ότι μυρίζει υπέροχα, είναι εξαιρετικά πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βοηθάει στην καλύτερη κυκλοφορία, ενώ επίσης διασπά το λίπος στις περιοχές που εμφανίζουν κυτταρίτιδα. Αναμείξτε μερικές σταγόνες του με μια ποσότητα ελαιόλαδου και κάντε μασάζ στο δέρμα για δεκαπέντε λεπτά. Επαναλάβετε δύο φορές την ημέρα.

Τροφές πλούσιες σε ωμέγα-3 λιπαρά

Βάλτε στο μενού σας το σολομό και τους ανάλατους, ωμούς ξηρούς καρπούς, τροφές που αποτελούν πηγές ωμέγα-3 λιπαρών, που διασπούν το λίπος.

Απολέπιση με φύκια

Ο βυθός της θάλασσας κρύβει τους δικούς του θησαυρούς! Αυξάνουν τη θερμοκρασία του σώματος ενεργοποιώντας την κυκλοφορία του αίματος του, βελτιώνουν την υφή του δέρματος, απομακρύνουν το περιττό λίπος, αποτοξινώνουν, διώχνουν τις κατακρατήσεις και μειώνουν την κυτταρίτιδα.